Parochienieuws

Week Nr. 34  21 augustus  2002

AGENDA 21- 29 augustus

woensdag 21 augustus: KBG koffietafel en ledenvergadering
zondag 25 augustus: fietstocht "De Schakel"

vzw KREATIEF GEEL

Op 16 september start vzw Kreatief Geel weer met een uitgebreid cursusaanbod. Iedereen, die iets wil bijleren op een gezellige en niet-schoolse manier, kan zich bij onze cursussen aansluiten. Voor iedereen wat wils! Frans, Engels en Russisch, snit en naad, handwerken, creatieve cursussen, bloemschikken, kantklossen, internetinitiatie enz. en onze avondcursussen turnen en dansen. Voor diegenen die eens willen proeven, staan er ook enkele korte initiatieven op het programma. Pasta’s maken, kleine beelden en hoeden maken, kruidkunde, huid- en gelaatsverzorging, een avondje lekker griezelen en onze daguitstappen.Ons adres: vzw Kreatief Geel, Stationsplein 2 c, 2440 Geel. Heb je interesse of wens je meer informatie? Bel dan Chris Vermeulen: 014/56.21.08   

KWB-AKTIE RIJBEWIJS

In samenwerking met de KWB-afdelingen van de parochies Punt, Stelen, Oosterlo en Zammel organiseert dit jaar de KWB-Zammel een lessenreeks voor het behalen van een rijbewijs. De lessen hebben plaats op 2, 9, 16, 23, 30 september en 7 oktober. Het leslokaal is de parochiezaal van Zammel, Zammelseweg 201. De lessen beginnen telkens om 19.30 u.

Wil je inschrijven of wil je vooraf nog iets meer weten, dan kun je terecht bij onze plaatselijke contactpersoon: Gustaaf Van den Eynde, Goorakker 28, 2440 Geel-Zammel, telefoon 014-54 62 79. Tip: we raden aan om niet aan deze cursus deel te nemen voor je 17 jaar en 6 maanden oud bent. Je kan ook inschrijven bij één van de bestuursleden van KWB Geel-Punt.

U kan hier de folder raadplegen voor de juiste prijzen en wat je hiervoor mag verwachten. Voorzijde. Achterzijde.

Bent U deze keer belet of is de leerling nog te jong dan kan U hier de andere locaties en tijdstippen vinden dat KWB rijlessen organiseert.

VAKANTIE FOTOZOEKTOCHT

Voor de 21ste maal richt KWB- Elsum een reuze vakantiefotozoektocht in.
Van 29 juni tot 14 september kan men langs zeer mooie en rustige binnenwegen (± 29 km) een 60-tal foto's zoeken. Er wordt vertrokken in Elsum om zo via Punt, Oevel en Olen terug in Elsum te arriveren. De meeste deelnemers leggen dat traject af per fiets, maar dat kan ook met de auto. Prijsuitreiking op 14 oktober in de feestzaal van Elsum.
Formulieren te verkrijgen bij de Dienst Toerisme, Markt 33 Geel tel. 014/57.09.50

FC PUNT

Beker van Antwerpen

Zaterdag 24 augustus om 19 u.
Rauw - Punt

PAROCHIESECRETARIAAT

Vanaf dinsdag 20 augustus is ons parochiesecretariaat weer open op dinsdag van 15.30 u. tot 16.30 u. en van 18 u. tot 19 u. In het eerste uur is Willy Wuyts of Raf Desauter aanwezig. Het tweede uur is Jan Mertens zelf aanwezig. Je kunt er voor alles terecht en misschien kunnen we wel helpen. Maar zeker als het gaat over parochieblad, misintenties, sacramenten, ondertrouw of doopsels, … Je bent er altijd welkom.

IN MEMORIAM KAREL VERBIEST

Heel mooi staat op de rouwbrief "Hij heeft in al zijn werken en zorgen zo weinig voor zichzelf gevraagd, maar stil zijn eigen leed verborgen in 't vaderhart dat zwijgt en draagt." Zo was hij, een ingoede man, een harde werker, een vriend van velen. Vooral in de wereld van de duivenmelkers, want Karel was een fijne in de duivensport. Maar ook iemand die kon verdragen dat de zon scheen bij een ander. Hoeveel duivenvrienden heeft hij met zijn inzicht en zijn kennis geholpen? Hij is lang zwaar ziek geweest, maar mensen die hem een bezoek brachten, werden telkens getroffen door zijn optimisme en moed. Klagen stond niet in zijn woordenboek. Karel, velen zullen u missen, maar ze zullen de herinnering aan u met warmte bewaren in hun hart. Dinsdag 13 augustus werd Karel uitgeleide gedaan. Aan de kinderen, klein- en achterkleinkinderen bieden we ons christelijk meevoelen aan.

GE MOET GELUK HEBBEN

Eén van de opdrachten na het vertrek van Maria Peeters was haar vervanging te regelen. En dus ging ik onder het verlof op huisbezoek of liever op zoektocht… naar mensen die de kosterfunctie willen opnemen in onze kerk. En we hebben ze gevonden. Ondertussen hebben vele parochianen Paula (Dresselaerts)-Vangheel en Francine (Vangeel)-Bellemans al aan het werk gezien op zaterdagavond, in de uitvaarten of in de bidkapel. Samen met Julia Versmissen en Tilly (Hoet)-Van Dingenen gaan ze er met groot enthousiasme tegenaan. We mogen op hen rekenen. Ze zijn wel een beetje geschrokken van het enorme aantal kleine en grote dingen die bij een kostertaak horen: zo'n 5 bladzijden lang grote en kleine punten om in 't oog te houden. Maar wees gerust, het komt allemaal in orde. Koster of kosteres komt van het Latijnse custos, wat bedevaard(st)er wil zeggen. Met Paula, Francine, Julia en Tilly is onze kerk goed bewaard. Naast het zoekwerk naar nieuwe krachten heb ik ook de bevestiging gekregen van vele anderen dat ze trouw blijven meewerken als lector of collectant, als ploeg om de kerk te poetsen, als zorg voor de bloemversiering,… of als gebedsleid(st)er mee te werken! Maar voor sommige dingen moeten we nog eens rond de tafel gaan zitten.

PAROCHIEFEESTEN GEEL-PUNT

* vrijdag 30 augustus: mosselfestijn van 18 u. tot ± 21 u.

Mosselen met friet/brood aan € 12,50

Op is op !

* zondag 1 september: restaurantdag van 11.30 u. tot 14.30 u.

* Reuzentombola

Zelf koken hoeft dan niet!

Nodig je familie, vrienden en kennissen alvast uit

WELKOM

PAROCHIEFESTEN : NOGMAALS OPROEP

Wij hebben nog help(st)ers nodig in onze keuken. Kun je enkele uurtjes vrijmaken om te komen helpen voor onze parochiezaal? Geef dan een seintje aan Josfine (014/58.64.36). Zaterdag beginnen we vanaf 10 u. en zondag vanaf 9 u. Iedere vrijwilliger is  van harte welkom!

Prijzen voor de tombola zijn nog steeds welkom.
Zijn onze vrijwillige lotenverkopers nog niet bij u langs geweest, dan mag je ze zeker een van de volgende dagen verwachten.

Winnende nummers vanaf 2 september te bezichtigen aan de zaal of van zodra beschikbaar hier op de website.
Prijzen af te halen bij Schelles Herman, Poiel 121 te Geel
Woensdag van 18 tot 19 uur
Vrijdag van 18 tot 19 uur
Zaterdag van 18 tot 19 uur
of na afspraak 014/58.47.01

Voor onze keuken hebben we nodig: allerlei tuingroenten zoals prei, selder, worteltjes, ajuin, sla, tomaten  en peterselie. Kun je ons helpen, laat het dan weten aan Jos Versmissen (014/58.83.63)

LANDELIJKE GILDE
Op 15 september organiseert de Landelijke Gilde in samenwerking met de school en de Chiro een haafverkoop ten voordele van deze drie verenigingen. Hierbij doen we een oproep aan allen die denken dat ze iets verkoopbaar hebben en dat gratis weg mag. Die kunnen ons bellen op het nummer 014/58.26.34 van J. Paepen en wij zullen het komen ophalen. We danken u alvast voor uw medewerking.

Fietszoektocht Landelijke Gilde Geel

En voor wie deze zomer nog graag een fietstochtje wil doen en niet goed weet waar naar toe, is er nog tot 15 september de vakantiezoektocht van de Landelijke Gilde. Inschrijvingsformulieren te verkrijgen op de dienst voor toerisme op de markt in Geel!

DATA PAPIERSLAGEN IN 2002

Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

Interne Links

Deze Week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

 Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Week 13

Week 14

Week 15

Week 16

Week 17

Week 18

Week 19

Week 20

Week 21

Week 22

Week 23

Week 24

Week 25

Week 26-27-28

Week 29-30-31

Week 32

Week 33

Externe Links

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail: Walter.Vermeulen@Belgacom.net  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be