Parochienieuws

Week Nr.  25 -  20 juni 2007

IN MEMORIAM CHAREL TAELS
Het overlijden van Charel Taels uit de Sint-Kristoffelstraat zal velen verwonderen. We weten al lang hoe zijn vrouw Roza Haezendonckx al zoveel jaren zwaar ziek was. En wie haar bezocht wist ook hoe Charel als een engelbewaarder dag en nacht zorg droeg voor haar, op een bewonderenswaardige wijze. Maar hij werd zelf ziek, moest naar ’t gasthuis, waar hij, toch heel onverwacht overleed. Charel was een boer van de oude stempel. Hij hield van zijn vee en zijn grond, een rustig ingoed man die altijd tijd maakte voor een babbel en ook voor iedereen helpend klaar stond. Zaterdag is hij uitgeleide gedaan in onze kerk, maar velen zullen hem dankbaar blijven herinneren. Aan Rosa, de kinderen en de kleinkinderen bieden we ons christelijk meevoelen aan.

GEBOORTE
Op het parochiesecretariaat lag een mooie kaart. Juffrouw Katrien Paepen en Jef De Saedeleir hebben ons gemeld dat Ward en Laurie een zusje hebben bijgekregen. Met twee kapoenen in huis is het al heel fijn, maar met zijn drietjes zal het nog veel leuker zijn. Dat schrijven de ouders erbij. En wij wensen hen allemaal proficiat!

DANKVIERING JAN MERTENS
Op 30 juni om 15u in de St.-Amandskerk zal Jan Mertens voorgaan in de dankviering naar aanleiding van zijn op pensioen gaan als pastoor van het Punt, Winkelomheide, St.-Amands en Stelen. Een uitnodiging hiervoor viel onlangs in uw brievenbus. Naar aanleiding van de feestelijkheden heeft ons parochieteam beslist dat er die avond GEEN MIS zal zijn in het Punt. De zaterdagavondviering van 30 juni om 18u gaat NIET door. De mis van 8u op zondag 1 juli gaat wel gewoon door. Wij hopen dan ook vele Puntenaren te zien in de dankviering op St.-Amands, want dat zou toch wel het mooiste cadeau zijn voor onze pastoor Jan!

PAROCHIE PUNT JARIG!
Onze parochie wordt op 1 juli a.s. 65 jaar. Dankzij de toenmalige deken Peeraer werd onze parochie op 1 juli 1942 erkend als elfde parochie van Geel en werd Clemens Lievens door kardinaal Van Roey benoemd als de eerste pastoor van het Punt. Dat jaar werden heel wat verenigingen opgericht in onze parochie zoals de boerengilde (nu Landelijke Gilde), de boerinnengilde (nu KVLV) en de KWB. Deze verenigingen zijn nog steeds actief in onze parochie. Ook de school, dat eerder al werd opgericht, werd dat jaar uitgebreid met een vierde graad. De band tussen de parochie en de school was toen groot en nu 65 jaar later zeker even groot. Na 65 jaar mogen we nog steeds fier zijn op onze parochie. Onze parochie wordt grotendeels gedragen door heel wat vrijwilligers: onze catechisten (doopsel, eerste communie, vormsel), kosteressen, lectoren, het koor, onze ziekenbezoek(st)ers, redactie parochieblad, de mensen die ons secretariaat verzorgen… Zonder hun inzet kan onze parochie niet leven! Naar aanleiding van deze verjaardag willen we deze mensen extra bedanken en wij hopen dat wij ook in de toekomst op hen mogen blijven rekenen! We vieren deze verjaardag met de feestelijkheden rond het pensioen van onze vierde pastoor Jan Mertens. Gelukkig voor onze parochie is de vijfde pastoor al in aantocht…

RESTAURANTDAG
Onze restaurantdag met daaraan onze jaarlijkse  tombola heeft plaats op ZONDAG 2 SEPTEMBER
.
Tombola
De loten werden bezorgd aan onze vrijwillige verkopers. De opbrengst is voor het onderhoud van onze parochiezaal. Hoe meer loten u koopt, hoe groter de kans op een prijs en hoe meer steun voor onze parochiezaal. Ontvang ze dus met een brede glimlach en koop onze loten. Reeds op voorhand bedankt en ook zeker veel dank aan de verkopers.

KVLV
Bestuur
Woensdag 20 juni om 20 uur bestuursvergadering
met opstellen van het jaarprogramma. Kan u echt niet aanwezig zijn bezorg dan zeker op voorhand uw ideeën of voorstellen, zo kunnen we er rekening mee houden
Fietsen
Onze zomeractiviteit is weer gestart. Onze jongeren fietsen weer en wel elke dinsdagavond. Vertrek om 19.30u hoek Steenovens-Vogelzang. Bent u sportief en fietst u graag, sluit dan bij hen aan.

POIEL
Reeds vele jaren heeft in de laatste week van juni onze traditionele Poielse feesten plaats. Op woensdag 27 juni heeft onze gezellige zettersprijskamp plaats. Wij starten om 20 uur, inschrijven vanaf 19 uur. Kunt u kaarten spelen, of wilt u gewoon een gezellige babbel of wilt u zich gewoon en een gezellige sfeer amuseren , kom dan. U bent van harte welkom op woensdag 27 juni in onze feesttent

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: j.proost@skynet.be