Parochienieuws

Week Nr. 35  28 augustus  2002

AGENDA 28 augustus – 5 september

30 augustus van 18 u. tot 21 u. mosselfestijn
1 september van 11.30 u. tot 14.30 u. restaurantdag
2 september: KWB rijlessen (1) om 19.30 u. in Zammel
2 september: KBG bestuur
3 september: ziekenzorgkranske
4 september: KVLV fietsen
5 september: KWB bestuur om 20 u.
7 september: KWB Papierslag

PAROCHIEFEESTEN : NOGMAALS OPROEP

Wij hebben nog help(st)ers nodig in onze keuken. Kun je enkele uurtjes vrijmaken om te komen helpen voor onze parochiezaal? Geef dan een seintje aan Josfine (014/58.64.36). Zaterdag beginnen we vanaf 10 u. en zondag vanaf 9 u. Iedere vrijwilliger is  van harte welkom!

Prijzen voor de tombola zijn nog steeds welkom.
Zijn onze vrijwillige lotenverkopers nog niet bij u langs geweest, dan mag je ze zeker een van de volgende dagen verwachten.

Winnende nummers vanaf 2 september te bezichtigen aan de zaal of van zodra beschikbaar hier op de website.
Prijzen af te halen bij Schelles Herman, Poiel 121 te Geel
Woensdag van 18 tot 19 uur
Vrijdag van 18 tot 19 uur
Zaterdag van 18 tot 19 uur
of na afspraak 014/58.47.01

Voor onze keuken hebben we nodig: allerlei tuingroenten zoals prei, selder, worteltjes, ajuin, sla, tomaten  en peterselie. Kun je ons helpen, laat het dan weten aan Jos Versmissen (014/58.83.63)

PAROCHIEFEESTEN GEEL-PUNT

* vrijdag 30 augustus: mosselfestijn van 18 u. tot ± 21 u.

Mosselen met friet/brood aan € 12,50

Op is op !

* zondag 1 september: restaurantdag van 11.30 u. tot 14.30 u.

* Reuzentombola

Zelf koken hoeft dan niet!

Nodig je familie, vrienden en kennissen alvast uit

WELKOM

EUROFEESTEN (Bekijk hier de foto´s van de Eurofeesten)

Afgelopen weekend hebben onze Puntenaars zich van hun beste kant laten zien.
Het Franse Saintes uit de streek Charente-Maritime werd op onze parochie met open armen ontvangen. Onze gastgezinnen hebben hun Franse gasten gedurende 5 dagen op handen gedragen. De Fransen vonden dit alles zeer overweldigend en spraken niets dan lof uit over hun warm onthaal. Allen bedankt hiervoor !!
Het verbroederingsfeest op onze parochie donderdagavond kende een overweldigend succes. Dat was mede te danken aan onze Puntse artiesten die ik bij deze nogmaals wil bedanken.
De Fransen vonden de optredens van onze groepen “yellow insanity” , “deddy 7” en de Smagghe zo fantastisch dat ze het niet konden laten om ons onvoorbereid ook enkele “chansons” te brengen.
Vele Puntenaars kwamen mee genieten van de sfeer, de vriendschap en de samenhorigheid.   
Ook de vele vrijwilligers die kwamen helpen hebben meer dan hun steentje bijgedragen en wil ik bij deze bedanken.
Hun Schepen Mr. Thierry Meneau wou zijn dank ook betuigen aan allen en dan in het bijzonder aan de gastgezinnen voor de goede ontvangst en de oprechte gastvrijheid.
De Geelse Eurofeesten zijn dan wel voorbij, maar de goede herinneringen zullen wij voor altijd bewaren. Dit mag geen einde zijn maar een begin. Vele vriendschapsbanden kwamen tot stand en kunnen mettertijd verder uitgroeien.   
De Geelse Eurofeesten : "C’était superbe" !!! Nogmaals hartelijk dank aan allen.

Vanwege Nadine Laeremans

KWB BESTUURSVERGADERING

Donderdag 5 september om 20 u. bestuursvergadering in de kleine zaal.

KWB – PAPIERSLAG

Zaterdag 7 september vanaf 10 u.
Papier tijdig buiten zetten in een doos of goed samengebonden.

EN WAT ZAG IK?

Een kleurrijke foto in de Gazet van Antwerpen van feestvierende familieleden en vrienden rond Fons Dams en Marieke die hun gouden huwelijksfeest vierden. Kan het anders dan dat we bij het zien van die foto, met dankbaarheid terugdachten aan de vele jaren dat Fons schoolhoofd was van onze gemeentelijke jongensschool? Met hart en ziel heeft hij zich steeds ingezet voor de hem toevertrouwde jongeren en tevens zette hij zich ook in voor onze vrije meisjesschool.'t Punt blijft Fons echt dankbaar en daarom, Fons en Marieke, vier en laat u vieren want ge hebt het dik verdiend. Als oud-pastoor weet  en ondervond ik wat jij voor 't Punt gedaan hebt. Proficiat Fons en Marieke en tot vrijdag 30 augustus op ons mosselfeest.
Want ook dat weet ik: je leeft nog altijd mee met ons.

ZIEKENZORG

Dinsdag 3 september: ziekenkranske.

Zaterdag 7 september: Nationale ziekendag. We komen samen in 't P.C. om 13.30 u. om te babbelen, te kaarten, om gewoon gezellig samen te zijn. We eindigen met de mis van 18 u. in de parochiekerk. Hopelijk tot dan!

PAROCHIETEAM

Sedert een Diestse stadsgids onze kerk degradeerde tot een kapel omdat er geen haan op onze toren staat, besloot ons P.T. om zo vlug mogelijk dat euvel te verhelpen. We wachten alleen op de restauratie van onze toren door stad en kerkfabriek… om toe te slaan en te promoveren! Ondertussen is het P.T. uit de vakantieroes wakker geworden en komen we terug samen, dinsdag 17 september om 20 u. We beginnen aan een flinke kluif: de aanpak van de eerste communie in het tweede leerjaar reeds nu te starten…!

KWB-AKTIE RIJBEWIJS

In samenwerking met de KWB-afdelingen van de parochies Punt, Stelen, Oosterlo en Zammel organiseert dit jaar de KWB-Zammel een lessenreeks voor het behalen van een rijbewijs. De lessen hebben plaats op 2, 9, 16, 23, 30 september en 7 oktober. Het leslokaal is de parochiezaal van Zammel, Zammelseweg 201. De lessen beginnen telkens om 19.30 u.

Wil je inschrijven of wil je vooraf nog iets meer weten, dan kun je terecht bij onze plaatselijke contactpersoon: Gustaaf Van den Eynde, Goorakker 28, 2440 Geel-Zammel, telefoon 014-54 62 79. Tip: we raden aan om niet aan deze cursus deel te nemen voor je 17 jaar en 6 maanden oud bent. Je kan ook inschrijven bij één van de bestuursleden van KWB Geel-Punt.

U kan hier de folder raadplegen voor de juiste prijzen en wat je hiervoor mag verwachten. Voorzijde. Achterzijde.

Bent U deze keer belet of is de leerling nog te jong dan kan U hier de andere locaties en tijdstippen vinden dat KWB rijlessen organiseert.

FC PUNT
Wekelijks worden we op onze voetbalterreinen geconfronteerd met vandalenstreken. Vooral tijdens de vakantieperiode loopt dat de spuigaten uit. Mogen we vragen aan de ouders om mee een oogje in 't zeil te houden. We hebben vermoedens … en vragen begrip voor ons standpunt. Als het vandalisme niet ophoudt, zullen we ons verplicht zien om de politie in te schakelen.

LANDELIJKE GILDE
Op 15 september organiseert de Landelijke Gilde in samenwerking met de school en de Chiro een haafverkoop ten voordele van deze drie verenigingen. Hierbij doen we een oproep aan allen die denken dat ze iets verkoopbaar hebben en dat gratis weg mag. Die kunnen ons bellen op het nummer 014/58.26.34 van J. Paepen en wij zullen het komen ophalen. We danken u alvast voor uw medewerking.

DATA PAPIERSLAGEN IN 2002

Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

Interne Links

Deze Week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

 Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Week 13

Week 14

Week 15

Week 16

Week 17

Week 18

Week 19

Week 20

Week 21

Week 22

Week 23

Week 24

Week 25

Week 26-27-28

Week 29-30-31

Week 32

Week 33

Week 34

Externe Links

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail: Walter.Vermeulen@Belgacom.net  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be