Parochienieuws

Week Nr. 32  7 augustus  2002

AGENDA  7 - 15  augustus

woensdag 7 augustus om 18 u.: eerste training voor duiveltjes, preminiemen en miniemen van FC Punt
woensdag 7 augustus : hervattingen trainingen GKC Korfbal
donderdag 8 augustus: ziekenzorg Bestuur
zondag 11 augustus om 14 u.: KWB fietstocht
donderdag 15 augustus vanaf 19 u. verbroederingsfeest in de parochiezaal n.a.v. de Geelse Eurofeesten

vzw KREATIEF GEEL

Op 16 september start vzw Kreatief Geel weer met een uitgebreid cursusaanbod. Iedereen, die iets wil bijleren op een gezellige en niet-schoolse manier, kan zich bij onze cursussen aansluiten. Voor iedereen wat wils! Frans, Engels en Russisch, snit en naad, handwerken, creatieve cursussen, bloemschikken, kantklossen, internetinitiatie enz. en onze avondcursussen turnen en dansen. Voor diegenen die eens willen proeven, staan er ook enkele korte initiatieven op het programma. Pasta’s maken, kleine beelden en hoeden maken, kruidkunde, huid- en gelaatsverzorging, een avondje lekker griezelen en onze daguitstappen.Ons adres: vzw Kreatief Geel, Stationsplein 2 c, 2440 Geel. Heb je interesse of wens je meer informatie? Bel dan Chris Vermeulen: 014/56.21.08   

PAROCHIEBLAD

Alles herneemt stilletjes aan terug zijn normale gang. Vanaf nu verschijnt het parochieblad terug wekelijks en wordt ook de website terug elke week up to date gebracht.

KWB FIETSTOCHTEN

KWB nodigt iedereen uit om mee te fietsen:  ook niet-leden, vrouwen, kinderen,…
Zondag 11 augustus om 14 u.: vertrek aan de parochiezaal. Fietstocht ook voor kinderen: we stoppen aan een speeltuin. Ook diegenen die graag wat verder willen fietsen komen aan hun trekken. Klik op de foto voor een fotoverslag van de vorige tocht van vrijdag 19 juli.

VAKANTIE FOTOZOEKTOCHT

Voor de 21ste maal richt KWB- Elsum een reuze vakantiefotozoektocht in.
Van 29 juni tot 14 september kan men langs zeer mooie en rustige binnenwegen (± 29 km) een 60-tal foto's zoeken. Er wordt vertrokken in Elsum om zo via Punt, Oevel en Olen terug in Elsum te arriveren. De meeste deelnemers leggen dat traject af per fiets, maar dat kan ook met de auto. Prijsuitreiking op 14 oktober in de feestzaal van Elsum.
Formulieren te verkrijgen bij de Dienst Toerisme, Markt 33 Geel tel. 014/57.09.50

FC PUNT

Beker van Geel
Donderdag 8 augustus om 19.30 u.
Oosterlo - Punt

Beker van Antwerpen
Zaterdag 10 augustus om 18 u.
Oosterlo - Punt

Zaterdag 17 augustus om 18 u.
Punt - KSK Heist

Zaterdag 24 augustus om 19 u.
Rauw - Punt

PAROCHIESECRETARIAAT

Van 1 juli tot en met 13 augustus zal het parochiesecretariaat alleen open zijn op dinsdag van 18 u. tot 19 u. en niet meer van 15.30 u. tot 16.30 u. Pastoor Mertens zal dan de dinsdagen zoveel als mogelijk aanwezig zijn. Indien er in die periode tot en met 7 augustus nog misintenties gevraagd worden, dan kan dat niet meer vermeld worden in het parochieblad. Je kunt het alleen voor de mis vragen in de sacristie. Voor dringende gevallen als ziekenbezoek, doopsel, ondertrouw of … kun je steeds terecht bij Jan Mertens tel. 014/58.40.62 . Indien het bandje (antwoordapparaat)  aanslaat, zeg dan gewoon na de "piep" je eigen telefoonnummer en je wordt zo spoedig mogelijk opgebeld.

IN VERLOF

Pastoor Jan Mertens is tot 11 augustus a.s. in verlof. Kijk eens onder Stelen… afwezig!

MARIA HEMELVAART

Het volgende parochieblad wel op 14 augustus, maar nu reeds vestigen we er uw aandacht op dat ons Clemenskoor op 14 augustus in de avondmis om 18 u. met Maria liederen de hoogdag van Maria Hemelvaart zal inzetten. De diensten zijn uiteraard als op zaterdag en zondag

IN MEMORIAM MARIE NEVELSTEEN

Donderdag 25 juli hebben we Marie uitgeleide gedaan. Ze was 91 jaar. Oud worden is mooi, maar spijtig is het dat we zo vlug vergeten wat ze heeft gedaan. In de "Geschiedenis van 't Punt" lees  ik dat haar ouders heel actief en verdienstelijk waren in het geheim leger tijdens de Duitse bezetting in '40-'45. In hun huis verstopten ze twee Engelse vliegeniers die door afweergeschut waren neergehaald. Maar ze werden verraden en de ouders van Marie en haar broer werden naar Duitsland gedeporteerd. Vader en zoon stierven in een concentratiekamp en de moeder kwam terug, door leed en ontbering een wrak. Marie, getrouwd met Frans Kerckhofs verstopten de vliegeniers in hun huis en de bevrijding kwam geen dag te vroeg of ook zij ondergingen het lot van hun ouders. Frans en Marie ontvingen terecht de erkentelijkheid van de geallieerde legers, een eigenhandig ondertekend certificaat van Dwight Eisenhouwer, oppergeneraal van het Amerikaans leger. Ik dacht dat we geen mooier In Memoriam konden schrijven: onze Puntse mensen herinneren aan het heldhaftig leven van Frans en Marie tijdens de oorlog. Aan de kinderen en kleinkinderen bieden we ons christelijk meevoelen aan.

GEELSE EUROFEESTEN

Van woensdag 14 augustus t.e.m. maandag 19 augustus 2002 gaan de Geelse Eurofeesten door. Veertien landen nemen hieraan deel. Elke parochie krijgt een land toegewezen. En… voor het Punt wordt dat Frankrijk, meer bepaald Saintes Cedex.  Om iedereen de kans te geven onze Franse gasten te ontmoeten organiseren we een gezellig samenzijn onder het motto 't Punt ontmoet Saintes.

Op donderdag 15 augustus wordt iedereen van de parochie uitgenodigd om met onze Franse gasten te verbroederen. Vanaf 19 u. is iedereen in de parochiezaal welkom voor een barbecue . U kunt hiervoor inschrijven via het briefje dat u eerstdaags in uw brievenbus zult vinden. De avond wordt opgeluisterd door enkele Puntse muziekgroepjes en er wordt gezorgd voor gratis kinderanimatie. Tevens zijn er Belgische bieren aan democratische prijzen. Tot dan.
Meer info bij Nadine Laeremans tel/fax 014/58.11.84 of e-mail nadine.laeremans@geel.be

KORFBAL

Het nieuwe seizoen 2002-2003 staat voor de deur, dus de hoogste tijd om met de trainingen te beginnen. Vanaf 7 augustus beginnen we terug op volgende uren (voorlopig):
* miniemen en pupillen van 18u. tot 19 u.
* kadetten van 18.30 u. tot 19.30 u.
* scholieren van 18 u. tot 19.30 u.
* junioren van 17.30 u. tot 18.30 u.
* senioren van 19 u. tot 20.30 u.
* recreanten starten vanaf 18 september om 19 u. tot ???

Op vrijdag trainen enkel de senioren van 19 u. tot 20.30 u.
Op woensdag 14 augustus om 19 u. is er voor onze senioren al een eerste vriendenwedstrijd tegen Vobako en op 28 augustus om 19 u. de wedstrijd voor de beker tegen KCOV.
Nieuwe leden die wensen aan te sluiten bij Geelse kunnen altijd terecht bij ploegleiders of bestuursleden die aanwezig zijn tijdens de trainingen.

PAROCHIEFEESTEN GEEL-PUNT

* vrijdag 30 augustus: mosselfestijn
* zondag 1 september: restaurantdag
* Reuzentombola

Zelf koken hoeft dan niet!
Nodig je familie, vrienden en kennissen alvast uit
WELKOM

PAROCHIEFESTEN
Dringende oproep

* Maandag 20 augustus om 20 u. verwachten wij minstens één afgevaardigde van iedere organisatie om het verloop van onze parochiefeesten te bespreken. Wij willen dan graag definitieve afspraken maken. Breng zoveel mogelijk namen mee van de helpers van uw vereniging om een goede werkverdeling te kunnen opmaken.

In de keuken zijn vele handen nodig. Ben je bereid om enkele uurtjes te komen helpen, geef dan een seintje aan Josfine (014/58.64.36). Iedere vrijwilliger is van harte welkom.

* Ook onze vrijwillige lotenverkopers zijn weer op pad; Zij zullen eerdaags bij u langskomen. Ontvang hen met een glimlach, want ook zij dragen hun steentje bij tot het welslagen van onze parochiefeesten.

* Prijzen voor de tombola zijn nog steeds welkom!

* Voor onze keuken hebben we nodig: allerlei tuingroenten zoals prei, selder, worteltjes, ajuin, sla, tomaten  en peterselie. Kun je ons helpen, laat het dan weten aan Jos Versmissen (014/58.83.63)

LANDELIJKE GILDE
Op 15 september organiseert de Landelijke Gilde in samenwerking met de school en de Chiro een haafverkoop ten voordele van deze drie verenigingen. Hierbij doen we een oproep aan allen die denken dat ze iets verkoopbaar hebben en dat gratis weg mag. Die kunnen ons bellen op het nummer 014/58.26.34 van J. Paepen en wij zullen het komen ophalen. We danken u alvast voor uw medewerking.

DATA PAPIERSLAGEN IN 2002

Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

Interne Links

Deze Week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

 Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Week 13

Week 14

Week 15

Week 16

Week 17

Week 18

Week 19

Week 20

Week 21

Week 22

Week 23

Week 24

Week 25

Week 26-27-28

Week 29-30-31

Externe Links

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail: Walter.Vermeulen@Belgacom.net  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be