Parochienieuws

Week Nr. 51  18 december  2002

AGENDA 18 december 26 december

woensdag 18 december
KBG Ledenvergadering en Kerstfeest

dinsdag 24 december
Landelijke Gilde: warme wijn na Middernachtmis
Chiro Krakmoment

VZW KREATIEF GEEL: INTERNET VOOR BEGINNERS

Dagelijks ondervinden we dat onze communicatie- en informatiemiddelen zoals telefoon, briefwisseling tot en met 'boeken lezen' verdrongen worden door computers. Telefoneren doen we niet meer, we chatten of we mailen. Via een zoekmachine naar een website met de nodige links? Chinees voor jou? Dan kun je inschrijven voor  onze cursus internet voor beginners. Die gaat door donderdagvoormiddag in ACV- lokalen Geel. De eerste reeks start op 16 januari 2003, de tweede reeks (zelfde als reeks 1) start op 20 januari 2003 en dat tegen zeer democratische prijzen. Interesse of meer informatie: vzw Kreatief Geel, Stationsplein 2 C te Geel tel. 014/56.21.08 (Chris)

VERZOENINGSDIENST

Op weg naar Kerstmis zijn er in de advent  grote profeten. Zij roepen ons toe: "Keer je om,

bekeer je." De eerste bekering is dat we ons verzoenen met onszelf, met elkaar en met God. In de federatie zijn er twee verzoeningsdiensten: vandaag 18 december om 19 u. op St.-Amands of maandag 23 december om 19 u. in Oosterlo. Zo maken we ons klaar voor Kerstmis.

DOOPSELS

Op de tweede zondag van de maand is het bijna altijd doopfeest in 't Punt. Ook op 8 december werden twee kindjes gedoopt. Eerst kwam Siebe Keppers aan de beurt. Hij is het derde kindje van Roeland en Miek Meessen uit de Leeks. Het oudste kind heet Lore en ze deed heel flink mee. Het tweede kindje Phebe is in de hemel. We hebben het ook een plaats gegeven in ons bidden. En toe kwam Siebe  wat zege of overwinning betekent. Je ziet maar, het leven en de liefde zijn sterker dan de dood. Zo was Jezus. Zo moge Siebe worden.

De tweede dopeling kwam van heel ver, uit Nicaragua. Amber Camilla Batista is het tweede dochtertje van Mieke Vanderschaeghe die ginds voor Vredeseilanden werkt. En de papa is een gewezen olympisch kampioen boksen uit Cuba. Het oudste dochtertje heet Asa en is twee jaar geleden ook in Geel gedoopt. Je ziet zomaar wat je op een doopnamiddag op het Punt allemaal kunt beleven. Wij wensen Siebe en Amber wat een edelsteen is alle goeds toe en dat ze Jezus leren kennen in hun thuis.

KERSTMIS

Deze en/of volgende week verschijnt er wel een kadertje onder decanaal nieuws met de uren van de kerstvieringen in heel Geel. Maar vandaag wil ik toch al even aandacht vragen voor de missen op het Punt. Er is geen avondmis, wel een nachtmis om 23 u. In die viering zit altijd wel een stukje vrede en vreugde door de sfeer, de mooie verhalen en gebeden, door de zang van ons Clemenskoor, door de talrijke aanwezigheid van mensen van overal en door de muzikale omlijsting. Op kerstdag zijn de missen als op zondag. Om 8 u. de altijd stemmige morgenmis en om 10.45 u. de kerstmis van onze kindervieringen waaraan nu reeds flink gewerkt wordt. Kinderen van onze Top@Punt school zijn al flink aan het oefenen. We hopen dat vele kinderen en ouders erbij zullen zijn.

IN MEMORIAM LOUIS HELSEN

De meeste mensen van 't Punt stellen zich ongetwijfeld de vraag: "Louis Helsen, wie is dat?" Maar als ik als titel had gebruikt: "In memoriam de Witte van de Gommer" dan had ongetwijfeld de meerderheid van onze Puntse gemeenschap geweten wie van ons is heengegaan. Hij heeft heel lang op 't Punt gewoond, helemaal alleen want hij was niet gehuwd. Maar hij had deugd van het leven op zijn manier. Hij hield van bloemen en planten en voelde zich de koning te rijk als hij met zijn bromfiets Gods schone natuur verkende.Hij is oud mogen worden en werd de laatste levensjaren zo goed verzorgd in een rusthuis in Westerlo. Zaterdag om 10 uur hebben we afscheid genomen van deze eenvoudige maar ingoede man. Moge hij de eeuwige vreugde ontvangen in Gods schone hemel.

KWB KALENDER 2003

De nieuwe jaarkalender is verschenen. Je kunt die voor 4 euro bekomen via een van de bestuursleden van KWB ofwel op de pastorie ofwel bij Johan Jacobs, St. Kristoffelstraat 21. Je vindt er alle activiteiten die door de verschillende verenigingen op onze parochie gepland zijn. Een must voor iedereen die wil weten wat er gebeurt op 't Punt en tijdig ruimte in zijn agenda wil reserveren om aan bepaalde evenementen deel te nemen.

DATA PAPIERSLAGEN IN 2003

Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

Interne Links

Deze Week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

 Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Week 13

Week 14

Week 15

Week 16

Week 17

Week 18

Week 19

Week 20

Week 21

Week 22

Week 23

Week 24

Week 25

Week 26-27-28

Week 29-30-31

Week 32

Week 33

Week 34

Week 35

Week 36

Week 37

Week 38

Week 39

Week 40

Week 41

Week 42

Week 43

Week 44

Week 45

Week 46

Week 47

Week 48

Week 49

Week 50

Externe Links

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail: Walter.Vermeulen@Belgacom.net  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be