Parochienieuws

Week Nr. 21  21  mei  2003

AGENDA     18-28 mei

Zondag 18 mei
Vormselviering

Woensdag 21 mei
KBG ledenvergadering

Zaterdag 24 mei
GKC Korfbaltornooi op de terreinen van FC Punt
Fietsgraveren aan de parochiezaal van Geel PuntDOOPSELS
Er zijn mensen die de beertjes achter de doopvont tellen. Zij hebben zeker gezien dat er sinds eind april vier zijn bijgekomen. Ik sta dus achter met de melding van de dopelingen.

- Eind april werden Joy en Axl Konings gedoopt. Zij zijn al flinke kinderen van 7 en 6 jaar uit de Steenovens. De doop van deze grotere kinderen werd extra voorbereid door catechist Anja en de juffen Tine en Els met de leerlingen van het eerste leerjaar en de laatste kleuterklas. Papa Ives en mama Veerle hebben het thuis ook kunnen volgen. Zo werden ze temidden van vele kindjes gedoopt. Joy betekent vreugde en Axl betekent beschermer.

- Vorige zondag kwamen er nog twee dopelingen bij. Eerst kwamen Robrecht Mostmans en Astrid De Beukelaer van Poiel met hun tweede kindje: Maarten wat iets als soldaat moet betekenen naar de Heilige Martinus van Tours.

Daarna kwam de familie Vanparijs – Macquoi uit de Billemontstraat om Ann – Sofie te laten dopen. Deze zondag kwam hun best uit en zo kwamen ze naar onze kerk. Anna betekent begenadigde en Sofie wijsheid. Zo betekent haar naam zowat als begenadigde met wijsheid.
We wensen alle ouders en kindjes een gezonde en mooie toekomst toe. En dat ze Jezus leren kennen als hun  vriend.

BANNEUX
Wil je nog meegaan met de diocesane bedevaart naar Banneux op woensdag 2 juli dan moet je voor 1 juni ingeschreven zijn bij Tilly Hoet 014/59 06 00. De kostprijs voor volwassenen is 11,25 euro en 7,50 euro voor jongeren tot 18 jaar.

ZIEKENZORG
Iedereen kan woensdag 11 juni mee op bedevaart naar Scherpenheuvel. Vertrek met bus om 13.15 u. aan ’t pleintje.
14.30 u. Rozenkrans of Mariaviering.
15.00 u. Misviering, voorgegaan door E.H.J. Versmissen
Nadien koffietafel in de “Ster” De prijs is slechts 6 euro. Voor meer inlichtingen kun je terecht bij J. Versmissen 014/58 83 63

FIETSEN GRAVEREN
Fietsen die het nummer van de identiteitskaart van de eigenaar dragen, kunnen gemakkelijk bij hem terugkomen na diefstal. Denk er daarom aan dat je je fiets kunt laten graveren op 24 mei van 09.00 u. tot 12.00 u. in onze parochiezaal.

BIN WERKING
BIN op ’t Punt telt momenteel ± 50 aangesloten leden.

De BIN werking heeft na de eerste vergadering lang op zich laten wachten maar nu is de werking al veel beter en dat zal met de tijd nog verbeteren. BIN wil niet alleen zeggen dat wij informatie kunnen verschaffen aan de politionele dienst maar ook zij informeren ons.

Deze informatie kan van tweeërlei aard zijn:

1.)    De rode berichten welke direct vanuit de politiedienst tot bij ieder lid komt via de telefoon. Dit bericht zal hopelijk zelden moeten verzonden worden want dan gaat het over een zeer recentelijk feit dat na verificatie door de bevoegde diensten aan alle BIN leden zal gemeld worden. Wij zijn verwittigd en wij houden onze ogen en oren open om onze eigendommen te beschermen zonder dat wij politionele taken gaan overnemen.

2.)    De groene berichten slaan terug op informatie over feiten die recentelijk gebeurd zijn in onze buurt of onze buurtparochies en waarover gegevens bekend zijn, die ons informeren maar waarvoor we niet direct moeten gealarmeerd worden. Die berichten zullen meestal via Geel-info-brochure of een informatieblad in je bus terechtkomen via je BIN- coördinatoren, Jos en Louis.

Mensen kunnen nog steeds aansluiten bij BIN om geïnformeerd of verwittigd te worden door de politionele diensten. Zij hebben dan ook de mogelijkheid om zaken te melden die als verdacht overkomen. Beter dat je iets te veel meldt dan dat niet te doen. Er zijn al zeker resultaten mee geboekt. Als je wilt aansluiten geeft dan een telefoontje aan je BIN coördinator. Hij zorgt dan voor de verdere afhandeling.

BIN coördinator Geel-Punt is Jos Verhaert: 014/ 72.32.93 of je kunt mij ook mailen op Jos.verhaert@pandora.be

CHIRO
Geen chiro op zondag 1 juni (Punt kermis) en ook niet op zondag 8 juni (Pinksteren).

LANDELIJKE GILDE
De geplande fietstocht gaat door op 22 juni en niet op de eerder geplande datum.

KBG
21 mei
: ledenvergadering

DATA PAPIERSLAGEN IN 2003
Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

Interne Links

Deze Week

Week 1 Week 2 Week 3 Week 4
Week 5 Week 6

Week 7

Week 8

Week 9
Week 10 Week 11 Week 12 Week 13 Week 14
Week 15 Week 16 Week 17 Week 19 Week 20

Externe Links

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail:
vermeulenwalter@skynet.be  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be