Parochienieuws

Week Nr. 01-02 -  7 januari 2004

IN MEMORIAM RIA STERCKX
Weer is onze parochie in diepe rouw nu een jonge lieve vrouw onverwacht van ons is heengegaan. Ria was iemand om van te houden, ze had zoveel om gelukkig te zijn. Een lief gezin, mooie hobby’s met vooral het verzamelen van beren, het verzorgen van bloemen en planten en het gaan wandelen met haar hond. Het was haar trouwe vriend. Eén groot leed kon ze moeilijk verwerken: de dood van haar vader waar ze zo van hield en waar ze zo mee verbonden was. Nu mogen ze terug samen zijn, voor altijd. Aan Luc en Wendy betuigen we ons christelijk meevoelen.

KERSTMIS DEED DEUGD
Een mens kan op vele manieren aan iets deugd hebben. Neem nu maar de vieringen van Kerstmis in onze kerk. Als ik de inzet en de overtuiging zie waarmee Paula en Francine de hoogdag van Kerstmis hebben voorbereid dan denk ik dat ze ook de kathedraal van Antwerpen aankunnen. En de mooie, nieuwe kerststal die Fons maakte. Wie doet het hem na? Of de zang van ons Clemenskoor in de nachtmis en gitaristen en fluitisten in de kinderviering! Zij zorgen voor een warme sfeer in de vieringen. Dank u wel. En de kinderen die er weer met zoveel waren en de chiro die zijn  krak-moment hield… Er was zoveel om deugd aan te hebben. Maar het meest heb ik genoten van een jong koppel dat eindelijk kon zeggen: ‘We hebben reden om hier te zijn! We verwachten ons eerste  kindje!’ En van die grote broer die fier kwam zeggen: ‘Binnenkort komt er een broertje EN een zusje bij.’ Waarop de moeder vlug zei: ‘Een broertje OF een zusje’. En de geboorte van Jezus werd door Evelien in de kinderviering zo gebracht dat in stilte heel de kerk zat te glunderen. Wat is de geboorte van een kind toch een sterk symbool van het mysterie dat leven is. Ik dank graag allen die Kerstmis weer zo mooi hebben gemaakt in onze kerk. Laten we nog lang mensen zijn van Gods welbehagen en ons lichtje van vrede uitdragen.

OVERZICHT 2003
Als ik de grote dikke boeken opensla waarin Willy Wuyts elke week de doopsels, vormsels, huwelijken en de namen van de overledenen noteert, dan denk ik dat het goed is dat hij dat voortaan in dunnere boeken in het Nederlands mag doen i.p.v. Latijn. Die dikke boeken zijn versleten en raken pas over 50 jaar helemaal vol. Maar ik zie ook dat er dit jaar in onze kerk 24 kindjes zijn gedoopt. En dat is een record sinds 1976. We heten Kaat, Juliette en Chloë, Margot, Thomas, Liesl, Céline, Tom, Joy en Axl, Maarten, Ann-Sofie, Senna, Tibo, Sien, Luka, Wesley, Aliyah, Toon, Ynthe, Michiel, Charlotte, Cisse, Liana welkom in ons midden.

Gelukkig is het aantal overledenen geen record. Toch zijn er ook dit jaar 12 medeparochianen naar de hemel gegaan. Hun namen staan ook in ons groot boek voor de tijden geschreven: Maria Rens, Jan Gilis, Jozef Lievens, Rosa Vandesande, Eugeen Peeters, Rosalia Huysmans, René Seyen, Florentine Verachtert, Liasa Verachtert, Louis Van Genechten, Rosa Fol en Karel Van Gorp. Zij laten allen op deze aarde een spoor na van goedheid, dienstbaarheid en goede wil. In hun lange of soms te korte leven hebben ze ons zoveel gegeven dat we hen niet kunnen vergeten zoals God hen bewaren zal. (vervolgt)

JAARKALENDER
December, einde van het jaar, dat betekent weer uitkijken naar al hetgeen 2004 ons zal brengen. KWB verzamelde weer alle jaarprogramma´s van de Puntse verenigingen en sportclubs, aangevuld met feestdagen, grote sportgebeurtenissen, vrije schooldagen.
Elke maand wordt dan nog opgefleurd met een mooie foto van een Puntse gebeurtenis uit 2003 en dan blijft er nog voldoende plaats over om er zelf van alles bij op te schrijven. Deze kalender mag niet aan je muur ontbreken als je op de hoogte wilt zijn van het reilen en zeilen
in onze parochie. Je haalt deze kalender voor  € 4 in huis via een van de bestuursleden van KWB, via Jos Versmissen op de pastorij of via Johan Jacobs, St. Kristoffelstraat 21 die er ook deze keer weer in slaagde om dit pareltje op tijd klaar te krijgen.

DATA KWB PAPIERSLAGEN IN 2003-2004
Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)jaarkalender:

Archief

Links

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail:
vermeulenwalter@skynet.be  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be