Parochienieuws

Week Nr.  42 -  17 oktober 2007

VORMELINGENTOCHT
Onze vormelingen hebben genoten van hun uitstap op 6 oktober naar Nijmegen. De catechisten hadden voor deze gelegenheid voor elke vormeling van het Punt een rugzakje met versnaperingen voorzien. Samen met de promozak van de federatie was dit een mooi geschenk bij de start van het catechesejaar. Met Tov Paul gingen onze vormelingen op tocht voor een ontdekkingsreis door de wereld van Jezus.
Op vijf verschillende plaatsen hielden ze halt. Aan het meer van Galilea hoorden ze het verhaal van Simon en de andere vissers, die op een dag Jezus tegenkwamen en alles achterlieten. In een Romeinse stad gingen ze op zoek naar de plaats waar de christenen in het geheim samenkwamen. In een multimediashow ontdekten ze de andere godsdiensten en hun tradities. Nadien hadden ze in hun catechesegroepje een gesprek over hun geloof. Het was een zeer interessant gesprek en een goed begin van de catechese. In een Joods dorp ontdekten ze een synagoge en de Joodse levenswijze. Net buiten het dorp hielden de herders wacht bij de schapen…zoals eens op een koude winternacht. Ze kwamen ook Zachëus de tollenaar tegen. Die liet hen niet zomaar aan zijn huis passeren. Onze vormelingen wisten hem gunstig gezind te stemmen door luidop en met z’n allen “Shake” te zingen. Daar kon Zachëus niet aan weerstaan. De tocht eindigde in een herberg waar hen ongedesemd brood, gebakken op een omgekeerde wok, werd aangeboden. We sloten de dag af met een eucharistieviering in de nabijgelegen Cenakelkerk. Ook daar klonk “Shake” met volle overtuiging. Onze eigenste muzikanten Corine en Kristine zorgden mee voor de muzikale ondersteuning. Het werd een prachtige dag om nooit meer te vergeten!


Onze vormelingen aan het werk tijdens de startdag van 6 oktober in Nijmegen

AANSTELLING PASTOOR
Om 15u wordt onze nieuwe pastoor Bart Rombouts aangesteld in de St.-Amandskerk. De pastores Geel-Zuid zullen tevens hun engagement voor de vier parochies van Bart uitspreken. De viering in de St-Amandskerk is tevens ook de zaterdagviering van onze parochie. Het parochieteam nodigt iedereen van het Punt uit om naar de viering op St.-Amands te komen onze nieuwe pastoor in te halen. Na deze viering worden alle aanwezigen uitgenodigd voor een receptie in het Atheneum.

OPGELET
Naar aanleiding van  de aanstellingsviering van onze nieuwe pastoor op 20 oktober om 15u in de St.-Amandskerk is er die avond geen eucharistieviering om 18u in onze kerk. Dit weekend is er in onze kerk wel een mis op zondag 21 oktober om 8u. Deze viering staat dan weer in het teken van Missio..

OUDERAVOND EERSTE COMMUNIE
Op 24 oktober om 20u verwachten we de ouders van onze eerste communicanten (zowel eerste leerjaar als tweede leerjaar) in onze parochiezaal voor een infoavond. Er worden data doorgegeven, informatie over de werkmap, informatie over het bijbelhuisje en de puzzel,… Redenen genoeg voor de ouders om zeker aanwezig te zijn.
Alle vormselcatechisten van Geel worden op maandag 22 oktober om 20u verwacht in de parochiezaal van St.-Amands. De werkgroep vormselcatechese van onze parochiefederatie wil nadenken over de toekomst van de vormselcatechese in de Geelse parochies. De bedoeling van de avond is dat we eerst de noden en wensen van de catechisten in kaart brengen. Ook al onze vormselcatechisten van het Punt worden hier verwacht.

KALENDER PAROCHIE
17-10: om 20u vergadering vormselcateche bij Hilde
             om 20u Kerkfabriek in de pastorij
             om 20u Infoavond Eerste Communie in de parochiezaal.
25-10: om 20u Parochieraad in de parochiezaal

PAROCHIEFEESTEN MOSSELEN

Er werd op 6 oktober door een ganse groep vrijwilligers weer hard gewerkt om lekkere mosselen op eenieders bord te toveren. Bedankt aan alle helpers bij de mossel- en groentenkuisers, bij het klaarmaken van mosselen,frieten, sauzen en videe, bij de afwas, aan de kassa, aan de tap, bij het opdienen van mosselen en drank, bij de opkuis en bij alle andere werkzaamheden die dergelijke organisatie met zich meebrengt. Ook onze nieuwe pastores staken een handje toe. We hadden wel gerekend op wat meer eters, daar waren we zeker klaar voor. Wellicht een samenloop van omstandigheden. Meer foto´s vind je op de website.

JAARPROGRAMMA’S VOOR KALENDER 2008
Aan alle verenigingen, organisaties, sportclubs van Geel-Punt
Oproep aan alle organisaties, school, sportclubs en verenigingen. Gelieve jullie jaarprogramma´s binnen te brengen bij Johan Jacobs, St. Kristoffelstraat 21 of door te sturen naar johan.jacobs@geelpunt.be voor opname in de jaarkalender van 2008 en dit voor zondag 23 september. Geslaagde foto´s van jullie activiteiten zijn uitermate welkom om een maand van de kalender te sieren!

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: j.proost@skynet.be