Parochienieuws

Week Nr.  2 -  10 januari 2007

PAROCHIEREGISTER
Het is altijd boeiend om lans de parochieregisters terug te kijken naar het voorbije jaar. Er waren in 2006 in onze kerk 23 doopsels waarvan 14 meisjes en 9 jongens. Wie sprak er weer van het sterke geslacht? We danken onze doopcatechisten Lutgart Spruyt, Christel Vleugels en Hilde Verbeeck die met de ouders de doopsels voorbereidden. Het doopsel is nu eenmaal het eerste sacrament en verdient een stevige voorbereiding.
Evenals vorig jaar waren er in 2006 twee huwelijken voor God en Kerk. We wensen Jef en Inge, Evi en Geert een gezegend jaar toe en weten dat ze er alles gaan aan doen om een gelukkig en schoon gezin te vormen.
Viermaal werden de klokken geluid voor een overleden medeparochiaan. Maria Vangeel was veruit de oudste: 87 jaar. De anderen, Jan Molenberghs 76, Jos Geukens 71, en Willem Peeters 65, gingen naar de maat van onze levensverwachting te vroeg. Allen worden ze gemist in hun familie en in onze Puntse gemeenschap.
Op 14 mei werden in onze kerk 12 jongens en meisjes gevormd tot een leven in Jezus’Geest.Ze werden door de catechistenploeg en vooral ten huize van Moniek en Nancy serieus voorbereid en wij hopen dat ze getuigen worden van Jezus.

KERSTMIS IN ONZE KERK
Dank zij ons zangkoor werd de avondmis van kerstmis een stemmige viering. Wat ons bijzonder deugd deed was dat er een sterke groep jonge mensen uit Chiro en oudleiding aanwezig was. De kerstwensen en de herderstent na de mis werden met pap en borrel beklonken…
De stille dageraadsmis was zoals elke zondag een verwelkoming van Jezus komst in ons midden. Het meest overweldigend was echter de gezinsmis. De uitbeelding van het kerkgebeuren was plechtig en ernstig, de zang van kinderkoor en gitaristen schitterend, en het meeleven van alle aanwezigen maakte iedereen blij. Dank, veel dank aan allen die zich weer achter het hele kerstgebeuren in onze parochie hebben gezet. Vanuit het bisdom werd gevraagd dit jaar de kerkgangers met kerstmis te tellen. In onze parochie waren er dat 302. Bedankt allemaal.

KABOUTERS BESTAAN
Toen de nacht voor Nieuwjaar een storm over het land trok werd ook het Punt getroffen. De bijzonder mooie ceder bij de fietsstalling achter de kerk verloor één van zijn grote takken en maakte wat stukken. Maar vooral de school en de zaal werden getroffen. Heel wat pannen waren eraf gevlogen. Iemand uit de buurt verwittigde pastoor Versmissen en deze vroeg de brandweer om hulp. Ondertussen was de grote tak al in stukken gezaagd door ??, en de brandweer heeft het dak dichtgemaakt. Dank u wel.

OKRA (KBG)
De eerste ledenvergadering van het nieuwe jaar is gepland voor volgende woensdag 17 januari. We hopen dat iedereen paraat is.

BUURTWERKING
Op woensdag 10 januari om 20.00 u is er de vergadering van de buurtwerking waarop de nieuwe boekjes verdeeld worden. Alle buurtwerkers worden verwacht!

KALENDER 2007
Het is weer een topper
. Allerlei groepen en verenigingen, grote en kleine mensen staan weer een maand op de eerste bladzijde. Wil je een kalender van KWB Punt? Dan kan je nog terecht op de pastorie! Bij Julia en Jos krijg je er eentje voor 4 euro en een glimlach erbij voor niets.

Archief

Deze Week Week 52 Week 01

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: j.proost@skynet.be