Parochienieuws

Week Nr. 8  26  februari  2003

AGENDA   26  februari - 5 maart

vrijdag 28 februari
KBG verbondsraad in ‘De Linde’ Retie (voormiddag)
Chiro : Zwaarbierenavond en kinderanimatie met Clown

zaterdag 1 maart
Chirofuif

zondag 2 maart
Chirofeesten : Restaurant

woensdag 5 maart
KBG bestuursvergadering

donderdag 6 maart
KVLV
Bakken met Kinderen
KWB Bestuur

VEERTIGDAGENTIJD
Op Aswoensdag begint de vasten. Veertig dagen worden we uitgenodigd om ons voor te bereiden op Pasen door gebed, solidariteit en sober leven. Om goed van start te gaan worden die dag om 9 u. in onze kerk de askruisjes opgelegd. En ’s avonds om 19.30 u. gaat op de markt in Geel de fakkeltocht van Broederlijk Delen van start. Wij hopen dat ook daar parochianen van het Punt zullen bij zijn om een lichtje te dragen voor een betere wereld.

DOOPSELS
Op 9 februari, tweede zondag van de maand, werden in, onze kerkvier kindjes gedoopt. Eerst kwamen Mario Steurs en Eva Verachtert met Kaat en de hele familie binnen. Zij wonen officieel nog in Poiel maar gaan een huis bouwen op de Retieseweg. Spijtig want Kaat lijkt op weg om ergens kampioen in te worden: een flinke meid. Wij durven met haar ouders hopen dat ze gezond en wel mag opgroeien.
Dat wensen we ook toe aan de zusjes Juliette en Chloë Bens, dochtertjes van Peter en Sigrid Beirens. Nadat hun doopsel al eens was uitgesteld, waren ze nu beiden paraat. Ze wonen met grote zus op de Herentalseweg.
Tenslotte kwamen Bert Vranckx en Astrid Krieckemans binnen met Margot. Zij wonen wel in Heist-op-den-Berg maar ze zijn zo met ’t Punt verbonden langs overgrootmoeder Crieckemans, dat ze bij ons hun kindje wilden laten dopen.
Wij hopen dat de vier doopkindjes door hun ouders Jezus leren kennen en zijn leerlingen worden.

IN MEMORIAM FONS DAMS
Dinsdag 18 februari werd op St.-Dympna Fons Dams uitgeleide gedaan. Met dankbaarheid denken we terug aan deze goede man die zo verdienstelijk was voor onze parochie. Niet enkel omdat hij vele jaren in de gemeentelijke jongensschool als schoolhoofd onze jongens voorbereidde op het volwassen leven, maar ook omdat hij zich met hart en ziel inzette voor onze vrije meisjesschool. Als sterke man in het A.C.W. had hij grote invloed op het gemeentebestuur en die invloed gebruikte hij ook voor onze meisjesschool.Dank zij hem konden we een schoolbus financieel leefbaar maken, bus die het mogelijk maakte dat onze Puntse kinderen op onze parochie naar school bleven gaan. Het gemeenschapsonderwijs haalde kinderen ter plaatse op. Aan Marieke zijn vrouw, die altijd Fons steunde in zijn inzet voor ’t Punt, en aan de familie bieden we ons christelijk meevoelen aan.

KWB QUIZ
De eerste editie van de KWB Geelpunt quiz was een groot succes. Al snel bleek dat de 15 klaargezette tafels niet toereikend waren. Bij het startschot waren 18 teams ingeschreven en zaten er meer dan 100 deelnemers te wachten te wachten op de vragen die ze moesten beantwoorden. KWB had alle moderne multimedia middelen ingezet om de quiz zo sprankelend mogelijk te kunnen presenteren. Voor de pauze kregen ze vragen voorgeschoteld over Fauna en Flora, Puzzels, Sport, Muzikale getallen en Beelden door de 20ste eeuw. Voor de praktische proef werd de ganse zaal aangezet tot het lezen van de weekendeditie van de krant. Na de pauze werd er verder gequizd met de Linke Ronde, de 10-letterwoorden, goed gelachen met de Reclamefilmpjes (maar aartsmoeilijk om het juiste antwoord te vinden) en Wetenschap en Technologie. De laatste ronde was de ABC-foto ronde. Uiteindelijk kwam de onderstaande uitslag uit de bus. Maar dat vonden de meeste aanwezigen niet belangrijk want eenieder had zich een avond lang goed geamuseerd en had niet de mot dat het reeds 12 u. geworden was. Volgend jaar is iedereen zeker weer op post voor een tweede editie.

De einduitslag

1    TI St.-Jozef (101)

2    Pizza Delivery (96)

2    PZN (96)

4    FC Stelenbaan (93)

4    We doen toch moeit! (93)

6    Ferdinand Zonder Chance (90)

7    De Zesde klas (89)

8    Verbiest 1 (88)

8    Quizpelstaartjes (88)

10  De Vellekens (86)

11  De Dolle Mina’s (84)

12  Grasschoppers (81)

13  Verbiest 2 (77)

14  De Levenslustigen (74)

15  Poielke (72)

16  Verbiest 3 (69)

17  Familie Verachtert (66)

18  Landelijke Gilde (60)

Foto´s van de quiz vind je op de pagina´s van KWB

KVLV
Donderdag 6 maart van 13.30 u. tot 16.30 u. bakken met kinderen “Taarten om van te snoepen”

KBG
dinsdag 25 februari voordracht Osteoporose in AZ St. Jozef Turnhout
vrijdag 28 februari verbondsraad in ‘De Linde’ Retie (voormiddag)
woensdag 5 maart bestuursvergadering

CHIRO

DATA PAPIERSLAGEN IN 2003
Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

Interne Links

Deze Week

Week 1 Week 2 Week 3 Week 4
Week 5 Week 6

Week 7

Week 52

Externe Links

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail:
vermeulenwalter@skynet.be  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be