Parochienieuws

Week Nr. 23  5 juni  2002

AGENDA  3 juni - 13 juni

maandag 3 juni: KBG bestuur
dinsdag 4 juni: Ziekenzorgkranske
dinsdag 4 juni: 19 u. KWB invullen belastingsformulieren
vrijdag 7 juni: 20 u. KWB Bestuur startdag in Oostmalle
vrijdag-zondag 7-8-9 juni: KWB voetbaltornooi
zondag 9 juni: 10.45 u. gezinsviering
zondag 9 juni: KWB vissen BP (Amoco)
maandag 10 juni: KBG sportnamiddag in Bel
dinsdag 11 juni: KBG bedevaart per fiets Scherpenheuvel
dinsdag 11 juni: 20 u. KVLV opstellen jaarprogramma
woensdag 12 juni: Ziekenzorg naar Scherpenheuvel

KERKOPBOUW BISDOM ANTWERPEN

Sedert enkele jaren werken in ons bisdom heel wat bekwame leken mee in het beleid. Zij staan vooral ten dienste van de parochies. Investeren in mensen voor een goede pastorale begeleiding is werken naar de toekomst. Daarom vraagt onze bisschop uw steun zondag 8 en 9 juni a.s. om al deze diensten mogelijk te maken.

GEZINSVIERING

Zondag 9 juni om 10.45 u. is er weer een gezinsviering. Onze werkgroep en muzikanten staan er klaar voor en Jezus heeft een woord voor ieder van ons! Kom je meedoen?

DANKBETUIGING

De familie Boeckx - Dankers wil iedereen danken voor de vele blijken van deelneming die zij mochten ontvangen bij het overlijden van Bertine Danckers.

IN MEMORIAM JOS VAN DE POEL

Ook sterke bomen worden geveld. En Jos was een stoere eik. Een atleet, een stevige wandelaar. Hoe dikwijls ging hij te voet, heen en weer naar Scherpenheuvel? En gewoonlijk helemaal alleen. Zo was hij genoeg geoefend om enkele malen de dodentocht van Bormen, 100 km wandelen, mee te maken. Maar in dat sterke lichaam huisde een zwakke geest en zijn laatste levensjaar was zwaar om dragen. Ook voor Leonie en de kinderen. Jos was geboren op 't Punt en bleef, ook al woonde hij in Oevel, met hart en ziel een echte Puntenaar. Elke week kwam hij, met vrouw en dochter, eucharistie vieren en velen zullen hem zo herinneren. Die eucharistievieringen waren voor hem telkens ook een blij ontmoeten van vele vrienden kerkgangers. Geboren op 't Punt wilde hij ook hier begraven worden. Woensdag 29 mei hebben wij Jos uitgeleide gedaan met vele Oevelse en Puntse vrienden. We bieden Leonie en de kinderen  ons christelijk meevoelen aan en zullen dankbaar zijn vriendschap bewaren in onze geest.

BIN

Op donderdag 27 juni om 20 u. komen onze burgemeester Frans Peeters en een team van onze Lokale Politie Geel ons nuttige tips geven i.v.m. diefstalpreventie. Verder zullen zij ons informeren over het opstarten van een BuurtInformatieNetwerk (BIN). Regelmatig krijgt de politie in Geel meldingen van inbraken. Meer dan eens valt het voor dat er op meerdere plaatsen in eenzelfde buurt dieven aan het werk zijn geweest. Door het oprichten van een BIN kunnen de bewoners zelf de inbrakenplaag helpen indijken. Aangezien verscheidene inwoners van onze parochie reeds geconfronteerd werden met inbraakbaldadigheden, denken wij dat het de hoogste tijd is dat jullie in de mogelijkheid worden gesteld om daarin toe te kunnen treden. Die informatieavond gaat door in de parochiezaal. Iedereen is er van harte welkom. Voor meer info kun je steeds terecht bij Nadine Laeremans op het nummer 014/58.11.84.

TONGELSBOS

De lagere school en beroepsschool voor Buitengewoon Onderwijs nodigt iedereen uit op het schoolfeest van zondag 9 juni van 13 u. tot 18 u. Naast de doorlopende tentoonstelling zijn er voor iedereen talrijke attracties voorzien.

VERLOOFDEN

Wie dit jaar nog kerkelijk wil trouwen, kan best deze maand nog contact opnemen met pastoor Jan Mertens tel. 014/58.40.62 of op dinsdag tussen 18 u. en 19 u. op de pastorie. Vrijdag 14 juni gaat in het ontmoetingscentrum op de Logen - St.-Dimpna - de laatste avond door van de verloofdenwerking. Wil je meedoen? Neem dan contact op met Frans en Betty De Weerdt tel. 014/58.42.57. Een groots project als een christelijk huwelijk vraagt zeker vandaag een ernstige voorbereiding!

KBG

* 10 juni: sportnamiddag in Bel: wandelen om 14.15 u., meetjesschieten, petanque spelen.
* 11 juni: bedevaart per fiets naar Scherpenheuvel: vertrek aan de kerk om 9 u.
* 19 juni: ledenvergadering met koffie: welkom vanaf 13 uur.
* 20 juni: zettersprijskamp in het PC van Elsum om 13.30 u.
* 22 tot 27 juni: bedevaart naar Lourdes

PAROCHIEFEESTEN OP 30 augustus en 1 september

Voorbereidende vergadering: maandag 17 juni om 20 u.
Voor alle organisaties en sympathisanten van onze parochiefeesten en ook voor alle verdelers en verkopers van loten voor onze tombola alsook voor de vele gebruikers van onze parochiezaal. Om niemand extra te belasten, wij zijn immers allen vrijwilligers, vragen wij aan de verkopers van loten om deze zoveel mogelijk zelf te komen afhalen op die vergadering.

LANDELIJKE GILDE
Op 15 september organiseert de Landelijke Gilde in samenwerking met de school en de Chiro een haafverkoop ten voordele van deze drie verenigingen. Hierbij doen we een oproep aan allen die denken dat ze iets verkoopbaar hebben en dat gratis weg mag. Die kunnen ons bellen op het nummer 014/58.26.34 van J. Paepen en wij zullen het komen ophalen. We danken u alvast voor uw medewerking.

VOOR PUNTSE INWONERS VAN WESTERLO

Het gemeentebestuur van Westerlo vraagt om langs ons nieuws van 't Punt te vermelden dat op dinsdag 18 juni in de lagere school, Gemeentestraat in Oevel, huisvuilzakken zullen bedeeld worden. Wie die dag niet kan komen, kan terecht bij de telefoniste op het gemeentehuis van Westerlo, tel. 014/54.75.75.

KORFBAL

De laatste wedstrijd van onze senioren is gespeeld én gewonnen.
Senioren - Vosko    14 - 6
Dat betekent dat zij alles gewonnen hebben wat er te winnen was dit seizoen:
* Kampioen voorronde veld in Bevordering B
* Zaalkampioen in Bevordering B
* Algemeen zaalkampioen Bevordering, dus promoveren in zaal naar 4de
* Kampioen eindronde in Bevordering promotie, dus promoveren in veldcompetitie naar 3de
En dat allemaal in het 10- jarig bestaan van onze club. Probeer dan maar eens met beide voeten op de grond te blijven…
Een dikke proficiat aan spelers, trainster en ploegleider. Ondertussen hebben zij al de trofee van Algemeen Kampioen Bevordering 2001 - 2002 ontvangen uit handen van Pierre Coppens, directeur Programmering KBKB. Op 14 juni worden zij verwacht in CC "De Werft" in Geel voor de kampioenenviering van de Geelse Sportraad. Dat doen we samen met onze kadetten die zaalkampioen werden in de reeks 2D en kampioen eindronde werden in reeks 2H. Daarbij sluiten ook onze scholieren aan die als kampioen eindronde veld in reeks 2B het seizoen hebben afgesloten.
Ondertussen kunnen we ook iedereen bedanken die meegewerkt heeft aan het welslagen van ons "Lentetornooi". Alleen het weer liet het een beetje afweten, maar verder konden heel wat korfballiefhebbers genieten van een prachtige dag.
Het jaarlijkse scholentornooi dat plaatsvond op woensdag 22 mei had nog minder geluk met het weer. Er was maar één regenbui, maar die heeft wel het hele tornooi geduurd! De officiële uitslag moeten we nog krijgen van SVS.
We wensen al onze spelers nog veel succes toe met hun examens en daarna een welverdiende vakantie.

ZIEKENZORG SCHERPENHEUVEL
Heb je zin om op woensdag 12 juni mee te gaan op bedevaart naar O.L. Vrouw van Scherpenheuvel, telefoneer dan naar Gusta 014/58.24.82. Voor slechts 5 euro stap je om 13.15 u. op de bus aan 't pleintje. Om 14.30 u. hebben we de keuze tussen Mariaviering of rozenhoedje. Om 15 u. is er een eucharistieviering in de basiliek en daarna koffietafel in de "Ster".

KWB
Dinsdag 4 juni om 19 u. in de parochiezaal: invullen van belastingsformulieren
Heb je problemen bij het invullen van je belastingsaangifte, kom dan naar de parochiezaal en je zult geholpen worden door mensen met kennis van zaken.

KVLV

Aan alle bestuursleden
Noteer de gewijzigde datum voor het opstellen van ons jaarprogramma. Bestuursvergadering op dinsdag 11 juni om 20 u. in het zaaltje van "De Kruimel" Markt Geel.

FLORIADE 2002

"De leukste tuin van Nederland"

Floriade is een wereldtentoonstelling over horticultuur die slechts om de 10 jaar plaatsvindt. Naast een magneet voor kijklustige mensen is Floriade tevens een trefpunt voor meer dan

150 000 handelaars van over de hele wereld. Het geheel is opgedeeld in verschillende zones, met per zone een bijzonder thema. Voorts zijn er een aantal bijzondere attracties, zoals "Big Spotters Hill" en de internationale inzendingen. Het park biedt voldoende om een hele dag te vullen. U loopt vrij rond en bezoekt waar uw voorkeur naar uitgaat. Het park is 65 hectare groot en bestaat uit drie delen. Elk deel heeft zijn eigen thema en is als dusdanig uitgebouwd.

Programma vrijdag 14 juni

Vertrek aan de kerk te Geel-Punt om 7 u. of  7.30 u.
Omstreeks 9 u. koffiestop te Oosterhout.
Vervolgens rijden we richting Vijfhuizen, waar de Floriade op ons wacht.
Middag: vrij middagmaal
Namiddag: wij zetten onze ontdekkingstocht verder doorheen Floriade
Vertrek uit het park omstreeks 18 u.
Avondmaal in Oosterhout: frieten met stoofvlees
Thuiskomst is voorzien omstreeks 22 u.

Prijs: 45 euro

Inbegrepen:
- vervoer met luxe autocar
- koffie 's morgens
- avondmaal
- toegang Floriade
- begeleiding door een gids

Spreek af met vrienden, buren of kennissen, man of vrouw, zij zijn allen welkom. Iedereen kan aansluiten en dat tot de plaatsen volzet zijn. Een bezoek aan Floriade zal zeker de moeite lonen.

Dringend inschrijven bij Nadine (014/ 58.11.84) of Maria (014/ 58.78.79) of (014/ 58.76.06 werk) en dat uiterlijk tot 28 mei.

EUROFEESTEN GASTGEZINNEN GEZOCHT

Van woensdag 14 augustus t.e.m. maandag 19 augustus 2002 gaan de Geelse Eurofeesten door. Veertien landen nemen hieraan deel. Elke parochie krijgt een land toegewezen. En… voor het Punt wordt dat Frankrijk, meer bepaald Saintes Cedex. Bij deze doe ik dan een warme oproep aan mensen die zich geroepen voelen om als gastgezin te fungeren die dagen. Indien U meer informatie wenst of bereid bent om gastgezin te zijn, gelieve mij dan zo spoedig mogelijk te contacteren. Dank bij voorbaat.  
Nadine Laeremans tel/fax 014/58.11.84 of e-mail nadine.laeremans@geel.be
Volgende vergadering in de parochiezaal op maandag 27 mei om 20u30.

CHIRO
Wie plastic flessen van 1 liter of meer heeft, moet die niet weggooien. Die kunnen op zondagnamiddag meegebracht worden naar de chiro. De flessen zullen gebruikt worden voor een activiteit van de aspi's op kamp.

KAMP

Belangrijk bericht voor alle leden en hun ouders. Jaarlijks gingen we op kamp van 31 juli tot 10 augustus.
Opgelet! Dit jaar zal het kamp doorgaan van 21 tot 31 juli.
Volgend jaar zal het kamp weer op de gewone datum doorgaan.

DATA PAPIERSLAGEN IN 2002

Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

Interne Links

Deze Week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

 Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Week 13

Week 14

Week 15

Week 16

Week 17

Week 18

Week 19

Week 20

Week 21

Week 22

   

Externe Links

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail: Walter.Vermeulen@Belgacom.net  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be