Parochienieuws

Week Nr. 19 - 9 mei 2007

EERSTE COMMUNIE
Op donderdag 17 mei om 11u, O.H.-Hemelvaart, mogen 11 kinderen van onze parochie voor het eerst Jezus ontmoeten onder de vorm van Brood. Eindelijk kunnen ze dan zoals de grote kinderen en mensen deelnemen aan de communie. Telkens als we te communie gaan, mogen we Jezus ontmoeten, met Jezus praten en luisteren naar wat Hij ons te zeggen heeft. We worden echte kameraden van Jezus zoals zijn leerlingen, dat waren. Onze communicantjes werden twee jaar lang door de werkgroep van de gezinsvieringen en hun ouders voorbereid op deze grote dag. In onze parochie mogen wij ook voor de voorbereiding op de Eerste Communie op heel wat steun rekenen van de school Top@Punt. Onze Eerste Communicanten kunnen de viering oefenen tijdens schooltijd! Een goede samenwerking en een goede voorbereiding daar kunnen we als parochie zeer dankbaar voor zijn. Nu nog goed weer, veel volk en veel lachende gezichten en dan zal Jezus ook wel eens glimlachen. Het belooft een spetterend feest te worden!

ONTBIJTACTIE OUDERRAAD TOP@PUNT
De ouderraad van onze Top@Puntschool voert op Moederdag, 13 mei, zijn ontbijtactie. We hopen dat vele parochianen de ouderraad op die manier zullen ondersteunen.

MEIMAAND
Vele kapelletjes hebben ook in onze parochie ter ere van Maria een flinke beurt gekregen. Er werden bloemen bijgezet om de moeder van Jezus te eren. Ook het beeld van O.L.Vrouw van Fatima voor de pastorie kreeg een gratis reinigingsbeurt door een firma uit Lissewege. In ruil daarvoor werd het beeld zelf als model gebruikt voor een gemarmerd nieuw beeld in het gekende Mariapark in Oostmalle op de steenweg naar Wechelderzande. Als je daar passeert kan je ons beeld ook daar bewonderen.

AVERBODE-TONGERLO
De gekende abdijentocht zal dit jaar ook doorgaan op Hemelvaartsdag, 17 mei a.s. Je kan meedoen of gewoon gaan kijken. De wandelaars starten tussen 8 en 12 uur, de lopers vertrekken in Averbode om 14 uur. De afstand is 15 km. Er is voor iedereen bij start, aankomst of onderweg wat te beleven.

ZINGEN IN DE KERK
Nu zaterdag, 12 mei, mogen we onze stemmen weer schrapen… want we gaan weer zingen in de mis! De vorige keer werd uit volle borst meegezongen door de aanwezigen en zagen we vele kerkgangers goedgeluimd weer naar huis keren. Herman zal ons weerom enkele nieuwe liederen aanleren. “Juicht Jahwe toe heel ’t aardrijk rond”!

ST.- GEREBERNUS

Op 15 mei worden de Geelse heiligen, St.-Dimpna en St.-Gerebernus gevierd. Om 10u00 willen we met de hele parochiefederatie Geel onze heiligen gedenken in een plechtige eucharistieviering in de St.-Dimpnakerk. Ook in de avondviering van 18u30 in de bidkapel van onze kerk zullen we onze patroon zeker niet vergeten. De levensgeschiedenis van onze patroonheilige is voor de Gelenaren zeker bekend. St.-Dimpna wordt aanroepen tegen waanzin en epilepsie. Onze patroonheilige, St.-Gerebernus, wordt aanroepen tegen jicht, verlamming en epilepsie. Maar als martelaar voor zijn geloof gestorven, kan onze patroonheilige ook voor ons nog van betekenis zijn. Het is vandaag ook niet meer zo eenvoudig om voor je geloof uit te komen en je geloof publiekelijk te beleven. Onze jongeren worden uitgelachen als ze zeggen dat ze geloven en zeker wanneer ze tevens praktiserend zijn. Grote momenten, zoals de Wereldjongerendagen, ‘Kom en zie’ Brussel- Allerheiligen 2006, zijn voor deze gelovige jongeren dan ook bemoedigend. “Je bent niet abnormaal als je gelooft.” Laten we op deze dag bidden voor al diegenen die zoekend zijn in hun geloof, dat ze bemoediging mogen ontvangen met de hulp van onze St.-Gerebernus.

NIEUWS
Heb je Punts nieuws? Wil je het in het parochieblad? Zend of breng het goed op tijd bij Lilian Vannuffelen in de Bell-Telephonelaan 20 of mail naar Lilian@pandora.be en het komt er in…

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: j.proost@skynet.be