Parochienieuws

Week Nr. 13 -  28 maart 2007

GEZINSVIERING
De vlijtige werkgroep van de gezinsvieringen en de vormselcatechese komt woensdag 28 maart om 20.15 uur weer samen. Dit keer gaan ze de vormselviering van 6 mei a.s. voorbereiden. Het wordt weer keitof!

BROEDERLIJK DELEN
O
p de eerste zondag van ons Broederlijk Delen werd in onze parochie de milde som van bijna 345 euro ingezameld voor de werken in Burkina Faso. Volgende zondag, Palmzondag, wordt overal de tweede omhaling gehouden. Na het getuigenis van Greet Belmans, vanuit de werkgroep Pater Renders die vele jaren in Burkina Faso het beste van zichzelf heeft gegeven, hopen we op een even milde gift voor de kerkelijke vastenactie. Bedankt op voorhand.

ZAALCOMITÉ
Volgende vergadering gaat door op donderdag 19 april om 20 uur. Duid een afgevaardigde aan om uw vereniging te vertegenwoordigen.

DANSFEEST tvv ZAAL
Op vrijdag 13 april organiseren de verenigingen van ´t Punt een gezellig dansfeest om wat geld in ´t laatje te brengen tvv de zaal. Iedereen van harte welkom. De toegang is zelfs gratis. Kom gerust de benen wat strekken of een pintje drinken.

ZIEKENZORG
Wat vliegt de tijd. Het is intussen 40 jaar geleden (1967) dat enkele mensen van het Punt het initiatief namen om de zieke en oude mensen te bezoeken. Veel van hen zijn niet meer bij ons maar je kent ze vast nog wel. Het waren: Boeckx Gust van de Herentalseweg; Van Springel Jos, toen nog Grote Steenweg, nadien Bell telephonelaan; Mevr. Peetermans-Laenen Zegelaan, beter bekend als moe Mit van de Antwerpseweg en René Vanlommel van de Vogelzang. Na een jaar kregen ze de steun van Vanreusel Jef, Van Hove Alfons, Vleugels Gust, Verbeeck Alfons, Stijnen Roos, Steurs - de Ceuster To, Baeck Door, Goris Marcel, Van der Steen Piet en Mevr. Wuyts-Criekemans Gusta.

In het eerste verslag, geschreven door secretaris René Vanlommel, lezen we het volgende: 28 zieken worden zo mogelijk maandelijks bezocht. 5 mensen die langer dan drie weken in het ziekenhuis verbleven worden bezocht en krijgen een geschenk aangeboden: de mannen een fles wijn en de vrouwen een fruitkorf.

Heel wat omstandigheden maken dat we nu langer leven. Zo telt ziekenzorg nu een 70 tal leden. 5 van hen zijn 90 jaar of ouder. Liefst 32 onder hen zijn 80 jaar of ouder, onder wie onze - 'oude' of 'ere' - pastoor Jos Versmissen.

Woensdag 4 april vieren we ons paasfeest met ziekenzalving. We gaan dan ook al deze mensen herdenken in de viering. We beginnen om 11 uur met de misviering. Daarna genieten we van een lekker paasetentje om daarna af te sluiten met een gezellige babbel of een kaartje leggen. We eindigen rond 16 uur. Vanaf 14 uur wordt aan de thuisgebonden zieken de Paascommunie gebracht.

KWB QUIZ
FC Stelenbaan klopt Tijgertje met een banddikte op de 5e KWB Quiz. Afgelopen zaterdag 10 maart 2007 was het op de koppen lopen in de parochiezaal van Geel-Punt voor de 5e editie van de KWB Punt quiz of moet ik eerder zeggen dat de deelnemers als haringen in een ton zaten of als sardientjes in een blik. De ganse quiz stond namelijk in het teken van dieren. De organisatoren hadden er inderdaad een beestige quiz van gemaakt. Er namen dit jaar een recordaantal van 160 deelnemers deel verdeeld over 26 ploegen. Rond half acht gingen we van start voor 4,5 uur amusant vertier. Op vraag van velen was voor het eerst de zaal rookvrij gemaakt. Voor de rokers werd een extra pauze ingelast. KWB had weer gezorgd voor een uitermate verzorgde multimediapresentatie zodat iedereen alles goed kon volgen. Moeilijke vragen werden afgewisseld met gemakkelijkere. Regelmatig kon er eens goed gelachen worden. Het werd een aangename, leerrijke en amusante avond onder vrienden. Iedereen, van de eerste tot de laatste, was daarvan overtuigd. Volgend jaar is iedereen zeker weer op post voor een avond vol plezier waar meedoen nog steeds belangrijker is dan winnen. Iets na 12 uur was de winnaar bekend. De wisselbeker gaat dit jaar naar FC Stelenbaan die de winnaar van vorig jaar Tijgertje enkel konden kloppen door de regel in het reglement die zegt dat bij ex-aequo diegene wint die in de eerste ronde(n) de meeste punten behaalde. In de top van de rangschikking vinden we de op plaats 3 de Westelse Flierefluiters, Allemaal Zever als 4e en Brainlow als 5e. De winnaars FC Stelenbaan hadden het geluk aan hun kant want als de joker en de zwarte piet niet in rekening werden gebracht scoorden zij 5 punten minder dan Tijgertje, die zeker ook aanspraak op de overwinning hadden kunnen maken. Proficiat aan de winnaars maar zeker ook aan al de andere aanwezige teams! Wij vinden meedoen alleszins belangrijker dan winnen. Wij doen ons best om volgend jaar nog beter te doen! Tot dan. De uitslag en foto´s van deelnemers en niet te vergeten van de winnaars vind je hier.

KVLV

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: j.proost@skynet.be