Parochienieuws

Week Nr. 21  22 mei  2002

AGENDA  22 - 30 mei

woensdag 22 mei: KBG kaart-en babbelnamiddag
donderdag 23 mei: 20 u. vergadering klein zaalcomité
vrijdag 24 mei: KBG verbroederingsfeest met KBG Oevel
zaterdag 25 mei: vanaf 13.30 u. schoolfeest Top@Punt
zondag 26 mei: Korfbaltornooi vanaf 10 u. terrein FC Punt
dinsdag 28 mei: 18 u. KVLV bestuursleden:  programmadagen in Oostmalle

IN MEMORIAM ALFONS HERMANS

Donderdag 16 mei hebben we deze goede man uitgeleide gedaan. Al woonde hij op St.-Amands, op 't Punt was hij een trouwe kerkganger. Fons was een hardwerkende eenvoudige boer die hield van zijn land, zijn paard en zijn vee. Samen met zijn vrouw bouwde hij aan een mooi gezin en samen waren ze gelukkig met de eenvoudige dingen van het leven. Maar geluk is zo onbestendig. Fons werd ziek en niet meer kunnen werken viel hem zwaar. De sterke boer geraakte er niet bovenop en na vele, vele maanden moest hij zich gewonnen geven. Nu rust hij in vrede. Aan Gusta en de kinderen bieden we ons christelijk meevoelen aan. Moge zij, die wekelijks in onze kerk trouw eucharistie vierde, daar sterkte vinden als ze biddend voor haar man, zijn gedachtenis in ere houdt.

IN MEMORIAM BERTINE DANCKERS

Al woonde Bertine al lang niet meer op 't Punt, toch zullen velen haar nog herinneren als een lieve ingoede vrouw die, na de te vroege dood van haar man, de kop niet liet hangen maar moedig haar toekomst in handen nam. Gesteund door haar vele kinderen, gelukkig om haar klein- en achterkleinkinderen. We mochten haar nog dikwijls verwelkomen in onze kerk want al de grote gebeurtenissen in het leven van haar man, in hun huwelijk vierde ze bij ons in eucharistievieringen trouw aan de gedachtenis van Jan Boeckx, haar echtgenoot, waarmee ze helaas niet lang genoeg vreugde en leed mocht delen. Vrijdag 17 mei hebben we haar uitgeleide gedaan en ter ruste gelegd naast haar man. Nu is ze voor altijd terug op de parochie waar ze zo van hield, waarvoor ze zich zo heeft ingezet. Aan de kinderen, klein- en achterkleinkinderen bieden we ons christelijk meevoelen aan.

DOOPSELS

Tweede zondag van de maand: doopzondag in onze parochie. Om 15 u. komen Patrick Haesen en Carla Van de Craen met hun dochtertje Hanne binnen. Het is hun tweede kindje. Toon is zo fier met zijn zusje en hij houdt de doopkaars ferm vast. Hanne betekent begenadigde. We wensen haar alle genade of alle liefs toe.

Om 16 u. komen twee koppels samen met hun eerste kindje binnen. Laurien Van Nuffel is het dochtertje van Hans en Lieve Verbeeck. Niel Dekort is het zoontje van Wim en Griet Vanbosch. Ze wonnen allebei in de Steenovens en ze laten hun kindjes gezamenlijk dopen. Dat is toekomstgericht. Ten andere: Niel betekent overwinnar en Laurien gelauwerde. Daar komt zeker samenwerking van. We wensen hen allemaal het beste toe.

GEVRAAGD

Wij zoeken een kinderoppas voor onze dochtertjes Rani (5) en Britt (2,5) Verboven.

Ben je een lieve kindervriend en heb je wat tijd over om op onze kindjes te passen op dinsdag, woensdag en donderdag na de schooluren, dan kun je voor meer inlichtingen steeds terecht op het nummer 014/58.99.90 van BAZIEL & CO te Geel ofwel na 19 u. op het nummer 014/59.31.66. Vraag naar Nancy.

BASISSCHOOL TOP@PUNT 

25 MEI 2002: top@punt wordt tropisch!

Precies over 10 dagen is het weer zover: tijd voor ons jaarlijks schoolfeest,  met dit jaar als algemeen thema: "Vakantie op een tropisch eiland!"

We zetten even op een rijtje wat je gaat missen als je er niet kunt zijn:

1) Vanaf 13.30 u. kunnen de kinderen terecht in de traditionele kraampjes, met dit jaar ook de mogelijkheid om zich leuk te laten schminken.

2) Om 14.30 u. starten de kleuters met een herhaling van een meer dan geslaagd optreden tijdens het feest van de grootouders.

3) Na een korte pauze zullen de leerlingen van de lagere school jong en oud verbazen met wat zij allemaal zouden willen doen op een tropisch eilandje: er zal vooral gedanst worden, maar we willen nu al verklappen dat we ook een "Miss Tropen" gaan verkiezen!

4) Omstreeks 17.30 u. worden er 10 mooie prijzen verloot onder de kinderen die een gekleurde tekening inleverden. (Die tekening kan op de dag zélf in een doos gedeponeerd worden.)

5) Nieuw: Reeds op dit moment worden er plannen gesmeed om de feesttent in een uniek origineel kleedje te stoppen. Alles zal de sfeer ademen van een tropisch paradijs!

Nieuw: Een heuse top@punch zal zelfs de minst romantische zielen in vervoering brengen.

6) De ondertussen beroemde kookvaders zullen weer een barbecuediner maken om "U" tegen te zeggen! U kunt aanschuiven vanaf 16 u.

7) De ganse namiddag kunnen de kinderen terecht aan de traditionele "kraampjes".

8) 's Avonds om 19.30 u. begint een spetterende "schoolfuif", met DJ Gert Kestens, waar enkel kinderen en jonge tieners mogen dansen tot 21.30 u.
(familieleden zijn natuurlijk hartelijk welkom om mee te genieten van de vrolijke gezichtjes)
Tijdens de fuif zullen er voor de lege magen lekkere frietjes gebakken worden…

9) Ergens tussendoor: trekking van de tombola met - zoals geweten - prachtige prijzen!

 NIET TE MISSEN DUS!

ZAALCOMITE

Leden klein zaalcomité vergaderen op donderdag 23 mei om 20 u. bij Herman Schelles. Allen op post!

LANDELIJKE GILDE

Op zondag 2 juni organiseren we een gezinsuitstap naar Bokrijk. We verzamelen aan de kerk om 12.30 u. waar we per auto zullen vertrekken. De inkom bedraagt 7 euro voor de volwassenen en 4,5 euro voor de kinderen. De terugreis is voorzien omstreeks 18 u.

KWB

KWB - VISSEN

Volgende wedstrijden op "De Kasseman" (visvijver van de gemeente) zijn voorzien:
* zondag 2 juni
* zaterdag 13 juli
* zaterdag 17 augustus

Wedstrijd op Amoco (BP):
* zondag 9 juni van 14 u. tot 18.30 u.
Inschrijven vanaf 12.30 u.

Verdere inlichtingen bij Huysmans (tel. 014/58.08.68) of Belmans (tel. 014/58.11.54)

MEIMAAND

Donderdag 23 mei om 19 u. komen we samen aan het kapelletje in Poiel. We nodigen iedereen uit om te komen bidden ter ere van Maria.

GEZINSVIERING

Dinsdag 28 mei komt de werkgroep samen om 20.30 u. op de pastorie om de vieringen van juni voor te bereiden.

EERSTE COMMUNIE

Met O.H.Hemelvaart deden 10 jongens en meisjes van het eerste leerjaar hun eerste communie. De kerk was goedgevuld met ouders, familie en vrienden. En het werd een fijne viering met als hoogtepunten de uitbeelding van de parabel van de goede herder en de communie zelf. Het was mooi en ontroerend hoe ernstig ze alles wel deden: vrede wensen, bloemen aan de mama's geven, de offergaven aanbrengen… Juffrouw Tinne had alles met hen tiptop voorbereid en één van de moeders had gezorgd voor een fijne bloemversiering. Bedankt allemaal. En weet je wat me bijzonder deugd deed? Dat er zondag in de kinderviering weer eerste communicantjes aanwezig waren om Jezus te ontvangen. Dank en proficiat aan iedereen.

KBG

* Woensdag 22 mei vanaf 14 u. is er de jaarlijkse kaart- en babbelnamiddag. Madeleine heeft beloofd dat ze er zal zijn!
* Vrijdag 24 mei verbroederingsfeest met KBG Oevel (dansnamiddag)
* Intenties voor Lourdes: geef ze door aan een bedevaarder tijdens de ledenvergadering van 15 mei.

KVLV

* Voor KVLV bestuursleden programmadagen in Oostmalle. Wij worden verwacht op dinsdag 28 mei om 18 u. Wij spreken af om samen te rijden.

* Noteer ook reeds de bestuursvergadering van donderdag 6 juni. We zullen dan ons nieuw jaarprogramma opstellen. Mogen we vragen dat alle bestuursleden zeker het dik bestuursblad zouden doornemen, dat als hulp bij het samenstellen van het jaarprogramma.

FLORIADE 2002

"De leukste tuin van Nederland"

Floriade is een wereldtentoonstelling over horticultuur die slechts om de 10 jaar plaatsvindt. Naast een magneet voor kijklustige mensen is Floriade tevens een trefpunt voor meer dan

150 000 handelaars van over de hele wereld. Het geheel is opgedeeld in verschillende zones, met per zone een bijzonder thema. Voorts zijn er een aantal bijzondere attracties, zoals "Big Spotters Hill" en de internationale inzendingen. Het park biedt voldoende om een hele dag te vullen. U loopt vrij rond en bezoekt waar uw voorkeur naar uitgaat. Het park is 65 hectare groot en bestaat uit drie delen. Elk deel heeft zijn eigen thema en is als dusdanig uitgebouwd.

Programma: vrijdag 14 juni:

Vertrek aan de kerk te Geel-Punt om 7 u. of  7.30 u.
Omstreeks 9 u. koffiestop te Oosterhout.
Vervolgens rijden we richting Vijfhuizen, waar de Floriade op ons wacht.
Middag: vrij middagmaal
Namiddag: wij zetten onze ontdekkingstocht verder doorheen Floriade
Vertrek uit het park omstreeks 18 u.
Avondmaal in Oosterhout: frieten met stoofvlees
Thuiskomst is voorzien omstreeks 22 u.

Prijs: 45 euro

Inbegrepen:
- vervoer met luxe autocar
- koffie 's morgens
- avondmaal
- toegang Floriade
- begeleiding door een gids

Spreek af met vrienden, buren of kennissen, man of vrouw, zij zijn allen welkom. Iedereen kan aansluiten en dat tot de plaatsen volzet zijn. Een bezoek aan Floriade zal zeker de moeite lonen.

Dringend inschrijven bij Nadine (014/ 58.11.84) of Maria (014/ 58.78.79) of (014/ 58.76.06 werk) en dat uiterlijk tot 28 mei.

EUROFEESTEN GASTGEZINNEN GEZOCHT

Van woensdag 14 augustus t.e.m. maandag 19 augustus 2002 gaan de Geelse Eurofeesten door. Veertien landen nemen hieraan deel. Elke parochie krijgt een land toegewezen. En… voor het Punt wordt dat Frankrijk, meer bepaald Saintes Cedex. Bij deze doe ik dan een warme oproep aan mensen die zich geroepen voelen om als gastgezin te fungeren die dagen. Indien U meer informatie wenst of bereid bent om gastgezin te zijn, gelieve mij dan zo spoedig mogelijk te contacteren. Dank bij voorbaat.  
Nadine Laeremans tel/fax 014/58.11.84 of e-mail nadine.laeremans@geel.be

Volgende vergadering in de parochiezaal op maandag 27 mei om 20u30.

CHIRO

Op 2 juni is er geen chiro wegens Punt Kermis.

KAMP

Belangrijk bericht voor alle leden en hun ouders. Jaarlijks gingen we op kamp van 31 juli tot 10 augustus.
Opgelet! Dit jaar zal het kamp doorgaan van 21 tot 31 juli.
Volgend jaar zal het kamp weer op de gewone datum doorgaan.

DATA PAPIERSLAGEN IN 2002

Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

Interne Links

Deze Week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

 Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Week 13

Week 14

Week 15

Week 16

Week 17

Week 18

Week 19

Week 20

       

Externe Links

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail: Walter.Vermeulen@Belgacom.net  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be