Parochienieuws

Week Nr.  4 -  23 januari 2008

IN MEMORIAM
Op 6 januari overleed Frans Roodhooft (°1924), weduwnaar van Roza Verscheuren en woonachtig in de Poiel. De uitvaartliturgie vond plaats in onze kerk op 12 januari. Frans cijferde zichzelf weg voor anderen: voorzitter van de KWB, in de fabriek van Olen vakbondsafgevaardigde van het ACV, de school, de buren. Maar zijn bekommernis ging bovenal uit naar zijn gezin. Toen zijn vrouw, Roza, ziek werd en meer zorgen nodig had, stond hij steeds voor haar paraat. Hij had een nauwe band met zijn kinderen, klein en achterkleinkinderen. Ook pleegzoon Albert werd met liefde door Frans verzorgd. Het overlijden van 2 van zijn kinderen, Jos en Maria, was dan ook voor hem zwaar om dragen. Frans had een passie voor dieren. Meer dan 65 jaar was hij duivenliefhebber. Deze microbe heeft hij doorgegeven aan zijn zoon Theo. Samen hebben ze heel wat plezier gehad aan de duiven. Maar ook Sam, zijn hond, was zijn trouwe bondgenoot. Toen het voor Frans wat slechter ging, was Sam daar om hem op zijn manier bij te staan. Dat hij nu door de goede zorgen van God de Vader mag omringd worden, wij wensen het van harte.

THEMAVIERING EERSTE COMMUNIE
De kinderen die zich voorbereiden op hun eerste communie worden zaterdag allemaal om 18u verwacht in de kerk voor hun themaviering. De uitnodiging zal via de school verspreid worden. Alle andere kinderen zijn natuurlijk ook welkom in deze viering.

TIJD VOOR SOLIDARITEIT
Tijdens onze weekendvieringen van deze week lanceren wij het tweede moto voor dit werkjaar: ‘Tijd voor solidariteit’. Mia Schoofs, verantwoordelijke voor Broederlijk Delen in onze parochiefederatie, zal dan de predicatie verzorgen.

WERKEN AAN DE KLOKKEN
Wie de afgelopen week in de buurt van onze kerk geweest is, zal het wel gezien hebben. Er werd hard gewerkt door de Geelse stadsdiensten. De voedingskabel van onze klokkentoren was aan vervanging toe en dus moest er duchtig gegraven worden en gewerkt. Bedankt stad Geel. Dankzij jullie kunnen onze klokken weer duchtig luiden!

LICHTMIS
Met het feest ‘Opdracht van de Heer’, in de volksmond beter gekend als ‘Maria Lichtmis’, worden traditiegetrouw alle kinderen van de parochie gezegend. Wij willen dit doen in de Lichtmisviering op zaterdag 2 februari om 18u in onze kerk. De kinderen die sinds Lichtmis vorig jaar in onze kerk gedoopt werden, worden daarvoor ook speciaal uitgenodigd door onze doopcatechisten. Tijdens de viering krijgen zij tevens het beertje mee dat sinds hun doopsel in onze kerk gehangen heeft. In de volkstraditie wordt met dit feest ook pannenkoeken gebakken. Misschien een tip aan onze ouders?

KVLV
Ledenvergadering
: Dinsdag 29 januari om 19.30 uur ledenvergadering “ Help mijn kinderen maken ruzie” door de Heer Van Gompel Karel uit Dessel. ’s Morgens aan de ontbijttafel. Zus weigert een nieuwe fles melk te halen, nadat zij het laatstel restje melk genomen heeft. Broer vindt dat “ niet eerlijk” en geeft zus een duw. Haar beker valt om, haar kleren vol melk. Ze weent . Moeder wordt héél kwaad. Nog een half uur en de schoolbel gaat..
Het komt in alle gezinnen voor. Broers en zussen die elkaar in de haren vliegen. In vele gevallen ontaardt dit onschuldig gekibbel in ernstige, herhaalde agressie. Waar ligt de grens ?? We willen stilstaan bij het conflict tussen de kinderen en kijken naar het verschil tussen een conflict en geweld. En dieper in gaan op factoren die conflicten versterken of eerder tegengaan. Zeker een interessant onderwerp waarin we misschien iets van onze eigen  thuissituatie kunnen herkennen. Dus allen op post.

Workshop-Make-up:
2 lesgeefsters geven U meer informatie en helpen U bij het kiezen en aanbrengen van  de perfecte make-up, aangepast aan uw eigen persoonlijkheid Op maandag 11 februari om 19.30 uur kunt  u  er meer informatie over inwinnen en U laten begeleiden . “ De perfecte look voor naar het werk “ of voor andere gelegenheden
Bent u geïnteresseerd , schrijf dan vlug in. Prijs 10 euro. Daar het een work shop is , is het aantal inschrijvingen beperkt. Neem dus vlug contact op met uw bestuurslid.

Noteren
:
-Dinsdag 19 februari voordracht over acupunctuur.
-Woensdag 20 februari  in provinciaal centrum Oostmalle “Manneke,zit nu eens stil” Een avond rond (klein)kinderen met ADHD. Inschrijven voor 10 februari.

KALENDER PAROCHIE
26/01 om 18u00
Themaviering Eerste Communie in de kerk.
02/02 om 18u00 Kinderzegening tijdens de viering van ‘Lichtmis’.

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 001-3507181-28   Kerk en Leven Geel Zuid - Abonnement Geel Punt
E-mail: j.proost@skynet.be