Parochienieuws

Week Nr. 26-27-28  26 juni  2002

AGENDA  26 juni - 18 juli

zaterdag 22 tot 27 juni: KBG bedevaart Lourdes
woensdag 26 juni: KVLV fietsen
woensdag 26 juni: straatfeesten Poiel
donderdag 27 juni: 20 u. vergadering BIN
maandag 1 juli: KBG bestuur
dinsdag 2 juli: KBG fietsen
dinsdag 2 juli ziekenzorgkranske
donderdag 4 juli: KBG Nationale Wandeldag
zaterdag 6 juli: Chiro openluchtbal
dinsdag 9 juli: KBG vanaf 12.30 u.sport- en ontspanning Larum
donderdag 11 juli: buurtfeest Velveken
zaterdag 13 juli: KWB vissen Kasseman
woensdag 17 juli KBG ledenvergadering

AANDACHT

Dit parochienieuws geldt voor drie weken: van 29 juni tot 19 juli.
Het volgende parochieblad voor week 29, 30 en 31 geldt eveneens voor drie weken. De teksten voor dat parochieblad, week 29, moeten binnen zijn op dinsdag 25 juni. Verschijnt op 17 juli en geldt van 20 juli tot 9 augustus. Met dank voor uw medewerking.

VAKANTIE IS ONTDEKKEN

De zorg voor onze kerk en de dienst aan God en de mensen was het eerste gespreksthema op het laatste parochieteam voor de vakantie. Na het vertrek van Maria Peeters dezer dagen naar Herselt moet alles verder gaan. We zoeken geen witte merel die alles gaat overnemen, wel naar meerdere mensen die een kleiner deel willen opnemen zoals bloemenzorg, lector zijn, openen van de kerk en klokluiden… voor de dienst. Maar toch willen we ook iemand vinden die de zorg voor de kerk in z'n geheel wat wil begeleiden. Wil je iets doen voor de diensten in onze kerk? Neem dan zelf contact op met pastoor Jan Mertens tel. 014/58.40.62. Hijzelf of iemand van de kerkfabriek of het parochieteam komt eens met je praten.

OMDAT HET ZO BELANGRIJK IS

Wat zouden we doen zonder zaal? Heel ons sociaal leven zou wegvallen. En wat met belangrijke parochiale samenkomsten, uitvaarten, feesten van de school en de jeugd… We hebben onze zaal broodnodig en… de zaal heeft u nodig. Ook jij moet een steentje bijbrengen. Hoe kun je helpen?
* Elk parochiefeest heeft zijn tombola en toffe mensen komen bij u aanbellen om loten te verkopen. Ontvang hen met een glimlach, want zij zetten zich zo maar in.
* Voor de tombola hebben we prijzen nodig. En ook dat is elk jaar een klein wonder, want zoveel neringdoeners, zoveel mensen in de parochie brengen hopen prijzen aan.
* En zorg er maar voor dat je tuin vol staat met worteltjes, peterselie, sla, tomaten, ajuin, prei en selder want dat hebben onze koks allemaal nodig om lekkere mosselen en een heerlijk middagmaal klaar te maken.
En als je het nog niet weet, zorg ervoor dat je vrij bent op vrijdag 30 augustus om lekkere mosselen te komen eten. Op zondag 1 september verwachten we jullie voor een heerlijk middagmaal. Nodig je familie, vrienden en kennissen al maar uit!

OMHALING KERK-in-NOOD

Om de vijf jaar mag Oostprieterhulp/ Kerk-in-Nood komen vertellen in de zondagsmissen over hun werking. In onze kerk zal pater Van Criekingen dat komen doen in het weekend van 29 en 30 juni. De meerwaarde van de schaal wordt aan Kerk-in-Nood afgedragen.

KAMPIOENEN

Goed nieuws voor allen die treuren omdat de Rode Duivels geen wereldkampioen zullen worden. Een gouden medaillewinnaar woont op 't Punt. Op de Special Olympics werd Eddy Roodhooft kampioen in zijn sport "tafeltennis". En met Katleen Mariën is de opvolging verzekerd.

PAROCHIESECRETARIAAT

Van 1 juli tot en met 13 augustus zal het parochiesecretariaat alleen open zijn op dinsdag van 18 u. tot 19 u. en niet meer van 15.30 u. tot 16.30 u. Pastoor Mertens zal dan de dinsdagen zoveel als mogelijk aanwezig zijn. Indien er in die periode tot en met 7 augustus nog misintenties gevraagd worden, dan kan dat niet meer vermeld worden in het parochieblad. Je kunt het alleen voor de mis vragen in de sacristie. Voor dringende gevallen als ziekenbezoek, doopsel, ondertrouw of … kun je steeds terecht bij Jan Mertens tel. 014/58.40.62 . Indien het bandje (antwoordapparaat)  aanslaat, zeg dan gewoon na de "piep" je eigen telefoonnummer en je wordt zo spoedig mogelijk opgebeld.

EEN GOED VERLOF

We wensen een deugddoend verlof toe aan alle scholieren en studenten, aan alle gezinnen en families, aan allen die zich een jaar lang gegeven hebben voor de buurt, vereniging, werkgroep of club, aan de chiro Jomesa of hun kamp. En als je 't goed vindt, laat het dan weten en schrijf een kaartje op het adres: "Parochie St.-Gerebernus, Antwerpseweg 135, 2440 Geel (België)". We zijn nieuwsgierig van wie we iets zullen horen. Je vindt de toegestuurde kaarten op het prikbord in het portaal van de kerk.

KWB FIETSTOCHTEN

KWB nodigt iedereen uit om mee te fietsen:  ook niet-leden, vrouwen, kinderen,…
Vrijdag 19 juli om 19 u.: vertrek aan de parochiezaal. Niet te moeilijke tocht, natuurlijk met stopplaats onderweg.
Zondag 11 augustus om 14 u.: vertrek aan de parochiezaal. Fietstocht ook voor kinderen: we stoppen aan een speeltuin.

CHIRO

Weldra zullen de meisjes hun intrek nemen in de jongenslokalen. Maar alvorens dat kan, moeten er eerst nog een aantal (bouw)werken gebeuren. Wij zijn daarvoor op zoek naar vrijwilligers. Al wie ons kan of wil helpen mag contact opnemen met Raf Vandesande tel. 014/58.30.87. We danken jullie op voorhand.

KAMP

Belangrijk bericht voor alle leden en hun ouders. Jaarlijks gingen we op kamp van 31 juli tot 10 augustus.
Opgelet! Dit jaar zal het kamp doorgaan van 21 tot 31 juli.
Volgend jaar zal het kamp weer op de gewone datum doorgaan.

CHIRO GEEL - PUNT

OPENLUCHTBAL

6 JULI vanaf 20 u.

Achter de jongenslokalen

WELKOM!

BUURTFEEST VELVEKEN

11 juli, feest van de Vlaamse Gemeenschap bij  700 jaar "Slag van de Gulden Sporen".
Naar het schijnt wordt dat op de Velveken overgedaan op het buurtfeest met gesubsidieerde worsten! Laat het smaken en beleef er veel deugd en vreugd aan.

BIN

Op donderdag 27 juni om 20 u. komen onze burgemeester Frans Peeters en een team van onze Lokale Politie Geel ons nuttige tips geven i.v.m. diefstalpreventie. Verder zullen zij ons informeren over het opstarten van een BuurtInformatieNetwerk (BIN). Regelmatig krijgt de politie in Geel meldingen van inbraken. Meer dan eens valt het voor dat er op meerdere plaatsen in eenzelfde buurt dieven aan het werk zijn geweest. Door het oprichten van een BIN kunnen de bewoners zelf de inbrakenplaag helpen indijken. Aangezien verscheidene inwoners van onze parochie reeds geconfronteerd werden met inbraakbaldadigheden, denken wij dat het de hoogste tijd is dat jullie in de mogelijkheid worden gesteld om daarin toe te kunnen treden. Die informatieavond gaat door in de parochiezaal. Iedereen is er van harte welkom. Voor meer info kun je steeds terecht bij Nadine Laeremans op het nummer 014/58.11.84.

Vakantie-fotozoektocht
Voor de 21de maal richt  KWB-Elsum haar reuze vakantie-fotozoektocht in.

Van 29 juni tot 14 september kan men langs zeer mooie en rustige binnenwegen ( ±29 km) een 60 tal foto’s zoeken. De weg vertrek in Elsum om via Punt, Oevel,   Olen terug in Elsum te arriveren. De meeste deelnemers leggen dit traject af per fiets, doch de auto is niet uitgesloten. Prijsuitreiking op 14 oktober in feestzaal Geel-Elsum

Formulieren te verkrijgen bij de DIENST TOERISME Markt 33 in Geel tel: 014/570950

KBG

* 22 tot 27 juni: bedevaart naar LOURDES

Zeven parochianen van het Punt gaan met Jos Versmissen en vele andere leden van KBG van 22 tot 27 juni naar Lourdes. Indien je nog gebedsintenties wilt meegeven, kun je bij hen terecht. We wensen hen allen een mooie bedevaart toe.

* 1 juli: bestuursvergadering in het gewoon lokaal
* 9 juli : sport- en ontspanningsnamiddag aan het schoolhuis Velveken 9 Larum vanaf 12.30 uur: begeleide fietstocht om 13.30u.; wandelen: ongeveer 5 km vertrek om 14 uur; volksspelen: petanquen, kegelen, tapkeschiet, kaarten en gezelschapsspelen
* 17 juli: ledenvergadering met koffie voor de rapsten om 13 uur
* Treinreis naar zee: datum wordt later meegedeeld.

LANDELIJKE GILDE
Op 15 september organiseert de Landelijke Gilde in samenwerking met de school en de Chiro een haafverkoop ten voordele van deze drie verenigingen. Hierbij doen we een oproep aan allen die denken dat ze iets verkoopbaar hebben en dat gratis weg mag. Die kunnen ons bellen op het nummer 014/58.26.34 van J. Paepen en wij zullen het komen ophalen. We danken u alvast voor uw medewerking.

EUROFEESTEN GASTGEZINNEN GEZOCHT

Van woensdag 14 augustus t.e.m. maandag 19 augustus 2002 gaan de Geelse Eurofeesten door. Veertien landen nemen hieraan deel. Elke parochie krijgt een land toegewezen. En… voor het Punt wordt dat Frankrijk, meer bepaald Saintes Cedex. Bij deze doe ik dan een warme oproep aan mensen die zich geroepen voelen om als gastgezin te fungeren die dagen. Indien U meer informatie wenst of bereid bent om gastgezin te zijn, gelieve mij dan zo spoedig mogelijk te contacteren. Dank bij voorbaat.  
Nadine Laeremans tel/fax 014/58.11.84 of e-mail nadine.laeremans@geel.be
Volgende vergadering in de parochiezaal op maandag 27 mei om 20u30.

DATA PAPIERSLAGEN IN 2002

Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

Interne Links

Deze Week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

 Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Week 13

Week 14

Week 15

Week 16

Week 17

Week 18

Week 19

Week 20

Week 21

Week 22

Week 23

Week 24

Week 25

       

Externe Links

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail: Walter.Vermeulen@Belgacom.net  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be