Parochienieuws

Week Nr. 5  30 januari 2002

LICHTMIS

Zaterdag is het O.L.V. Lichtmis. We gedenken hoe Maria en Jozef Jezus naar de tempel brachten om Hem aan God toe te wijden. Zondag gaan we dan ook alle dopelingen van vorig jaar in de kerk ontvangen samen met hun ouders en ze zegenen. We nodigen tevens alle kinderen van 't Punt uit om erbij te zijn, om te zingen en te vieren.

ZO IS EN ZO LEEFT 't PUNT

In de nieuwe uitgave, die zopas is verschenen staan enkele fouten:
Adres parochiesecretariaat is Antwerpseweg 135 en niet Vogelzang
Het telefoonnummer van het examencentrum rijbewijs aan de Lammerdries 7 is veranderd: 014/57.86.04. Die veranderingen kun je aanpassen in de uitgave 2002.
Indien er nog onjuistheden  in de nieuwe uitgave staan, kun je die doorgeven aan je buurtwerker. Hou er wel rekening mee dat de wijzigingen na 10 december 2001 niet meer verwerkt zijn in deze uitgave.
Alle buurtwerkers worden bij deze bedankt voor de zeer goede opkomst en voor het vele werk dat door jullie het hele jaar wordt gedaan zodat wij dit boekje kunnen realiseren.

WEBSITE GEEL-PUNT

Bezoek de website van Geel-Punt via een van onderstaande adressen:
(1) http://www.geelpunt.tk
(2) http://go.to/geelpunt
(3) http://users.pandora.be/johan.jacobs12
Soms is de website http://go.to/geelpunt (2)  niet bereikbaar. Kies één van bovenstaande alternatieven (1) of (3). Het laatste adres (3) zou steeds bereikbaar moeten zijn.
Voor meerdere inlichtingen kun je terecht bij Johan Jacobs, St. Kristoffelstraat 21  2440  Geel-Punt  tel. 014/58.48.15. Zie ook kader bovenaan in het parochieblad.

EN 't HEEFT ER GESTOEBERD…

Het zal er "stoeberen" in de Leeks, stond in ons parochieblad. En dat was zo! Gusta en Mon vielen van de ene verrassing in de andere en zijn er zo dankbaar om. De mensen van Leeks en Kristoffelstraat hebben zich weer eens overtroffen. Een lange voorbereiding met het maken van versieringen en het bedenken van een leuke stoet. Waar Gusta, al zat ze in een mooie wagen, toch "rondliep" met haar rijstpap en haar chocolademelk. Maar wie was er niet om mee te vieren? Het bestuur van ziekenzorg en 't ziekenzorgkranske, K.V.L.V. en K.B.G., ze waren er met vele fijne attenties en pastoor Jan Mertens zorgde voor een mooie viering. En als ze dan nog zo geholpen werden door kinderen en kleinkinderen die er voor zorgden dat niets kon mislopen, dan was hun vreugde compleet. We zijn blij met hen. Ook omdat ze nu zelf eens mochten ondervinden hoe inzet voor anderen een bron is van dankbaarheid. Gusta en Mon willen, ook langs ons blad, allen bedanken die, hoe ook, van hun gouden huwelijksfeest iets gemaakt hebben om nooit te vergeten. Zie ook de foto van de week.

GEWELDIG!

De ploeg van Wereldmissiehulp zond een toffe brief naar onze parochie. Zij danken alle parochianen die hun hart openstelden voor mensen in nood hier en in de Derde Wereld. De rode bak aan de kerk én de actie van  KWB bracht in totaal bijna 4 ton hulpgoederen bijeen: 3920 kg om precies te zijn. En zeggen dat Fons Vannuffelen met enkele vrijwilligers de hele decanale opbrengst in zijn schuur opstapelt. Bedankt allemaal. En heb je kleren of schoenen te veel, breng ze naar de rode bak van Wereldmissiehulp!

K.V.L.V.

Wil je nog mee op de uitwaaidag in en rond de abdij van Averbode op 5 februari a.s.? Vlug bellen naar Rita Gielis tel. 014/72.32.93.
Leden die geen "Eigen Haard" ontvingen, bellen best snel naar Maria Schelles tel. 014/58.78.79 of 014/58.76.06 (werk)
Dinsdag 12 februari om 13.30 u. bloemschikken voor kinderen. 
Kinderen van leden die willen deelnemen, moeten dringend inschrijven om te weten met hoeveel wij er zullen zijn.
Het bestuur komt op donderdag 21 februari om 20 u. samen

EEN TOFFE KAART

Het is fijn als mensen op verlof een kaartje zenden aan de thuisblijvers. Zo kreeg ik een mooie kaart van het zesde leerjaar op skivakantie in Tirol. Onvergetelijke dagen waren het zeker voor juf Inez en Dave die daar in het huwelijksbootje traden of was met de  paardenslee? Gelukkig en tevreden zijn ze ondertussen al weer aan de slag gegaan in de Vogelzang. Een ervaring voor het hele leven dragen ze zeker mee! Bedankt voor de mooie kaart uit Arzl (Oostenrijk) allemaal.

HOBBYCLUB

In de hobbyclub van dinsdag 29 januari kwamen we weer van 13 u. tot 16 u. samen om handwerk te doen of te knutselen. We helpen elkaar en we leren altijd wat bij van mekaar. In onze club is iedereen welkom.

TOP@PUNT

Het is nu zeker. Op 18 februari start aannemer Crebo uit Westerlo met Geelse conducteur Dens aan de verbeteringswerken aan onze school: centrale verwarming, elektriciteit, toiletten,… het wordt veilig en modern. Alles wordt zo aangepakt dat het zonder al te veel stoornis voor de kinderen doorgaat. Ondertussen studeren ze niet alleen. Ze gaan ook naar de kindermusical "Bastiaan" kijken die vrijdag 1 februari door de vrije school van Ten Aard opgevoerd wordt omdat ze 100 jaar bestaan.

KWB-KOOKLESSEN

KWB richt een lessenreeks koken voor mannen in. De lessen startten op vrijdag 25 januari om 19.30 u.  
De volgende lessen gaan telkens door op:

Heb je zin om mee te doen? Neem dan snel contact op met Jan Buyens, Leeks 54  tel. 014/59.02.27. 
Wie wil deelnemen betaalt € 25 voor de 4 lessen.

DATA PAPIERSLAGEN IN 2002

Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

Interne Links

Deze Week

Week 4

Week 3

Week 2

Week 1

Externe Links

Kerk en Leven

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel
Tel. 014/58 87 52       E-mail: Walter.Vermeulen@Belgacom.net

ABONNEMENT PAROCHIEBLAD

Jef Proost, Ploegstraat 6   tel. 014/86.77.05
320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be