Parochienieuws

Week Nr. 04 - 21 januari 2004

IN MEMORIAM SIEKE HUYSMANS
Sieke was de laatste, op ’t Punt wonende telg, van de legendarische Puntenaar, varkensslachter Sus Huysmans. Ze was al heel lang weduwe maar bleef haar man biddend trouw. En ook, al was ze alleen, ze bleef gelukkig want ze had haar zoon, schoondochter en kleinkinderen die haar zorgzaam nabij bleven. En ze had toffe buren die ervoor zorgden dat ze zich niet eenzaam ging voelen. Ze was dan ook altijd goedgezind, hartelijk en vriendelijk voor  iedereen. Zo zal ze blijven voortleven in onze herinnering. Aan de kinderen en kleinkinderen betuigen we ons christelijk meevoelen.

GEZINSVIERING
Voortaan zullen de gezinsvieringen op de vierde zaterdagavond van de maand doorgaan om 18.00 u. En het zijn onze eerstecommunicanten die de spits afbijten. De leerlingen van het tweede leerjaar zullen hun naam opgeven. Voor hen komt 20 mei wel heel dichtbij. Ook de eerstejaars zullen erbij zijn. En samen bidden en spelen we het verhaal van Zacheus die Jezus zo graag zag…Kom je meedoen?

DE TOPTIEN
Dat Jos Versmissen een heel grote verzameling heeft van kunst, geschiedenis en boeken is algemeen geweten. Maar ook houdt hij de lijst bij van de oudste Puntenaren. De oudste Puntenaar is een vrouw: Mit Laenen, die zopas 101 geworden is en in Wedbos verblijft. Daarna komen: Marie Proost (1910) Herentalseweg – Liesa Van Eynde (1912) Poiel – Lucie Van Gheel (1912) Herentalseweg – Vic Dierckx (1913) Grote Steenweg – Maria Verellen (1913) Puntstraat – Mieke De Vrindt (1915) - Bruggenhoofdweg – Clemence Verwimp (1915) - Wedbos – Dymp D’Joos (1915) Steenovens – Stans Van Eynde (1915) Oevel.

TOP@PUNT SCHRIJFT IN
Op 1 februari moeten we aan het ministerie het aantal ingeschreven leerlingen melden.
Op basis hiervan wordt berekend hoeveel lestijden we mogen inrichten tijdens het volgende schooljaar. We hebben er dus alle belang bij om al wie in aanmerking komt tijdig te traceren.
Alle kinderen die geboren werden vóór 2 augustus 2001 mogen we inschrijven.
Zij mogen op 1 februari ook al starten, maar dat kan ook later, afhankelijk van wat de ouders wensen. Gelieve dit ook te melden aan familieleden en/of buren met kinderen uit die leeftijdsgroep. Hartelijk dank ! - meester Eric.

KVLV
* Vooreerst een woordje van dank voor de talrijke vrijwillige helpers aan de nieuwjaarsreceptie.
Vele helpende handen maken het werk aangenaam. Niets dan lovende woorden kregen we te horen, het was weer echt af. Bedankt!

* Dinsdag 3 februari om 19.30 u. houden we onze ledenvergadering met Lourdestrekking. Elk jaar weer is het een grote verwachting: ‘Wie zal onze afdeling vertegenwoordigen? Wie zal de gelukkige zijn?’ Hoe meer loten, hoe meer kansen. De bestuursleden zullen bij u thuis de loten te koop aanbieden. Waag uw kans. We verwachten jullie zeker op 3 februari a.s.

KWB
Vrijdag 23 januari om 20u in het zaaltje naast de kerk van Elsum: Het abc van de globalisering.
Spreker Alma De Walsche (van het tijdschrift MO) komt er vertellen over globalisering.
Wat is globalisering, globalisten, anti-globalisten .. Porto Alegre .. .
Waarom verdwijnen er zoveel bedrijven uit ons land, zijn er alternatieven?
Er is gelegenheid om vragen te stellen.
Iedereen van harte welkom. Inkom Gratis. Organisatie KWB Elsum

Vrijdag 23 januari om 19u: Start Kooklessen
Heb je zin om mee te doen ? Inschrijven bij Jan Buyens, Leeks 54, Tel. 014/59.02.27. Deelnemen kost 40€. Aantal deelnemers is beperkt tot 12 dus snel inschrijven is de boodschap.

DATA KWB PAPIERSLAGEN IN 2003-2004
Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)jaarkalender:

Archief

Deze Week

Week 02 Week 03

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail:
vermeulenwalter@skynet.be  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be