Parochienieuws

Week Nr. 21 - 23 mei 2007

IN MEMORIAM
In de meimaand is Marcel Mertens van ons heengegaan. Toen hoelang is dat geleden in het jaar van het dorp - het kapelleke van de Hees opgeknapt en mooi werd gemaakt , waren Marcel en zijn vrouw de werkers van het eerste uur. Elk jaar zorgden zij er voor dat Maria in de bloemen werd gezet en elk jaar zorgde hij er voor dat de pastoor er op de eerste mei mis kon lezen. Hij was heel godsdienstig en was telkens blij als de pastoor elke maand de communie bracht en elk jaar trouw de ziekenzalving toediende. Maar de oprukkende industrie maakte zijn woning onbewoonbaar, hij moest wel verhuizen en vond een mooi onderkomen op Sint-Dimpna, recht tegenover het gasthuis. Daar is hij overleden. Marcel is donderdag in St-Dimpna uitgeleide gedaan. We bieden Victorine en de kinderen ons christelijk meevoelen aan. Moge hij langs dit bericht een beetje van t Punt blijven.

SINKSEN
Niet alleen in de natuur is Sinksen een groot lentefeest maar ook in de kerk. Want door de komst van de H. Geest kwam de jonge kerk terug op Jezus spoor. Wij bidden voor onszelf en de hele kerk om de gaven van Gods Geest: wijsheid en geduld, goedheid en trouw, sterkte en aandacht voor Gods aanwezigheid in ons leven. Ons Clemenskoor zal op zaterdagavond met ons zingend bidden om de goede Geest. Kom Schepper Geest daal tot ons neer.

SCHERPENHEUVEL
Heb je zin om op woensdag 13 juni met ziekenzorg mee op bedevaart te gaan naar Scherpenheuvel ?
Vertrek : met de bus om 13.15 u aan 't pleintje. 14.30 u: rozenkrans. 15.00 u: viering, nadien koffietafel in de " Ster " Dit alles voor slechts 8 euro.

LOTEN ZIEKENZORG
ZIEKENZORG bedankt iedereen die ons gesteund heeft door het kopen van loten. Er was voor Geel-Punt slechts n winnend nummer: 00151186 . De gelukkige is intussen al gekend.

CATECHISTEN
De catechisten van de vormselcatechese en de eerste communie vergaderen op 30 mei om 20u bij Corine Desauter om de dankviering van 9 juni a.s. voor te bereiden. Alle vormelingen en eerste communicantjes van dit jaar hopen wij dan terug te zien in de mis van 18u. De vormselcatechisten en de werkgroep eerste communie zorgen voor een leuke verrassing!

BELOFTE MAAKT SCHULD!
De leerlingen van onze school Top@punt hadden weer heel wat geld ingezameld voor het weeshuis Nol in Rwanda. Bart Rombouts, medepastoor van onze parochie, had beloofd om na zijn Rwandareis van januari een reisverslag te komen brengen op de school. Op 25 mei zal Bart langskomen op school met een mooie fotoreportage over Rwanda, waaronder ook beelden van het weeshuis dat door hen gesponsord wordt

GOED NIEUWS VOOR NATUURVRIENDEN
Bij de verbouwing van de kerk moesten we op zolder een uilenbak zetten. Met succes, want elk jaar komt er een uilenpaar broeden. Dit jaar opnieuw. De werkgroep Uilenvrienden kwam maandag opnieuw de bak controleren en jawel, er zaten drie erg gezonde jonge uiltjes klaar om uit te vliegen. Ze werden geringd en hopelijk komen ze volgend jaar opnieuw broeden. Ondertussen mogen ze muizen met hopen vangen in de tuin van de pastorie.

DOOPSELS
Op de tweede zondag van mei was in de namiddag onze kerk goed gevuld. Drie kindjes werden ten doop gehouden omringd door een grote schare familieleden. Tess Vanuytven kwam uit de St-Kristoffelstraat, aangedragen door papa Guy en mama Nicole Briers. Uit de Rozendaal in Geel kwamen Gerd Vandermaelen en Sofie Van Looy met hun kindje, Matse, om te dopen. En uit Westerlo kwamen Kristof Seyen en Kim De Cock met Quinten ten doop.
Elke doop van kleine kindjes is een warm familiaal gebeuren van vreugde en dankbaarheid. En dat hebben we die zondagnamiddag ook weer mogen beven. Moge Jezus voor Tess, Matse en Quinten ook een goede vriend worden op hun levensweg.

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: j.proost@skynet.be