Parochienieuws

Week Nr. 39  25 september  2002

AGENDA 25 september – 3 oktober

zaterdag 28 september: 9.30 Start catechese vormelingen
maandag 30 september: 14 u. KBG bestuur
maandag 30 september: KWB rijlessen (5) Zammel

dinsdag 1 oktober: KVLV ledenvergadering
dinsdag 1 oktober: Ziekenzorgkranske
dinsdag 1 oktober: KBG fietsen
woensdag 2 oktober 20 u. nabespreking parochiefeesten
donderdag 3 oktober: KWB bestuur
donderdag 3 oktober: 9 u. Bijeenkomst voor weduwen en alleenstaanden PC Punt

OKTOBER – MISSIEMAAND

De laatste dagen van september en begin oktober hebben vaak veel zon. De appelen en de peren blozen op de bomen. Het is volop herfst en de vruchten gloren. Het wordt 's nachts wat kouder en je zoekt naar wat warmere kleding. Een reden om te zien wat je kunt missen of wat je moet vernieuwen. Misschien een reden om eens te denken aan de rode bak van wereldmissiehulp aan de kerk en daar je afdankertjes netjes in te steken. Wereldmissiehulp doet met onze kleren, schoenen, lakens, dekens,… wonderen. Jonge kerken en missionarissen doen op hen beroep en vragen hulp. Ieder jaar gaan er tonnen en nog eens tonnen naar de derdewereld. En wist je dat Fons Vannuffelen reeds enkele jaren maandelijks of meer zelfs alle bakken van wereldmissiehulp overal in Geel gaat leegmaken en alles in zijn schuur verzamelt. Daar komen de camions van WMH (wat zou dat betekenen?) die hulpgoederen ophalen. Fons bedankt en proficiat jouw groot missionarishart.

VORMSELCATECHESE

De ouderavond is doorgegaan, de vormselcatechisten zijn samengekomen en nu is het de beurt aan onze vormelingen om van start te gaan. Zaterdag 28 september komen we om 9.30 u. samen op de speelplaats van onze lagere school Vogelzang 64. We rekenen erop dat jullie allemaal mee van start gaan… Het einde is voorzien om 12 u.

TROUWEN OP HET PUNT

Dat moet toch iets bijzonders zijn. Want op 12 oktober a.s. trouwen in onze kerk om 14.30 u. Kristine Steurs en Paul Stevens. Kristine woont al enkele jaren in Duffel, werkt daar in het ziekenhuis als verpleegster en ontmoette er Paul. Maar haar hart klopt nog altijd voor onze kerk waar ze jaren misdienaar was en in het Clemenskoor zong. Daarenboven woont de familie in de omgeving en zal nonkel Marcel Daems het huwelijk inzegenen. Moge Gods zegen met hen meegaan! We wensen Kristine en Paul goed weer toe voor heel hun leven: zon en herfstkleuren zonder tal.

KVLV

Dinsdag 1 oktober starten wij ons nieuw werkjaar. Ledenvergadering: Jaarthema "Eten is een oergegeven" door Ann Hermans  uit Geel.

Waaraan denk jij als je het woord 'voedsel' hoort?
- eten en honger stillen
- honger en dorst
- overvloed en tekort
- gezonde voeding
- eethuisjes en terrasjes
-……………………..
- voedsel heeft met heel veel te maken
- voedsel heeft met alles te maken
Dat is de boodschap van die samenkomst.
Dus leden, inschrijven voor die vergadering. Wij verwachten u allen om samen met ons die nieuwe start te maken.

Donderdag 3 oktober bijeenkomst voor weduwen en alleenstaanden in onze parochiezaal om 9 u. "Loslaten om echt te leven" Ook niet-leden zijn welkom. Wel inschrijven bij een bestuurslid KVLV.

NAVERGADERING PAROCHIEFEESTEN

Ik hoop dat alle onkosten binnen zijn.
Bijeenkomst op woensdag 2 oktober om 20 u. Daar verwachten wij al onze bereidwillige helpers en geďnteresseerden die graag op de hoogte zijn van het resultaat van onze parochiefeesten. Wij zullen samen bespreken hoe alles verlopen is en willen reeds denken aan wat we in de toekomst gaan doen. Oproep dus aan alle verenigingen om zeker een afvaardiging te sturen naar die vergadering.

KWB KALENDER 2003

Oproep aan alle organisaties, school, sportclubs en verenigingen. Gelieve jullie jaarprogramma binnen te brengen bij Johan Jacobs, St.-Kristoffelstraat 21 of door te sturen naar johan.jacobs@advalvas.be voor opname in de jaarkalender van 2003.

KBG

* Bestuursvergadering: 30 september om 14 u.
* Verbondsraad in "De Linde" te Retie: vrijdag 4 oktober van 13.30 u. tot 16.30 u.
* Wandelen: maandag 4 oktober ; vertrek aan de kerk om 14 u.

PLANTJESVERKOOP

Fons Vannuffelen bedankt namens "Kom op tegen kanker" alle volwassenen en zeker alle schoolkinderen die meegeholpen hebben bij de azalea-verkoop. Er werden dit jaar op 't Punt 180 plantjes verkocht.

HAAFVERKOOPDAG

Landelijke Gilde Geel-Punt, Chiro Jomesa en Vrije Basisschool Top@Punt bedanken bij deze al hun medewerkers en de vele sympathisanten die mee hebben geholpen aan het welslagen van hun "Haafverkoopdag". Het was een groot succes mede dankzij de vele schenkingen die wij in ontvangst mochten nemen. Iedereen hartelijk dank.

KVLV

Ons jaarprogramma is klaar. Aan de inhoud te zien, zal het weer een tof jaar worden. Koken, hobby, bloemschikken, gezondheidslessen en nog veel meer.
Leden, je kunt je bestuurslid een van de volgende dagen verwachten met dit programma.
Zo kun je al eens overlopen en afspreken met uw vriendin of buur om deel te nemen aan onze activiteiten. Het zal zeker de moeite lonen.
Wij starten reeds op 1 oktober met onze ledenvergadering. Noteer alvast die datum!

DATA PAPIERSLAGEN IN 2002

Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

Interne Links

Deze Week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

 Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Week 13

Week 14

Week 15

Week 16

Week 17

Week 18

Week 19

Week 20

Week 21

Week 22

Week 23

Week 24

Week 25

Week 26-27-28

Week 29-30-31

Week 32

Week 33

Week 34

Week 35

Week 36

Week 37

Week 38

Externe Links

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail: Walter.Vermeulen@Belgacom.net  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be