Parochienieuws

Week Nr.  9 -  27 februari 2008

LOURDES 2008
Onlangs waren onze pastoor en onze parochieassistent, Bart en Paul, op bedevaart naar Lourdes. Op maandag 11 februari was het immers 150 jaar geleden rond de middag dat er een jong meisje in het wit verscheen aan Bernadette Soubirous. Sindsdien is Lourdes uitgegroeid tot één van de grootste bedevaartplaatsen in de wereld. Vele zieken en pelgrims van over de hele wereld zoeken naar rust, begrip en bemoediging bij Maria in Lourdes. In 2008 waren er op 11 februari zo’n 70.000 pelgrims en 800 diakens, priesters en bisschoppen verzameld om het jubileum te vieren. Alle hotels die open waren, waren volzet. Nog nooit waren er zoveel mensen tegelijk naar Lourdes afgezakt. Er hing een speciale sfeer die zelfs doorwinterde Lourdesgangers wist te raken. Wat maakt Lourdes zo aantrekkelijk? Toen Bernadette aan de verschijning vroeg naar haar naam zei ze: “Ik ben de Onbevlekte Ontvangenis.” Wie naar Lourdes komt ontmoet er niet enkel Maria maar mag aan den lijve ervaren hoe God de mens gewild heeft: onbevlekt; zonder pijn en zorgen, geliefd. Misschien kunnen we de ontmoeting met Maria in Lourdes wel een Godsontmoeting noemen. In Lourdes kan men iets van God proeven. Misschien doet die ervaring de meeste bedevaarders net voor hun vertrek aan Maria beloven om nog eens langs te komen. Maar de bedevaart is pas compleet wanneer de bedevaarders de warmte van Lourdes ook thuis uitdragen… Het was een deugddoende ervaring voor onze pastores. Zij keren althans dit jaar nogmaals terug naar Onze Lieve Vrouw van Lourdes, deze keer met een bus Gelenaren.

KOFFIESTOP COLRUYT
Er passeerde heel wat volk langs de ingang van de Colruyt op vrijdag 15 februari. Enkele vrijwilligers van Broederlijk Delen boden een tasje (h)eerlijke koffie en koekjes aan voor een vrije gift aan Broederlijk Delen. De kinderen waren vooral te vinden voor de koekjes. Ook Puntenaren passeerden onze stand en gaven een bijdrage voor het werk van Broederlijk Delen. De koffiestop leverde in totaal 337,07 euro op. Broederlijk Delen heeft een typische manier van werken: het zorgt ervoor dat groepen mensen in het Zuiden hun eigen plannen mogen en kunnen uitvoeren. Want de eigen plannen van de plaatselijke bevolking om armoede en onrecht te bestrijden, zijn het best aangepast aan de situatie en noden. Broederlijk Delen steunt 250 partnerorganisaties in 20 landen van het Zuiden. Deze organisaties werken rond duurzame plattelandsontwikkeling, mensenrechten of democratisering en participatief burgerschap. De doelgroepen zijn inheemse volkeren, boeren, vrouwen, kinderen en jongeren. Tijdens deze campagne schuift Broederlijk Delen de partnerorganisatie PAPDA uit Haïti naar voren. Deze vereniging van boerengroepen neemt initiatieven om lokale boeren opleiding te geven, zodat ze van hun landbouw kunnen leven. Joachim Sanon is een voorbeeld van een boer die dankzij deze steun erin slaagt met zijn landbouw zijn familie te onderhouden. Namens alle partnerorganisaties van Broederlijk Delen, bedankt voor uw giften!

WERKGROEP GEZINSVIERINGEN
De werkgroep gezinsvieringen komt op woensdag 5 maart om 20u samen bij Corine om de Paasviering voor te bereiden. Dit jaar zal ook het Clemenskoor de gezinsviering van Pasen mee ondersteunen.

KVLV
Gewestvergadering: Woensdag 5 maart om 20 uur. KVLV gewest Geel nodigt uit op deze vergadering met als thema “Eet goed, leef goed”. Prijs KVLV leden 5 Euro – Niet-leden 7 euro.
Bent U nog niet ingeschreven neem dan zo snel mogelijk nog contact met Bernadette  014 582226. Iedereen is welkom.
Ledenvergadering: Noteer reeds de datum van onze volgende ledenbijeenkomst : dinsdag 11 maart om 19.30 uur.
Line-dance
op dinsdag 18 maart. Wegens het grote succes van het voorbije jaar. Grandioze line-dance avond in de parochiezaal Geel Ten Aard. Iedereen welkom aan  2 Euro per deelnemer. Vooraf inschrijven is niet nodig u kunt ter plaatse betalen.

OKRA
OKRA is met haar 220.000 gepensioneerde leden de grootste sociaal-culturele beweging in Vlaanderen en wellicht ook de meest dynamische als je bedenkt welke activiteiten allemaal ontplooid worden. In onze parochie staan we met OKRA vandaag echter op een belangrijk kruispunt: de plaatselijke werking is aan de nodige vernieuwing toe, maar zonder de medewerking van nieuwe mensen acht het bestuur het niet mogelijk er nog verder mee door te gaan.
Vandaar een oproep aan al onze 55-plussers: als je bekommerd bent dat OKRA hier blijft bestaan en wil je daar op één of andere manier zelf creatief aan meewerken, kom dan op dinsdagvoormiddag 11 maart om 10.00u naar het parochiecentrum van Geel-Punt. Een regioafgevaardigde zal er een korte uiteenzetting geven over wat OKRA zoal doet en samen met u de mogelijkheden en wensen op onze parochie overlopen. Je verplicht je tot niets !
Van harte welkom en vooraf inschrijven hoeft niet. Alle info op tel.014/40.33.50

KALENDER PAROCHIE
27/02 om 20u
Vergadering vormselcatechisten bij Mieke.
29/02 Laatste dag om zich kandidaat te stellen voor de kerkraad van het Punt.
05/03 om 20u Vergadering werkgroep gezinsvieringen bij Corine.
12/05 Bedevaart Parochies Geel- Zuid naar Kevelaer (Duitsland).

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 001-3507181-28   Kerk en Leven Geel Zuid - Abonnement Geel Punt
E-mail: j.proost@skynet.be