Parochienieuws

Week Nr.  5 -  30 januari 2008

ASWOENSDAG
Op woensdag 6 februari vieren wij het feest van Aswoensdag. Met dit feest worden er traditiegetrouw askruisjes uitgedeeld. Bij aanvang van de vasten willen wij met dit gebruik onze kleinheid en nederigheid tonen tegenover God. Tijdens de vasten willen we even nadenken over de kern van ons leven. Vandaag voelt de mens meer dan ooit aan hoe afhankelijk zij is van de natuur (opwarming van de aarde, natuurrampen,…). Wij zijn allemaal deel van de natuur, uit stof en as gemaakt, zegt het scheppingsverhaal ons. Wat is de kern van ons bestaan op die aarde? Waartoe en waarvoor leven wij? In onze kerk houden wij een Aswoensdagviering om 9.00 uur. ’s Avonds bent u ook welkom voor een Aswoensdagviering in de St.-Amandskerk en dit om 19.00 uur.

KERKFABRIEK IN ACTIE
Op dinsdag 5 februari om 15u verzamelen de leden van de kerkfabriek in onze kerk voor een grootschalige inventarisactie. Enkele noodzakelijke aanpassingen zullen dan ook gebeuren.

ST- GEREBERNUS VERDWENEN

U kent wellicht allemaal de legende van onze patroonheilige St.-Gerebernus. Waarschijnlijk heeft u toen ook gehoord van de ‘rovers van Xanten’ die de stoffelijke resten van onze St.-Dimpna en Gerebernus wilden stelen. St.-Dimpna hebben ze in Geel moeten achterlaten, maar St.-Gerebernus werd meegenomen richting Xanten. Naar aanleiding van de bedevaart van de parochies Geel-Zuid naar Kevelaer op 12 mei, stoten de pastores op de St.-Gerebernuskapelle te Sonsbeck (Duitsland). Wat opzoekingwerk op het internet leerde ons dat volgens de traditie in deze kapel de resten van St.-Gerebernus bewaard werden. Op vrijdag 18 januari hebben de pastores de kapel bezocht in de hoop de resten van St.-Gerebernus te vinden. Tot onze grote spijt wist de onderpastoor, Schröder, ons te vertellen dat ook daar Gerebernus op een dag verdwenen was, ontvreemd. Jammer. Maar we moeten wel zeggen dat hij ons een prachtige St.-Gerebernuskapelle heeft nagelaten. De kapel is de moeite waard om te bezoeken en daarom hebben de pastores besloten om dit zeker in het programma van 12 mei op te nemen.

PASTORES AFWEZIG
Van 7 tot en met 11 februari zijn Bart en Paul op bedevaart. Mia Schoofs, parochieassistente, volgt in die periode de dringende zaken op.

LICHTMIS
Nu zaterdag 9 februari tijdens de gezinsviering van 18.00u worden alle kindjes gezegend naar aanleiding van het feest van ‘Maria Lichtmis’. De ouders van onze dopelingen van het afgelopen jaar werden door onze doopcatechisten uitgenodigd en zullen ook meewerken aan deze viering.

PAPIEROPHALING
Zaterdag 9 februari
is de volgende papierslag van de KWB. Om de data van de volgende ophalingen gemakkelijk te onthouden bezorgen de KWB leden weer een plakkertje om op je huisvuilkalender te hangen.

KVLV

MAKE-UP: Maandag 11 februari om 19.30 uur work-shop Make-up “De perfecte look voor naar het werk” De nodige informatie en voorbeelden worden U aangeleerd om er altijd perfect uit te zien. Prijs : 10 euro. Bent U nog niet ingeschreven, informeer dan even of er nog plaats is in deze les. Dringend contact opnemen met Griet 0497-31 44 72

BLOEMSCHIKKEN: Dinsdag 12 februari om 19 uur gaan we verder met onze cursus bloemschikken. Als onderwerp werd gekozen voor het thema “ feesttafel” Wat dit juist zal worden, zult ge ten gepaste tijde vernemen.

ACUPUNCTUUR: Dinsdag 19 februari om 20 uur infoavond rond Acupunctuur. Deze infoavond wordt in samenwerking met de KWB georganiseerd. Iedereen is welkom. Inschrijven  voor 15 februari doe je via  je bestuurslid . prijs : 2 Euro

KALENDER PAROCHIE
02/02 om 18u00
Kinderzegening tijdens de viering van ‘Lichtmis’.
05/02 om 15u00 Kerkfabriek: inventaris.
06/02 om 10u00 Aswoensdagviering in de kerk.
12/05 Bedevaart Parochies Geel-Zuid naar Kevelaer (Duitsland).

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 001-3507181-28   Kerk en Leven Geel Zuid - Abonnement Geel Punt
E-mail: j.proost@skynet.be