Parochienieuws

Week Nr. 10 -  4 maart 2009

QUIZ KWB PUNT
Zaterdag 7 maart om 19u00: de 7e KWB Quiz. Vorig jaar zat de zaal volledig vol voor onze KWB-quiz.  Dat zal dit jaar niet anders zijn. Op tijd inschrijven is dan ook ten zeerste aangeraden aangezien de plaatsen gegeven worden in volgorde van inschrijven.   Nog enkele ploegen kunnen Inschrijven voor een avondje hersenen pijnigen met weetvragen, puzzels en foto´s via dit inschrijvingsformulier (Johan Jacobs 0473/947251).

DOOPSEL

Op zondag 22 februari werd om 14.00u Olliver Vleugels (°18-11-2000) gedoopt. Hij is het zoontje van Jef Vleugels en Ida Gustavsson en woont in de Steenrijt. Het was een speciale viering want Olliver is al ondertussen 8 jaar. Olliver zou graag in mei samen met zijn klasgenootjes uit het Tongels Bos zijn ‘eerste communie’ doen, maar was nog niet gedoopt. We ontdekten dat zijn naam kwam van de olijfboom die heel oud kunnen worden. We hoorden in het verhaal dat Jezus graag vriendjes heeft en Olliver wilde graag zo’n vriend worden. Voor de gelegenheid waren ook zijn speelkameraden van de Chiro aanwezig. Corine en Kristine, onze gitaristen van de kinderviering, waren bereid om de viering wat muzikaal op te luisteren zodat er ook gezongen en gedanst werd. Het was een mooie viering en Olliver was blij en gelukkig. Proficiat Olliver, meter, peter en ouders!

KOFFIESTOP
Nu vrijdag 6 maart staan de vrijwilligers van Broederlijk Delen Geel aan de ingang van de Colruyt (Antwerpseweg) met lekkere koffie en overheerlijke koekjes. Wie wil kan een vrije bijdrage leveren aan het werk van Broederlijk Delen in het Zuiden. Een warme oproep!

OUDERAVOND VORMELINGEN
Op woensdag 11 maart om 20.00u worden de ouders van onze vormelingen verwacht in onze parochiezaal voor een ouderavond. Die avond krijgen zij concrete informatie voor de vormselviering van 10 mei en een verdiepende avond aangeboden. ‘Duizend gezichten van God’ luidt het thema. De organisatie ‘Kerk en Wereld’ wil die avond onze gids zijn. Alle ouders worden er verwacht. Tot dan!

TOP@PUNT CARNAVAL
Voor het 5de jaar op rij kon iedereen zich tijdens de stoet veilig voelen, omdat de Vogelzang gedurende enkele uren verkeersvrij werd gemaakt. Hiervoor danken we in de eerste plaats het Stadsbestuur van Geel, maar ook de politiediensten, en vooral onze wijkagent Wim en de gemachtigd verkeerstoezichter Staf. Na de stoet, konden de kinderen genieten van heerlijke wafels & cake en een vruchtendrankje.
We danken de ouderraad voor hun engagement, want waar zal je dat nog vinden, ouders die vrijwillig deelnemen aan een voorbereidende laatavondvergadering, de refter versieren, zorgen voor wafels, cake en drank, animeren tijdens de stoet en dan nadien nog alles netjes poetsen, zowel binnen als buiten !?

KVLV

Ledenvergadering: Dinsdag 10 maart op 19.30 uur ledenvergadering. Een afgevaardigde van OCMW Geel zal ons wegwijs maken in de werking van hun diensten . Wie heeft er recht op hulp ?? Van welke hulp kan mengebruik maken,waar heeft men recht op ?? Hoe bekomt men hulp,welke zijn de voorwaarde ?? Waar kan men terecht ? Hoeveel gaat dat kosten ?? enz……
Vele vragen :wij hopen enige uitleg en informatie te krijgen over deze materie.
Hebt u misschien  zelf een vraag ,die u graag opgelost ziet. Bezorg ze schriftelijk –anoniem indien u dat wenst –aan een bestuurslid. Zeker voor de start van de vergadering.

Verkeersles  voor 50+: Hierop nodigen wij iedereen uit, die enige inzicht wil krijgen in de huidige verkeersregels. Wat is er nu niet allemaal veranderd of gewijzigd ? Hoe lang is het wel niet geleden dat wij op de banken zaten om het verkeersreglement te leren ??
“ Dat er veel veranderd  is, dat het vroeger anders was” je hoort het dagelijks. Ook in het verkeer, is er veel veranderd. Veel meer auto’s, nieuwe verkeersborden, rotondes, wegverhogingen enz … Hoe zijn nu juist die nieuwe verkeersregels, hoe moeten wij ze interpreteren enz…
Juist om op deze vragen een antwoord te krijgen en om de verkeersregels eens op te frissen  deze bijeenkomst. Op dinsdag 17 maart om 13.30 uur in onze parochiezaal.
De Heer Danny Louwet, verkeersofficier Politiezone Geel- Laakdal- Meerhout zal ons hierover enige  informatie bezorgen.
Iedereen is welkom. Prijs = 2.5 euro. Graag wel op voorhand inschrijven tel Maria 014587879 of 0494 400724 . Hebt U misschien een vraag die u graag beantwoord had, bezorg ze mij dan ook op voorhand. Dus tot dinsdag.

KALENDER PAROCHIE
04/03
20u Werkgroep Eerste Communie bij Corine
06/03 Koffiestop Broederlijk Delen in de Colruyt

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 001-3507181-28   Kerk en Leven Geel Zuid - Abonnement Geel Punt
E-mail: j.proost@skynet.be