Parochienieuws

Week Nr. 11 - 10 maart 2004

LEER DE RIJKDOM VAN HET LUCASEVANGELIE KENNEN
In het jaar van de verkondiging biedt het decanaat twee avonden aan om de rijkdom van het Lucasevangelie te leren kennen. Op 10 en 17 maart ben je om 20.00 uur welkom in de parochiezaal van St. Amands. We hopen er ook Puntenaars en Stelenaren te mogen ontmoeten.

PAROCHIETEAM
Elke maand komt ons parochieteam samen in de pastorie. Normaal is dat de derde dinsdag. Even voorstellen? Er zijn telkens vijf mannen en één vrouw. Dimpke V. zorgt voor de start met een altijd zinnige bezinning. Guido H. heeft de voorzittershamer en Herman D. is de schrijver van het verslag. Louis G. zorgt ervoor dat we geen dorst lijden. En Fons VN brengt veel wijsheid in onze kring. Kun jij de familienamen invullen? Dan weet je dat de pastoor Jan M. nog ontbreekt. Hij kwam ook te  laat. Waarover vergadert het PT zoal? Deze keer ging het over de buurtwerking, de grote decanaten en federatiewerking in ons bisdom, het parochieblad en de website, de chirolokalen, misvieringen op Allerheiligen, verkeersveiligheid, en tenslotte een verzorgde liturgie… Dinsdag 23 maart zijn we er weer. Heb je soms vragen of ideeën? Klop maar bij één van hen aan!

PAROCHIEBLAD EN WEBSITE
Er zijn in onze parochie twee eigen infokanalen voor de Puntse gemeenschap en daarbuiten: ons parochieblad en de website. Het parochieblad wordt dinsdagavond gemaakt op de pastorie. Het vertrekt door toedoen van Walter Vermeulen naar drukkerij Halewijn op woensdagavond en verschijnt een week later op ongeveer 1500 exemplaren in de federatie Zuid, waarvan 190 in onze parochie. De website, te vinden op www.geelpunt.be  wordt door Johan Jacobs met al zijn kennis terzake gemaakt of bijgewerkt op zondagavond voor de komende week. De website kan korter op de bal spelen en brengt ruimer Punts nieuws. Er worden dagelijks gemiddeld 40 bezoekers genoteerd. Op het parochieteam van februari werd tussen de twee infokanalen een overeenkomst gesloten. Op de eerste plaats zal voortaan het nieuws uit het parochieblad maar verschijnen op de website nadat het in de brievenbus van de lezers is aangekomen. En op de tweede plaats zal de parochie de kosten aan de website verbonden, overnemen. Wij danken hierbij Johan voor alle toewijding die hij aan dit medium zal geven ten dienste van het Punt.

DANKBETUIGING
De familie Vissers – Vangheel, Antwerpseweg 80, dankt iedereen voor de vele blijken van deelneming bij het overlijden van vader Louis Vissers.

VOOR ALLE ORGANISATIES
Het zaalcomité vergadert op 17 maart om 20 u. in de parochiezaal om de werking van de zaal te bespreken. Er wordt gevraagd dat iedereen komt omdat men een oplossing zoekt voor de isolatie van de zaal. Heb je variapunten, bezorg die ons dan dringend via de sleutelbus.

KVLV
woensdag 10 maart
: gewestvergadering

dinsdag 16 maart om 19.30 u. Ledenvergadering. ‘Bespaar energie in je huishouden’ door Mevr. Lutgarde Vandevelde uit Rijmenam.
Zonder erbij stil te staan, verbruiken we in onze woning een pak energie. Het is lekker warm, onze verlichting is aangenaam en efficiënt, onze keuken is uitgerust met een legertje aan onmisbare apparaten van koelkast, fornuis, microgolfoven tot  keukenrobot…
 Maar energie is duur en de energiebronnen zoals olie, aardgas, steenkool, uranium zijn uitputbaar. Tijd dus om er iets aan te doen in ons eigen leven. Energiezuinig huishouden is perefect mogelijk zonder comfortverlies en onze portemonnee zal er wel bij varen. In deze les zullen we voldoende achtergrondinformatie krijgen en zeker enkele tips om ‘energie ye besparen in ons huishouden’.Een aanrader!

KBG
woensdag 17 maart
: ledenvergadering

KWB Quiz
Iedereen wordt weer uitgenodigd om deel te nemen aan de 2e KWB Quiz in de Parochiezaal van Geel-Punt op zaterdag 13 maart om 19u.  Diegenen die er vorig jaar reeds bijwaren weten dat het een plezante avond wordt.  Er moet dit jaar wel op voorhand ingeschreven worden bij Jan Buyens, Leeks 54, Tel. 014/59  02 27 want het aantal deelnemende groepen wordt beperkt tot 25. Inschrijven is nog steeds gratis, het gaat immers om de leute en de eer. De winnaar mag 1 jaar lang pronken met onze wisselbeker.

DATA KWB PAPIERSLAGEN IN 2003-2004
Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)jaarkalender:

Archief

Deze Week

Week 02 Week 03 Week 04 Week 05 Week 06
Week 07 Week 08 Week 09 Week 10

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail:
vermeulenwalter@skynet.be  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be