Parochienieuws

Week Nr. 07 -  18 februari 2009

QUIZ KWB PUNT
Zaterdag 7 maart om 19u00: de 7e KWB Quiz. Vorig jaar zat de zaal volledig vol voor onze KWB-quiz.  Dat zal dit jaar niet anders zijn. Op tijd inschrijven is dan ook ten zeerste aangeraden aangezien de plaatsen gegeven worden in volgorde van inschrijven.   Inschrijven voor een avondje hersenen pijnigen met weetvragen, puzzels en foto´s kan via dit inschrijvingsformulier (Johan Jacobs 0473/947251).

ASWOENSDAG
Op woensdag 25 februari start de veertigdagentijd met de wijding van de askruisjes. Als christenen willen wij door het aanbrengen van het askruisje onze nederigheid uitdrukken. Wanneer wij het kruisje in ontvangst nemen wordt er tot ons gezegd: “Gedenkt mens dat gij van stof en as zijt en tot stof en as zult wederkeren!” We zijn inderdaad allemaal gewone mensen. Voor God is ons diploma, functie of job niet belangrijk, wel of we geprobeerd hebben om mee te werken aan een mooie wereld zoals Hij het geschapen heeft. In het boek Genesis (eerste boek van de Bijbel) vinden we de opdracht voor iedere mens: draag zorg voor de wereld. Op woensdag 25 februari om 9.00 u vieren wij het begin van de veertigdagentijd met een eucharistieviering in onze kerk waar we de askruisjes ook opleggen.
In de veertigdagentijd verruimen wij onze blik naar mensen in nood in verre landen. Dit jaar staat India centraal in de campagne van Broederlijk Delen. Het land kent nog steeds kinderarbeid en extreme armoede. Door lokale projecten te ondersteunen wil Broederlijk Delen zo meewerken aan een betere wereld voor iedereen.
De lokale campagne in Geel start evenzeer op Aswoensdag met om 19.00 u een gebedsdienst met asoplegging in de St.-Amandskerk, opgeluisterd door een delegatie van alle Geelse parochiekoren en aansluitend een startavond in de parochiezaal van St.-Amands. Iedereen is van harte welkom! Op het Punt organiseert Broederlijk Delen Geel op vrijdag 6 maart een koffiestop aan de ingang van de Colruyt. Meer informatie hierover vindt je wellicht in het ‘algemeen nieuws’ van het parochieblad.

GELUIDSINSTALLATIE KLAAR
Op donderdag 5 februari werd door de firma Joris & Co de nieuwe geluidsinstallatie in onze kerk gefinaliseerd. De bekabeling werd in een plint verwerkt en de installatie werd een laatste keer afgesteld. Ze hebben proper werk geleverd. De nieuwe installatie was broodnodig en is een goede investering voor de toekomst van onze kerk.

KVLV

Bestuursleden: Denk eraan woensdag 18 februari om 20 uur bestuursvergadering.
Er staat weer heel wat op het programma . Dus zorg ervoor om zeker aanwezig te zijn. Dus tot deze avond.

Kinderactiviteit: Volgende week dinsdag 24 februari om 13.30 uur hebben we een activiteit gepland met kinderen. We hebben gekozen voor een “kookles voor kinderen”Hippe broodjes gezond uit de keuken van creatieve kids. Ze leren wat gezonde broodsoorten zijn en dat ze niet altijd boter of mayonaise moeten smeren. De kinderen bereiden gezonde broodsmeersels en proeven van de hipste broodjes,waarin groenten en/of fruit verwerkt zijn. We vergeten ook de zoete broodjes niet,want dat mag nu en dan.
Voor deze les moet er wel op voorhand ingeschreven worden. De ingeschrevenen  ontvangen eerdaags een nota met de benodigdheden die moeten meegebracht worden. Dus veel kookplezier.

KALENDER PAROCHIE
18/02
20u Werkgroep Eerste Communie bij Corine.
22/02 Doopzondag op het Punt
25/02 9u Aswoensdagviering in de kerk.
03/03 20u Werkgroep Vormselcatechese bij Mieke.
04/03 20u Werkgroep Eerste Communie bij Corine

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
JefVreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 001-3507181-28   Kerk en Leven Geel Zuid - Abonnement Geel Punt
E-mail: j.proost@skynet.be