Parochienieuws

Week Nr. 13 -  25 maart 2009

KWB Infoavond
Dinsdag 31 maart om 20u00 : Infoavond “ Praten met je kind ” Met deze activiteit kruipen we als het ware een beetje in de huid van een kind. Er worden vaardigheden aangereikt die ouders helpen om kinderen op moeilijke momenten te ondersteunen zodat een kind meer begrip en steun ervaart voor wat hem of haar bezighoudt. Ouders (en andere opvoeders) leren op een praktische manier vaardigheden aan om de communicatie tussen hen en hun kind open te houden. Ze krijgen inzicht in de factoren die meespelen om de ouder-kind-relatie tot een succes of een mislukking te maken. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met de KVLV en kost 2,5 Euro per persoon.  Inschrijven dient te gebeuren voor 24 maart bij Jan Buyens, Leeks 54, Tel. 014/59 02 27 of bij een van de KWB of KVLV bestuursleden.

KERKFABRIEK
Op vrijdag 27 maart komt de kerkfabriek weer samen op 20u op de pastorij. Staf Verhaert, de voorzitter, is momenteel bezig met het inventariseren van het parochiearchief. Hij heeft er een heel werkjaar voor uitgetrokken. Aangezien onze parochie nog niet zo oud is en alles goed werd bijgehouden door o.a. erepastoor Versmissen, is ons archief bijna compleet.

KRUISOPLEGGING
De ouders van onze vormelingen werden op 11 maart getrakteerd op een verdiepende avond met als thema ‘1001 gezichten van God’. Een redelijk zwaar thema werd door de goede begeleiding van Kerk en Wereld een leuke gespreksavond rond godsbeelden. Op de avond werden ook de laatste afspraken gemaakt voor het vormsel zelf. Onze vormelingen hebben ondertussen hun 7 catechesemomenten afgewerkt, maar er staan hun nog enkele belangrijke momenten te wachten. Op zaterdag 21 maart, de vooravond van Palmzondag, zullen onze vormelingen tijdens de gezinsviering van 18.00 u hun vormselkruisje in ontvangst nemen. Op deze manier willen zij tonen dat zij verder de weg van Jezus willen gaan. Het kruis is het symbool van ons geloof. Het verbindt ons met God (verticale balk) en met elkaar (horizontale balk). Maar het verwijst ook naar de kruisdood van Jezus en de opstanding met Pasen. Gelovig zijn is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet als jongere. Wie op school zegt dat hij gelooft, wordt uitgelachen. Laten wij met onze gemeenschap bidden dat onze vormelingen mogen uitgroeien tot bewuste christenen die durven uitkomen voor waar ze in geloven. Amen.

O.H. HEMELVAART
Dit jaar zal er op de vooravond met O.H.-Hemelvaart, woensdag 20 mei, geen viering zijn op de vooravond. Het dalend aantal kerkgangers van deze viering heeft het parochieteam gebracht tot deze beslissing. Op de dag zelf, donderdag 21 mei, blijft de viering van 8.00 u en om 11.00 u de eerste communieviering.


Boskwissers winnen 7e KWB Punt Quiz bij eerste deelname: Afgelopen zaterdag 7 maart 2009 zat de parochiezaal van Geel-Punt meer dan afgeladen vol voor de 7e editie van de KWB Punt quiz. Dit jaar kregen niet minder dan 30 teams (nieuw record) in de zaal een plaatsje. In totaal meer dan 170 deelnemers. Dit jaar was de rode draad van de quiz "water" (nvdr. een voorwendsel voor de organisatoren om regelmatig een goede Duvel te kunnen drinken). Dit wil zeggen dat alle vragen in het teken van water en alle mogelijke afgeleiden zoals regen, rivieren, zeeën, dranken enz. stonden. De organisatoren hadden er inderdaad een sprankelende quiz van gemaakt doorspekt met vele foto´s. Rond kwart voor acht gingen we van start voor dik 4 uur amusant vertier. Zoals vorig jaar was ook dit jaar de zaal rookvrij en werden er dus 2 pauzes ingelast.
KWB had weer gezorgd voor een uitermate verzorgde multimediapresentatie zodat iedereen alles goed kon volgen. Moeilijke vragen werden afgewisseld met gemakkelijkere. Regelmatig kon er eens goed gelachen worden. Het werd een aangename, leerrijke en amusante avond onder vrienden. Iedereen, van de eerste tot de laatste, was daarvan overtuigd. Tijdens de pauzes en na de quiz werd nog duchtig nagekaart en overlegd. Volgend jaar is iedereen zeker weer op post voor een avond vol plezier waar meedoen nog steeds belangrijker is dan winnen.
Iets na 12 uur was de winnaar bekend. De wisselbeker gaat dit jaar naar "De Boskwissers" uit Gierle die "Mix Team" met 1 puntje achter zich lieten. In de top van de rangschikking vinden we op 2 punten op de 3e plaats "Alzheimer Light" en "Peperclips" terug. "De Onkreukbaren" zaten hier vlak achter op de 5e plaats.
Proficiat aan de winnaars maar zeker ook aan al de andere aanwezige teams! Wij vinden meedoen alleszins belangrijker dan winnen. Wij doen ons best om volgend jaar nog beter te doen! Tot dan.

KVLV
Bestuursvergadering:
Onze KVLV activiteiten volgen zich op; de ene activiteit is nog niet voorbij of we moeten  reeds denken aan de volgende. Daarom dus onze volgende bestuursvergadering op  Woensdag 25 maart om 20 uur .
Dit  ter voorbereiding van onze laatste ledenvergadering van dit werkjaar op dinsdag 21 april.
Ook moet er reeds gedacht worden over nieuwe activiteiten. Bestuursleden wees zoveel mogelijk aanwezig , zodat we samen kunnen overleggen. Dus op post op woensdag 25 maart om 20 uur.

Verkeersles:Dat het verkeer toeneemt, ondervind iedereen dagelijks. Dat er vele wijzigingen en aanpassingen gebeuren en er nieuwe verkeersregels bijkomen is ook een gegeven. Daarom was deze bijeenkomst zeker een succes. De Heer Guy Janssen van de politie verkeersdienst gaf ons een duidelijk overzicht en informatie over het nieuwe reglement. Ook werd er ingegaan op onze vele vragen .
Hierdoor kregen we toch een beter inzicht in de huidige verkeerssituatie.

Bijeenkomst voor ouders en kinderen: Dinsdag 7 april om 13.30 uur brain gym voor kinderen
Brain gym stimuleert de samenwerking tussen de verschillende hersenhelften. Door een beter samenwerking van onze hersenhelften krijgen we een betere lichamelijke ontwikkeling, taalwerving en betere prestaties op school(leren, schrijven, rekenen)
Brain gym bestaat uit eenvoudige en prettige bewegingen, die we samen met onze kinderen gaan doen.
Het is vooral een leuke beweeglijke namiddag samen met jou en je kind. Wil je hier graag meer over weten of u inschrijven voor deze les ; contacteer Bernadette 014 582226

Zaterdag 9 mei 2009 Culturele kroegentocht te Antwerpen met Gids
Wanneer: Zaterdag 9 mei 2009
Vertrek: 18u45 aan de kerk van Geel – Punt
Terug: 2u00 vertrek in Antwerpen
Hoe: Met de bus
Kostprijs: per deelnemer 13€ (busrit/gids/1ste consumptie) - Overige drank niet inbegrepen
Wie: Voor iedereen die houdt van een mengeling ‘cultuur en ambiance’.
Wat: Met een gids in de hand wandelen we langs de gezelligste kroegen die deze stad rijk is. Natuurlijk komen we ondertussen op een luchtige manier veel te weten over het leven in Antwerpen.
Inschrijven noodzakelijk: Voor woensdag 15 april bij Ludo Bens 014/581184 of ludo_bens@msn.com  

KALENDER PAROCHIE
25/03
20u Werkgroep Eerste Communie bij Corine
27/03 20u Kerkfabriek in de pastorij.
04/04 18u Kruisoplegging vormelingen in de gezinsviering.
05/04 PALMZONDAG, palmwijding in de vieringen.
06/04 19u Verzoeningsviering in de kerk van Oosterlo
08/04 19u Verzoeningsviering in de St.-Amandskerk
09/04 19u Witte Donderdagviering in de kerk
10/04 15u Kruisweg in de kerk van Stelen en St.-Amands.
10/04 19u Goede Vrijdagdienst in de kerk van Winkelomheide
11/04 20u Paaswake in de St.-Amandskerk
12/04 11u Gezinsviering PASEN

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 10 Week 11 Week 12

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 001-3507181-28   Kerk en Leven Geel Zuid - Abonnement Geel Punt
E-mail: j.proost@skynet.be