Parochienieuws

Week Nr. 11  19  maart  2003

AGENDA     19 - 26  maart

Woensdag 19 maart
KBG ledenvergadering

Donderdag 20 maart
KVLV bestuursvergadering

Zaterdag 22 maart
Landelijke Gilde Bowlingavond

Zondag 23 maart
Gezinsviering

Woensdag 26 maart
KVLV Nicole en Ingrid, de wereldfietsers

GEZINSVIERING
Zondag 23 maart heeft om 10.45 u. een heel bijzondere gezinsviering plaats. De eerste communicantjes zijn weer uitgenodigd. In de klas leerden ze over de kracht van het water. Thuis hebben papa of mama het verhaal gelezen van Noah die gered bleef uit de watervloed. Maar ook leerden ze dat water goed is, noodzakelijk om te leven. Ook de vormelingen zullen er zijn. Allen worden wij herinnerd aan ons eigen doopsel waardoor we leerling van Jezus worden. Maar in die gezinsviering wordt ook een kindje gedoopt: Celine De Craen. Er gaat weer heel wat gebeuren met liederen, verhalen en gebeden. Kom maar eens kijken.

DOOPZONDAG
Gelukkig mogen we op het Punt regelmatig op de tweede zondag van de maand kindjes dopen. Zondag 9 maart ll. waren er weer twee! Eerst kwam Thomas Moors uit de Vogelzang. Met een fiere papa Wim en een fiere mama Heidi Wauters en een groet groep familie kwam hij de kerk binnen. In Jezus’ taal, het Aramees, betekent Thomas tweeling. Hij zal er dus twee waard zijn en een gelovige apostel worden. Daarna kwam Liesl Vangheel binnen. Zij woont met papa Paul en mama Sonja Vanlommel in de Leeks op de plaats waar haar overgrootmoeder woonde. Haar naam is een afleiding van Elisabeth. Zo heeft ze grote heiligen als voorbeeld om na te volgen. Elisabeth betekent ‘God is het bij wie ik zweer”. Het is een Hebreeuwse naam. We hopen dat Liesl ook Jezus zal volgen in dienstbaarheid.

MET VERONTSCHULDIGINGEN: DE ZAAL
Vorige week stond er een dikke kemel in het parochieblad. Velen lazen met verbazing dat, naast Magda en Herman, ook Maria Schelles haar taak als boekhoudster zou stoppen. Gelukkig is dat niet waar en doet Maria – met haar pensioen in zicht – verder. We zijn daar heel blij om. En daarmee willen we ons verontschuldigen. Blijft wel dat Herman Schelles en Magda Peeters moeten worden vervangen als zaalverantwoordelijken. Wie zich geroepen voelt of er gewoon maar eens over wil praten, kan best contact opnemen met Fons Vannuffelen. Wacht niet te lang want 1 mei is niet veraf.

KVLV
Donderdag 20 maart
om 20 u. bestuursvergadering

Woensdag 26 maart om 19.30 u. in parochiezaal St.-Amands “Nicole en Ingrid, de wereldfietsers”. Inschrijven vóór 18 maart bij een bestuurslid. KVLV-leden  4 euro, niet-leden 6 euro.

KBG
Woensdag 19 maart ledenvergadering

Dinsdag 13 mei dagtrip Antwerpen-Zierikzee aan 22,50 euro
Inbegrepen heen- en terugreis met de autocar vanuit de afdeling, Flandriavaart Antwerpen-Zierikzee, drinkgeld chauffeur en gids in Zierikzee, koffie en koek tijdens de heenreis en de toiletstop voor de bus of op de boot.
Niet inbegrepen eetmalen (eigen pic-nic of ergens een maaltijd/snack gebruiken). Aan boord van de Flandria is er gelegenheid om een pic-nic te gebruiken (voor wie ’s morgens vaart). Aan de bar op de boot zijn belegde broodjes, koeken en vla te bekomen alsook koffie, thee, bier en frisdranken en dat alles tegen democratische prijzen. Inkomgelden tijdens de geleide bezoeken dienen ter plaatse betaald te worden.
Inschrijving op de koffie van 19 maart.
Verzekering: alle leden zijn verzekerd via de algemene ledenverzekering.
Inlichtingen: Tijdens deze dag zijn er twee reisroutes namelijk een A- en een B- route. Die zijn gelijkwaardig in aanbod, de Flandriaboot kan slechts 200 personen vervoeren. Half april weten we welk programma we volgen. Van iedere deelnemer mag verwacht worden dat hij/zij tenminste 2 km kan wandelen zonder hulp van anderen . Personen  die na het verkrijgen van de inschepingskaarten omwille van één of andere reden niet zouden meekunnen, krijgen 12,50 euro terugbetaald.

LANDELIJKE GILDE

De Landelijke Gilde organiseert op 22 maart een bowlingavond in ‘Het Ven’ te Herentals. Samenkomst aan de kerk van Geel Punt om 19.30 u. Gelieve op voorhand in te schrijven bij een bestuurslid. Allen van harte welkom.

DATA PAPIERSLAGEN IN 2003
Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

Interne Links

Deze Week

Week 1 Week 2 Week 3 Week 4
Week 5 Week 6

Week 7

Week 8

Week 9
Week 10

Externe Links

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail:
vermeulenwalter@skynet.be  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be