Parochienieuws

Week Nr. 19 - 7 mei 2008

ZE ZIJN ER WEER
Ze zij er weer , die mooie tomatenplanten van Karel Daems!
De mensen van Punt, en ook van Stelen weten het wel van de vorige jaren. Te verkrijgen bij Karel Daems: stevige tomatenplanten voor heerlijke vleestomaten, verschillende soorten voor zowel in de serre als buiten. Vanaf heden, en zolang de voorraad strekt!
Karel Daems, Stokt 65, tel. 014/58.21.56.

SCHOOLFEEST

Op zaterdag 26 april was het weer schoolfeest op onze school Top@punt. Iedereen heeft zijn beste beentje voorgezet. Het thema dit jaar was ‘Afrika’. Ouders en sympathisanten van de school kregen een prachtige Afrikaanse show aangeboden. De kinderen hadden zelfs voor een tentoonstelling gezorgd met zelfgeknutselde Afrikaanse maskers, muziekinstrumenten,… Er stond ook een lange rij aan te schuiven voor de heerlijke barbecue. De zon was overvloedig aanwezig en zorgde voor een zomerse stemming. Proficiat aan de leerlingen, leerkrachten, oudercomité en directie van onze school en de vele helpers!

DOOPSELS

Op zondag 27 april werden er twee kinderen gedoopt in onze kerk.
1. Diete Spapen, dochter van Geert en van Tinne Boons. Diete komt van Dietlinde en betekent “Beschermer van het volk”. Diete en haar ouders wonen in de Puntstraat.
2. Elias Verhoeven, zoon van Johan en Ellen Lonneu. Elias betekent in het Hebreeuws: “God is Jahweh”. Elias woont met zijn ouders in de Hees.
Proficiat aan onze dopelingen, ouders, peters en meters! Wij wensen dat God mee mag gaan op hun levenspad.

OVERLEDEN
Op 24 april overleed Marie Van Doninck (°1924), weduwe van Jan Aerts, woonachtig op de Antwerpseweg. De uitvaartdienst vond plaats op woensdag 30 april in onze kerk. Dat de Heer haar opneemt in zijn eeuwige liefde, wij wensen het van harte.

PAROCHIETEAM
Op dinsdag 13 mei gaan we naar de decanale avond in de parochiezaal van Holven. Het nieuwe jaarthema voor volgend werkjaar wordt dan uitvoerig aan ons voorgesteld. Om 20u worden wij er verwacht.

PINKSTEREN
Met Pinksteren herdenken wij hoe de leerlingen van Jezus de heilige Geest ontvingen. “Een Helper,” zei Jezus tegen zijn leerlingen; om verder te leven in zijn spoor. Het geloof is vandaag meer dan ooit in een taboesfeer terecht gekomen. U “outen” als gelovige in deze samenleving is niet gemakkelijk. U zal dat waarschijnlijk zelf al ondervonden hebben binnen uw familie, vriendenkring, enz. En misschien hebben we inderdaad wel wat hulp nodig van de Geest om voor ons geloof uit te komen, om te leven in het spoor van Jezus, om écht christen te zijn. Als we Jezus willen navolgen dan moeten wij in het leven gaan staan en van daaruit over ons geloof getuigen. Dat is niet simpel en daarom heeft ieder van ons bij zijn doopsel en vormsel de H. Geest ontvangen, de Helper, de kracht en de moed om te geloven. Laten wij ons door het Pinksterfeest opnieuw raken door het Pinkstervuur, vol van de heilige Geest. Laten wij die Geest in ons weer ontdekken en voelen dat wij er niet alleen voor staan. Laten wij opnieuw kracht opdoen om geloofsgetuige te worden in deze wereld. Laten wij ons leven tot een herinnering maken aan Jezus en God die ons lief hebben.

ST.-GEREBERNUS
Op donderdag 15 mei worden onze Geelse heiligen St.-Dimpna en St.-Gerebernus herdacht met een plechtige viering van de parochiefederatie Geel in de St.-Dimpnakerk (zie algemeen nieuws). De biechtvader van St.-Dimpna wordt aanroepen tegen jicht, verlamming en epilepsie. Sinds het bezoek aan Sonsbeck (Duitsland) weten wij dat er stoffelijke resten van hem door de rovers van Xanten tot in Sonsbeck werden meegenomen. Tot aan de Tweede Wereldoorlog was dit een echt pelgrimsoord. Met het parochieteam van het Punt zijn wij op zoek naar een gepast moment om hem en onze parochie alle eer aan te doen. Door de plechtige viering in de St.-Dimpnakerk en de eerste communieviering doen wij onze patroon niet altijd evenveel recht aan. Er staat iets op til voor komend werkjaar. Wij vragen aan onze patroon om zijn zegen over onze parochie en haar parochianen. Dat wij een (h)echte geloofsgemeenschap mogen blijven.

KALENDER PAROCHIE
07/05
om 20u Vergadering Dankviering Eerste Communie en vormsel bij Corine.
12/05 Bedevaart Parochies Geel- Zuid naar Kevelaer (Duitsland).
13/05 om 20u Parochieteam naar de decanale avond in Holven.
15/05 St.-Gerebernus, patroon van onze parochie.
29/05 om 20u parochieraad in de parochiezaal.

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 001-3507181-28   Kerk en Leven Geel Zuid - Abonnement Geel Punt
E-mail: j.proost@skynet.be