Parochienieuws

Week Nr. 20  15 mei  2002

AGENDA 15 - 23 mei

woensdag 15 mei: KBG ledenvergadering
donderdag 16 mei: om 19.30 u samenkomst aan kapelletje Vogelzang
zondag 19 mei: KWB vissen "Kasseman"
woensdag 22 mei: KBG kaart- en babbelnamiddag

IN MEMORIAM FINTJE VANDESANDE

Toen ik in 1970 pastoor werd van 't Punt, was Frans Lievens, de man van Fintje, juist begraven. Hij was het slachtoffer van een dodelijk ongeluk in de koolmijn. Fintje bleef achter met haar groter wordende kinderen maar samen met hen, gesteund door hen nam ze moedig haar toekomst in eigen hand. Fintje was een fijne vrouw met een kunstvolle creatieve geest. En met een grote liefde voor de schoonheid van de natuur. Haar huis stond altijd vol kleurrijke bloemen en planten. En dan werd ze ouder en begon ze te sukkelen met haar gezondheid. Maar gelukkig vond ze steun en sterkte bij Ben die haar gelukkig maakte en die weer wat zon bracht in haar leven. Woensdag 8 mei hebben we Fintje naar haar laatste rustplaats gebracht. We bieden de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind, we bieden Ben, ons christelijk meevoelen aan. Willen we haar gedachtenis biddend in ere houden.

LIESE

Deze maand zullen er op het bord achter de doopvont heel wat beertjes met doopnamen bijkomen. Zondag 5 mei werd zo Liese Caers gedoopt. Normaal zou dat in Stelen gebeurd zijn. Maar vermits daar geen dopeling was, bleven maar in onze kerk. Liese woont met haar gelukkige ouders in een nieuw huis in de Steenovens en is op twee maanden al flink gegroeid. Ze laat zich ook geregeld horen. Maar tijdens de doop was ze, omringd door velen die haar wilden dragen en steunen, tevreden en content. Liese betekent "God is het bij wie ik zweer" en komt van Elisabeth. Mama Hilde Nevelsteen en papa Dirk zullen Liese zeker bij God en de mensen brengen.

ARNE

Half april werd Arne Cools uit de Leeks in Kontich gedoopt door een vriend priester. Arne heeft een broertje. Maar Ferre overleed bij de geboorte en dat bracht aan iedereen in de familie groot verdriet. Maar ze zullen altijd samen genoemd worden. Het waren immers helemaal dezelfde jongens uit één eicel gegroeid. Nu Arne gedoopt is, hebben we ook zijn naam op het bord van de dopelingen gebracht. Wij hopen en bidden dat hij er altijd twee waard zal zijn. Arne is de afleiding van Arnout wat betekent: "heersen als een adelaar". We wensen hem en zijn ouders Goedele De Bruyn en Philippe alle goeds toe in ons midden.

25 MEI 2002: top@punt wordt tropisch!

Precies over 10 dagen is het weer zover: tijd voor ons jaarlijks schoolfeest,  met dit jaar als algemeen thema: "Vakantie op een tropisch eiland!"

We zetten even op een rijtje wat je gaat missen als je er niet kunt zijn:

1) Vanaf 13.30 u. kunnen de kinderen terecht in de traditionele kraampjes, met dit jaar ook de mogelijkheid om zich leuk te laten schminken.

2) Om 14.30 u. starten de kleuters met een herhaling van een meer dan geslaagd optreden tijdens het feest van de grootouders.

3) Na een korte pauze zullen de leerlingen van de lagere school jong en oud verbazen met wat zij allemaal zouden willen doen op een tropisch eilandje: er zal vooral gedanst worden, maar we willen nu al verklappen dat we ook een "Miss Tropen" gaan verkiezen!

4) Omstreeks 17.30 u. worden er 10 mooie prijzen verloot onder de kinderen die een gekleurde tekening inleverden. (Die tekening kan op de dag zélf in een doos gedeponeerd worden.)

5) Nieuw: Reeds op dit moment worden er plannen gesmeed om de feesttent in een uniek origineel kleedje te stoppen. Alles zal de sfeer ademen van een tropisch paradijs!

Nieuw: Een heuse top@punch zal zelfs de minst romantische zielen in vervoering brengen.

6) De ondertussen beroemde kookvaders zullen weer een barbecuediner maken om "U" tegen te zeggen! U kunt aanschuiven vanaf 16 u.

7) De ganse namiddag kunnen de kinderen terecht aan de traditionele "kraampjes".

8) 's Avonds om 19.30 u. begint een spetterende "schoolfuif", met DJ Gert Kestens, waar enkel kinderen en jonge tieners mogen dansen tot 21.30 u.
(familieleden zijn natuurlijk hartelijk welkom om mee te genieten van de vrolijke gezichtjes)
Tijdens de fuif zullen er voor de lege magen lekkere frietjes gebakken worden…

9) Ergens tussendoor: trekking van de tombola met - zoals geweten - prachtige prijzen!

 NIET TE MISSEN DUS!

 

MEIMAAND

Donderdag 16 mei om 19 u. bidden we aan het kapelletje van O.L. Vrouw van Banneux in de Vogelzang. Iedereen is er van harte welkom.

LANDELIJKE GILDE

De gezinsuitstap naar Bokrijk gaat door op zondag 2 juni (niet op 3 juni zoals vermeld op het jaarprogramma). Verdere informatie over deze uitstap volgt later.

KWB

KWB - VISSEN

Volgende wedstrijden op "De Kasseman" (visvijver van de gemeente) zijn voorzien:
* zondag 19 mei
* zondag 2 juni
* zaterdag 13 juli
* zaterdag 17 augustus

Wedstrijd op Amoco (BP):
* zondag 9 juni van 14 u. tot 18.30 u.
Inschrijven vanaf 12.30 u.

Verdere inlichtingen bij Huysmans (tel. 014/58.08.68) of Belmans (tel. 014/58.11.54)

TAFELTENNIS

Vrijdag 17 mei: Tafeltennis "Nacht der Dubbels" vanaf 19.30 u.
Iedereen die graag eens een avondje samen met een competitiespeler enkele dubbelwedstrijden wil spelen, is welkom op onze jaarlijkse "Nacht der Dubbels Tafeltennis" in het clublokaal van Mepp-Stegeta in de Collegestraat. De teams worden samengesteld door loting en je hoeft echt geen topspeler te zijn om te kunnen deelnemen. Inschrijven aan 2,50 euro bij Johan Jacobs, St. Kristoffelstraat 21 Tel. 014/58.48.15.

KBG

*Woensdag 15 mei: ledenvergadering om 15.30 u. Onze wijkagent Dhr. Wim Dekort zal ons komen spreken over "Veiligheid". Nadien is er gelegenheid om vragen te stellen. Na de voordracht is er koffiemaaltijd en tombola. De kaarters of de rapsten verwachten we al om 13 u.
* Woensdag 22 mei vanaf 14 u. is er de jaarlijkse kaart- en babbelnamiddag. Madeleine heeft beloofd dat ze er zal zijn!
* Verbroederingsfeest met KBG Oevel (dansnamiddag): inschrijven tijdens de ledenvergadering van 15 mei: 2,50 euro voor een hapje en een drankje.
* Intenties voor Lourdes: geef ze door aan een bedevaarder tijdens de ledenvergadering van 15 mei.

KVLV

FLORIADE 2002  "De leukste tuin van Nederland"

Een wereldtuinbouwtentoonsteling die om de 10 jaar in Nederland plaatsvindt.
Uit de vele informatie en artikels omtrent deze tentoonstelling blijkt dat deze FLORIADE een bezoek overwaard is.
Op vrijdag 14 juni zullen ook wij een bezoek brengen.

Vertrek omstreeks 7 u. Terug omstreeks 22 u.

Prijs: 45 euro

Geďnteresseerden kunnen inschrijven bij Nadine (014/ 58.11.84) of Maria (014/ 58.78.79) of (014/ 58.76.06 werk)
Spreek af met vrienden, buren of kennissen: ook zij zijn welkom.
Iedereen kan aansluiten en dat tot de plaatsen volzet zijn. Neem dringend contact op en schrijf in, het zal zeker de moeite lonen.

EUROFEESTEN GASTGEZINNEN GEZOCHT

Van woensdag 14 augustus t.e.m. maandag 19 augustus 2002 gaan de Geelse Eurofeesten door. Veertien landen nemen hieraan deel. Elke parochie krijgt een land toegewezen. En… voor het Punt wordt dat Frankrijk, meer bepaald Saintes Cedex. Bij deze doe ik dan een warme oproep aan mensen die zich geroepen voelen om als gastgezin te fungeren die dagen. Indien U meer informatie wenst of bereid bent om gastgezin te zijn, gelieve mij dan zo spoedig mogelijk te contacteren. Dank bij voorbaat.  
Nadine Laeremans tel/fax 014/58.11.84 of e-mail nadine.laeremans@geel.be

CHIRO KAMP

Belangrijk bericht voor alle leden en hun ouders. Jaarlijks gingen we op kamp van 31 juli tot 10 augustus.
Opgelet! Dit jaar zal het kamp doorgaan van 21 tot 31 juli.
Volgend jaar zal het kamp weer op de gewone datum doorgaan.

DATA PAPIERSLAGEN IN 2002

Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

Interne Links

Deze Week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

 Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Week 13

Week 14

Week 15

Week 16

Week 17

Week 18

Week 19

Externe Links

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel Tel. 014/58 87 52
E-mail: Walter.Vermeulen@Belgacom.net  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be