Parochienieuws

Week Nr. 10  6 maarti 2002

AGENDA 6 - 14 maart

6 maart: 20 u. vergadering vormselcatechisten 
7 maart: 20 u. Bestuur KWB
8 maart: 19.30 u. Kookles 4 - KWB
8 maart: 19.30 Fakkeltocht
11 maart: KBG wandelen
11 maart: 20.15 u. Kerkfabriek
12 maart: KVLV hobbyclub
12 maart: 19.30 KVLV ledenvergadering

KERKFABRIEK

Alle leden van onze kerkfabriek komen samen op maandag 11 maart om 20.15 u.om de rekening van 2001 na te kijken en te kijken naar de komende weken in en rond onze kerk.

DANKWOORD

De kinderen van Gust Helsen zijn dankbaar om het medeleven en de talrijke aanwezigheid bij de uitvaart van hun vader. Het is zeker een troost te mogen voelen hoe vader, ook al is hij oud geworden en wat uit het zicht verdwenen, nog tot de gemeenschap van het Punt behoort.

PAROCHIETEAM

Ons P.T. kwam half februari voltallig bijeen op de pastorie. Na het verslag keken we vooruit naar de Goede Week en Broederlijk Delen. Afspraken moeten gemaakt worden. Zo zullen Punt en Stelen samen Witte Donderdag en Goede Vrijdag vieren. Eind februari komen alle parochieteams van onze federatie samen. Wij gaan een pleidooi houden om niet te vlug allerlei zaken aan te pakken, maar één voor één: zoals gezamenlijke doopvieringen en meer betrokkenheid in de liturgie. Natuurlijk kwam de ontmoeting tussen de actiegroep "Kruispunt" en minister Stevaert op tafel. Er zijn reeds duizenden handtekeningen geplaatst voor de verkeersveiligheid op de Antwerpseweg en omliggende. Op dinsdag 19 maart komen we terug samen op de pastorie.

KVLV-BERICHT

Dinsdag 12 maart om 19.30 u. vergadering met velen en Peter Kauwenberghs.
Dinsdag 19 maart om 19 u. vervolg cursus bloemschikken: we maken een paasstuk.
Woensdag 20 maart om 20 u. in de parochiezaal van St.-Amands: KVLV gewest nodigt uit voor de gouden raad van tante Kaat.
Donderdag 21 maart om 20 u. bestuursvergadering.
KVLV zijn werkbiekes als je 't mij vraagt.

VASTEN EN BROEDERLIJK DELEN

Vorige zondag kreeg iedere kerkganger een omslag mee om bij de eerste omhaling zijn gave voor Broederlijk Delen in te steken. In het komend weekend zullen we dan ook met grote manden rondgaan om uw "Delen" te ontvangen en door te geven. Indien je iets extra wilt geven, kun je ook storten op het rekeningnummer 000-0000092-92 van Broederlijk Delen, 1000 Brussel. Een echt vasten mondt uit in echt delen. De armen hebben recht op genoeg.

FAKKELTOCHT

Elk jaar dragen honderden Gelenaars, groot en klein, een fakkel als lichtpunt voor een betere wereld. Nu vrijdag 8 maart om 19.30 u. verzamelen we ons aan de kerk van St.-Amands en stappen met een fakkel door het centrum naar de kerk van Elsum. Natuurlijk is ook de Indiase getuige Rachaël van Broederlijk Delen erbij. Het wordt een avond waarbij ook onze parochie moet aanwezig zijn. Doe mee!

GEZINSVIERING

Jezus ontmoet de vreemdste mensen.Zondag in de kinderviering om 10.45 u. ziet hij Bartimeus die Hem niet ziet omdat hij blind is. En toch wil Bartimeus met Jezus meegaan! Zal dat lukken?

ZIEKENZORG PUNT

Dinsdag 5 maart houden we weer onze maandelijkse kaartnamiddag. Alle leden die graag kaarten zijn daarbij uitgenodigd. We beginnen om 13.30 u. in 't klein zaaltje. Heb je geen vervoer? Laat ons een seintje en we komen je ophalen.

KVLV

Maart wordt weer een heel actieve maand. Dinsdag 5 maart gaan we om 19 u. verder met de cursus: geurige zeepcreaties. De week daarna, op 12 maart om 19.30 u. is er de ledenvergadering. Peter Kauwenberghs zal ons boeien met zijn uiteenzetting "Luisteren naar het verhaal van je ouders". Ieder van ons draagt in zich die geschiedenis mee en kan er uit leren. Als je nog vragen hebt voor tante Kaat dan kun je ze die avond ook afgeven aan één van de bestuursleden.

VORMSELCATECHESE

Op 6 maart komen de catechisten samen om 20 u. bij Anja. Het is een drukke tijd met naamopgave, de wijding van de heilige oliën in de kathedraal van Antwerpen, ons weekend in het Boswachtershuisje. Genoeg te regelen om ervoor te zorgen dat alles fijn verloopt.

WERKEN SCHOOL

Stipt op 18 februari is de firma Crebo begonnen met de verbouwingswerken aan onze parochieschool. Zoiets kan niet zonder stof en lawaai, maar het moet nu eenmaal gebeuren. Alles zal door de firma en de schoolleiding wel op z'n best geregeld worden. Maar een school met meer dan 130 leerlingen moet toch een degelijke omgeving hebben bij de enthousiaste begeleiding van de leerkrachten. Punt heeft altijd degelijk basisonderwijs gekend. Daarom willen wij ook onze school steunen. Dit weekend wordt de opbrengst van de schaal weer met hen gedeeld. Denk eraan en geef eens een hele euro meer! Dan worden de zorgen van meester Eric wat lichter…

EUROPAFEESTEN

Woensdag 27 februari om 20.30 u. gaat in onze parochiezaal een info-avond door i.v.m. de komende Europafeesten. Iedereen, mensen die als gastgezin willen fungeren, afgevaardigden van onze organisaties,… zijn van harte welkom.

GASTGEZINNEN GEZOCHT
Van woensdag 14 augustus t.e.m. maandag 19 augustus 2002 gaan de Geelse Eurofeesten door. Veertien landen nemen hieraan deel. Elke parochie krijgt een land toegewezen. En… voor het Punt wordt dat Frankrijk, meer bepaald Saintes Cedex. Bij deze doe ik dan een warme oproep aan mensen die zich geroepen voelen om als gastgezin te fungeren die dagen. Op woensdag 27 februari a.s. zal hierover in onze parochiezaal een info-avond gegeven worden door schepen Luc Stevens en de parochiecoördinator Lieve Heurckmans. U bent allen van harte welkom op deze avond.(het aanvangsuur zal te vinden zijn in het volgende parochieblad) Indien U meer informatie wenst of bereid bent om gastgezin te zijn, gelieve mij dan zo spoedig mogelijk te contacteren. Dank bij voorbaat.  
Nadine Laeremans tel/fax 014/58.11.84 of e-mail nadine.laeremans@geel.be

CHIROKAMP

Belangrijk bericht voor alle leden en hun ouders. Jaarlijks gingen we op kamp van 31 juli tot 10 augustus.
Opgelet! Dit jaar zal het kamp doorgaan van 21 tot 31 juli.
Volgend jaar zal het kamp weer op de gewone datum doorgaan.

DATA PAPIERSLAGEN IN 2002

Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

Interne Links

Deze Week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

 Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Externe Links

Kerk en Leven

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel
Tel. 014/58 87 52       E-mail: Walter.Vermeulen@Belgacom.net  

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21,2440 Geel Tel. 014/58.48.15 E-mail: Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be