Parochienieuws

Week Nr. 10 -  5 maart 2008

VASTENTIJD IS OEFENTIJD
Is wakker worden na een winterslaap en je opengeeuwen uit de beslotenheid van elk-voor-zich. Is je ogen opentrekken voor wat aan het gebeuren is in het diepste van jezelf en in de wereld om je heen, en zicht krijgen op het grote Licht dat doorbreekt aan de horizon. Is in voorjaarsstilte je eigen grond omspitten en klaarmaken voor een nieuwe lente, en het zaad van vrede en menswaardigheid laten ontkiemen in je hart. Vastentijd is trainingstijd: hart en handen soepel maken voor verbondenheid met God en mensen; vingeroefening in solidariteit. Dat en zoveel meer is vastentijd: de grote opwarming om te herleven.

VORMSELCATECHISTEN
De vormselcatechisten worden op 11 maart om 20u verwacht in de parochiezaal van St.-Dimpna om samen met de hele federatie na te denken over de vormselvoorbereiding in de toekomst. Op 12 maart komen ze dan weer samen om de vormselviering voor te bereiden. De vergadering begint om 20u en vindt plaats bij Hilde. Ondertussen heeft het bisdom bevestigt dat ere vicaris-generaal, kanunnik Michel Van Bostraeten dit jaar het vormsel zal toedienen aan onze vormelingen. Het vormsel is op 20 april om 11u in onze kerk.

CHIRO PUNT OP ROMMELMARKT

Op zaterdag 23 februari troffen we de Aspi’s van het Punt aan op de wekelijkse zaterdagmarkt of rommelmarkt. Vlak voor de ingang van het stadhuis verkochten zij spek met eieren tussen een boterham, pannenkoeken, warme chocomelk,… al wat ons hartje kan begeren op zo’n zaterdagmorgen. Ze deden dit allemaal om de kas van hun Aspi-fuif al wat te vullen. Een fuif organiseren kost natuurlijk ook al wat centjes op voorhand… Bedankt mannen voor de lekkere spek met eieren en veel succes met de fuif op 19 april!

PAROCHIETEAM
Het parochieteam wordt evenals onze vormselcatechisten uitgenodigd voor de vergadering over de toekomst van de vormselvoorbereiding in Geel. Een studiecel van onze parochiefederatie heeft bestudeert op welke manier wij in de toekomst aan vormselcatechese kunnen doen in Geel, zelfs met een nijpend tekort aan catechisten. Het federatieteam wil samen met de Parochieteams van Geel hierin verdere stappen zetten. De vergadering vindt plaats op 11 maart om 20u in de parochiezaal van St.-Dimpna.


Dopelingen van 24 februari (deel 1): Charlize Sannen (°14-02-07), dochter van Karel en Ils Ceusters.
Yines Ceusters (°11-10-07), zoon van Jimmy en Gitte Wouters. Proficiat met jullie engagement!

WERDEN GEDOOPT
Er werden heel wat kindjes gedoopt op zondag 24 februari: wel liefst vijf kinderen! Deze week willen we de eerste dopelingen van die dag aan u voorstellen (de anderen komen volgende week wel aan de beurt). Charlize Sannen (°14-02-07), dochter van Karel en Ils Ceusters; woonachtig Antwerpseweg. Yines Ceusters (°11-10-07), zoon van Jimmy en Gitte Wouters; eveneens woonachtig op de Antwerpseweg. Charlize en Yines zijn nicht en neef van elkaar. Onze vormelingen wilden wel eens een doopviering meemaken en waren ook van de partij bij het doopsel van Charlize en Yines. Zij hadden voor de gelegenheid een mooie wens gemaakt: “Charlize en Yines, wij wensen jullie twee stevige voeten, om door het leven te gaan. Wij wensen jullie twee stevige handen, om anderen bij te staan. Wij wensen jullie een mond om te lachen, om met vrienden vrolijk te zijn, maar ook om mensen te troosten bij tegenspoed en pijn. Wij wensen jullie twee heldere ogen om te zien wat kwaad is of goed, dan zullen jullie altijd weten, de weg die je volgen moet. Wij wensen jullie een liefdevol hart toe, een hart dat mensen bemint. Maar bovenal hebben jullie Gods zegen, wordt heel gelukkig, lieve kinderen!”

KWB QUIZT
Op zaterdag 8 maart vanaf 19u30 zullen niet minder dan 30 ingeschreven teams onder mekaar uitmaken wie met de begeerde wisselbeker voor een jaar naar huis mag in de KWB Punt quiz. De parochiezaal zal afgeladen vol zitten met 180 deelnemers die hun hersenen zullen pijnigen aan weetvragen, puzzels en foto´s. Inschrijven kan niet meer maar een pintje komen drinken om de teams aan te moedigen en van de ambiance te proeven kan altijd. Dat de beste moge winnen.

OKRA
OKRA 55+ is de vereniging die vroeger onder de naam KBG ressorteerde.
Omdat het huidig bestuur een 'nieuwe adem' (lees: nieuwe dynamische gepensioneerden) zoekt om haar werking te kunnen blijven verder zetten willen we daar als regioverantwoordelijke mee onze schouders onder zetten. Vandaar een oproep aan al onze 55-plussers: als je bekommerd bent dat OKRA hier blijft bestaan en wil je daar op één of andere manier zelf creatief aan meewerken, kom dan op dinsdagvoormiddag 11 maart om 10.00u naar het parochiecentrum van Geel-Punt. Een regioafgevaardigde zal er een korte uiteenzetting geven over wat OKRA zoal doet en samen met u de mogelijkheden en wensen op onze parochie overlopen. Je verplicht je tot niets ! Van harte welkom en vooraf inschrijven hoeft niet. Alle info op tel.014/40.33.50

KVLV
Ledenvergadering: Dinsdag 11 maart om 19.30 uur heeft onze volgende ledenbijeenkomst plaats. De  leidraad die loopt doorheen de  ganse avond zal zijn “Knutsel uw bestuurslid in elkaar” . “Hoe kan dit ? Wat gaat er juist gebeuren ? Wat moeten we doen ?” Laat U dus deze avond gewoon eens verrassen. Enkele bestuursleden hebben er hun schouders ondergezet en zullen zeker voor een aangename , plezante avond zorgen. Zorg er zeker voor dat u er bij bent. Dus tot dinsdag 11 maart om 19u30.
Line-dance : Wegens het grote succes van het voorbije jaar wordt deze avond opnieuw ingericht. Grandiose Line-Dance avond op dinsdag 18 maart om 20 uur  in Parochiezaal Geel Ten Aart  Inkom 2 Euro. Op voorhand inschrijven moet niet, u kunt alles ter plaatse regelen. Breng gerust uw kennissen en vrienden mee.I edereen welkom.

KALENDER PAROCHIE
05/03 om 20u
Vergadering werkgroep gezinsvieringen bij Christine of Irene.
11/03 om 10u Vergadering OKRA Punt in de parochiezaal.
11/03 om 20u Vergadering “Toekomst vormselvoorbereiding in Geel” voor P.T.’s, vormselcatechisten en het federatieteam in de parochiezaal van St.-Dimpna.
15/03 om 18u Kruisoplegging vormelingen tijdens de Palmzondagviering.
12/05 Bedevaart Parochies Geel- Zuid naar Kevelaer (Duitsland).

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 001-3507181-28   Kerk en Leven Geel Zuid - Abonnement Geel Punt
E-mail: j.proost@skynet.be