Parochienieuws

Week Nr. 7  19  februari  2003

AGENDA   17-26  februari

maandag 17 februari
Informatievergadering ENA in parochiezaal Elsum

dinsdag 18 februari
KVLV
gezondheidsles

woensdag 19 februari
KBG ledenvergadering
Vergadering Eerste Communie

donderdag 20 februari
vergadering ivm parochiezaal Punt

vrijdag 21 februari
Mosselsouper FC Punt

zaterdag 22 februari
Landelijke Gilden Fakkeltocht

dinsdag 25 februari
KBG voordracht Osteoporose in AZ St. Jozef Turnhout

’t PUNT WIL NIET STERVEN
1957:
Heze en Kruisweg worden industriegebied maar Pastoor Lievens wint zijn boksmatch tegen minister Van Audenhove en de onteigening gaat niet door.
1958: De boksmatch gaar verder en met de hulp van de K.W.B. wint pastoor Lievens een tweede kamp. De Puntstraat wordt bouwzone en Gust Vetters is de eerste die er een bouwvergunning krijgt.
1960: De economische raad met Joris Verhaegen en schepen Verswijfel bezoeken de Kruisweg maar weer kan Pastoor Lievens redden wat er te reden valt. Helaas wordt hij rector van de gasthuiszusters.
1971: Het gewestplan krijgt concrete vormen en voor ’t Punt en Stelen is het een ramp. Geen greintje bouwgrond meer en wat er staat zal moeten verdwijnen. Aan de huizen verschijnen affiches “’t Punt wil niet sterven.” Wie herinnert zich nog de fameuze gemeenteraad waar vele Puntenaars door hun aanwezigheid hun mening duidelijk maakten?
1991: Pastoor Lievens is er niet meer en twee Puntse straten worden afgebroken om er fabrieken te bouwen. Oevelse Heuvels en Kruisweg verdwijnen en de vele bewoners moeten elders onderdak vinden.
2003: En die onteigening dreigt uitbreiding te nemen. De Puntstraat moet op zijn beurt wijken voor industrie. En zo wordt het kleine Punt weer wat kleiner en wordt de school weer bedreigd. In fabrieken worden geen kinderen geboren!
Maar weer staat ’t Punt op zijn poten. Bewoners van de bedreigde staat trekken rond met petitielijsten om de politiekers te laten weten dat zij zich niet zomaar laten wegjagen. Gaan we hen eensgezind steunen? Ontvang hen met een glimlach en teken vastberaden. En nog een troef! We hebben geen Pastoor Lievens meer maar wel een gemeenteraadslid met haar op haar tanden. Nadine, we staan in blok achter u. Verdedig onze parochie.

NAAMOPGAVE VORMELINGEN
Zondag 23 februari doen onze negen vormelingen een grote stap naar hun vormsel toe. In de gezinsviering om 10.45 u. zullen ze hun naam opgeven en zeggen “We doen mee, we gaan mee met Jezus en we vragen zijn Geest om ons te steunen.” En wij zeggen al “Dankjewel jongens en meisjes en proficiat.”

VERLOOFDENWERKING
Wie dit jaar in onze kerk wil trouwen voor God en de mensen neemt best eens contact op met de pastoor. Ook een kerkelijk huwelijk vraagt zeker vandaag een ernstige voorbereiding.

OUDERAVOND EERSTE COMMUNIE
Iedereen weet al wel dat de eerste communie dit jaar niet doorgaat maar verschoven is naar het tweede leerjaar in 2004 dus. Het wordt dus een lange weg ernaartoe. Vorige maand hadden we al een mooie viering rond het thema: “Ook ik ben een stukje van de schepping”. Kijk maar eens in het portaal naar de  knappe puzzel met onze eerstejaarsstudenten. Woensdag 19 februari haalt de sterke werkgroep van het Punt om 20 u. de ouders samen in de parochiezaal. Want zij moeten toch weten waarom dat we die lange weg gaan en hoe dat zal ingevuld worden in het eerste en in het tweede leerjaar * en nog zoveel andere vragen* en wat wordt er van ons verwacht? We hopen dat jullie er allemaal zult zijn.

KBG
woensdag 19 februari ledenvergadering
dinsdag 25 februari voordracht Osteoporose in AZ St. Jozef Turnhout
vrijdag 28 februari verbondsraad in ‘De Linde’ Retie (voormiddag)

DATA PAPIERSLAGEN IN 2003
Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

Interne Links

Deze Week

Week 1 Week 2 Week 3 Week 4
Week 5 Week 6

Week 52

Externe Links

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail: Walter.Vermeulen@msn.com  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be