Parochienieuws

Week Nr. 09 - 25 februari 2004

TUSSEN PUNT EN STELEN

DECANALE FAKKELTOCHT BROEDERLIJK DELEN
Vanavond is er de decanale fakkeltocht van Broederlijk Delen. Om 19.30 uur start en we op de Markt. In een stille tocht dragen we een lichtje mee naar de Leonarduszaal op St. Dimpna. Daar verzorgt het solidariteitskoor DOEDIET een sterke avond van liederen uit de zuidkant en brengen ze de poppen aan het dansen. We hopen dat er ook van Stelen en Punt een flinke afvaardiging zal zijn. De inkom is 7 euro, maar je krijgt er ook de fakkel bij. Kinderen tot 12 jaar gratis!

VORMSELCATECHISTEN
Weer is het vormsel een stuk dichterbij gekomen en de catechese loopt al naar zijn einde toe. Maar er is nog veel te regelen. Daarom komen de vormselcatechisten op 26 februari om 20.00 u. samen in de pastorie van het Punt.

PUNT

DRIEMAAL TREURT ONZE PAROCHIEGEMEENSCHAP
* Zaterdag 14 februari werd Karel Heinen in onze parochiekerk uitgeleide gedaan. Al woonde hij in de Koning Albertstraat, St.-Amands. Maar Karel, een erg sociaal man was jaren lid van onze KBG en heel verdienstelijk want hij was bezieler van onze dansclub. Hij hield van Kempische volksdansen. Hij was een goede huisvader die zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen alle levenskansen gaf. Wij bieden hen ons christelijk meevoelen aan.

* En vrijdag 20 februari namen we afscheid van Louis Vissers. Weinigen zullen hem echt kennen want Louis was een stil man die zijn vreugde thuis vond. Vele jaren zorgde hij voor zijn vrouw en was zo gelukkig omwille van zijn kinderen en kleinkinderen. Zijn liefde voor de sport, vooral voetbal en wielrennen begon toen zoon Marc stervoetballer was bij FC Punt. Hij bleef de sport volgen. En wat weinigen weten is dat Louis met zijn goed hart zovele zieken en ouderen ging opzoeken in 7 rusthuizen. Hij maakte er velen gelukkig. Wij bieden de familie ons christelijk meevoelen aan.

* Zaterdag 21 februari deden we Wis Hendrickx uitgeleide. Vele jaren woonde ze in Leeks met Peer Knaeps haar man en met Maria en Gerda, haar dochters.Tot Peer stierf en ze noodgedwongen de parochie moest verlaten. Wis werd ziek en sleet haar laatste tien jaren in een rusthuis in Diest. Ik heb veel mooie herinneringen aan Peer en Wis want ’t waren  toffe mensen en goede parochianen. We bieden hen ons christelijk meeleven aan.

DOPELINGEN EN VORMELINGEN
Hoe gaat dat samen? Eigenlijk heel goed. Want het vormsel voltooit onze doop in Jezus.
Naar aloude traditie, in het teken van Lichtmis, waar we Gods zegen en Maria's bescherming vragen over de kinderen, nodigen wij op zaterdag 28 februari om 18.00 u., in de kinderviering, de ouders en hun kindjes uit in onze kerk die verleden jaar hun doopsel mochten ontvangen. Aan de dopelingen van 2003 wordt een bijzondere zegen gegeven. Ze zijn zeker al flink gegroeid. We kijken naar hen uit. In deze viering staan ook onze vormelingen centraal. Zij doen hun ‘Naamopgave’ in het teken van :’Kiezen is moeilijk, het is kleur bekennen’. Wij verwachten de ouders en hun kindjes en de vormelingen met hun ouders in onze kerk om 18 u.
Natuurlijk is iedereen van harte welkom in deze viering.

PROFICIAT
Enkele maanden geleden stond de ooievaar weer in de Leeks met de naam Niels erbij. Philippe Cools en Goedele De Bruyne werden opnieuw gezegend met een zoon. Arne zal zeker een goede broer voor  hem zijn. Niels werd gekerstend in de thuisparochie Terhagen. En wij schreven Niels in bij ons en wensen hem samen met zijn ouders alle goeds toe.

FAKKELTOCHT
Je leest er alles over op andere plaatsen. We hopen dat ook jij er wilt bij zijn om 19.30 u. op de Markt.

KVLV
Handvaardigheid

Het is geen gezichtsbedrog en een kattenplaag kun je het ook niet noemen! Het is gewoon het resultaat van die prachtige handvaardigheidslessen, georganiseerd door KVLV.
Vele van die ‘Boze katten met hoge rug’, kun je op allerlei plaatsen aantreffen aan de voordeur, in de tuin of binnenshuis. Mooi en decoratief… Proficiat.

* Bezoek aan sauna gaat niet door wegens weinig interesse.

* Reeds ingeschreven voor de gewestelijke vergadering van woensdag 10 maart om 20.00 uur in het PC van St.-Aamnds? Longspecialist dokter Dupont komt spreken over ‘Komen allergieën van de luchtwegen vaker voor’? Iedereen is welkom, maar wel vooraf inschrijven.

FC PUNT

vrijdag 27 februari vanaf 18.00 u.
Mosselsouper in de kantine
Gerechten kunnen afgehaald worden
Kip en kinderporties verkrijgbaar
Iedereen van harte welkom!

DATA KWB PAPIERSLAGEN IN 2003-2004
Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)jaarkalender:

Archief

Deze Week

Week 02 Week 03 Week 04 Week 05 Week 06
Week 07 Week 08

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail:
vermeulenwalter@skynet.be  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be