Parochienieuws

Week Nr. 4  23 januari 2002

TWEEDE WINTER/ROMMELMARKT

Het oudercomité van de GVBS top@punt zal op zaterdag 26 januari opnieuw een rommelmarkt organiseren op de speelplaats van Vogelzang 81. (vroegere jongensschool)

Vanaf 15 u. is iedereen, jong én oud, welkom om te verkopen waar hij of zij graag vanaf wil.

Er zal geen standplaatsvergoeding gevraagd worden en de winst op de verkochte goederen is integraal voor de verkopers zelf. Standjes met drank en/of eten worden NIET toegelaten, daar zorgt het oudercomité zélf voor.

U zal er kunnen genieten van warme chocomelk, glüwein, jenever, koffie, soep, pannenkoeken en bakharing.
Kopers, verkopers én genieters zijn van harte welkom!

MATHIJS

Het is een Vlaamse naam van een groot apostel en evangelist. Hij is het eerste kindje van Bart Hoet en Nele Hermans. De peter is Jef Hoet. Zij zonden ons een geboortekaartje. Na vele spannende weken hield Mathijs het voor bekeken en werd op 12 januari geboren. Proficiat aan allemaal.

KVLV

Onze landelijke vrouwen hebben geen winterslaap voorzien. De volgende dagen kennen ze dan ook een drukke activiteitenkalender.

Dinsdag 29 januari is er een hobbyclub van 13 tot 16 uur en ’s avonds om 19.30 u. algemene ledenvergadering met Lourdestrekking. Wie wordt de gelukkige die in naam van onze afdeling naar Lourdes zal gaan?

Dinsdag 5 februari houden ze een uitwaaidag: om 9 u. vertrekken ze naar de abdij van Averbode. Met een tas koffie onderweg, een rondleiding in de abdij en een eucharistie in de gerestaureerde kerk van de abdij is de voormiddag gevuld. Daarna is er nog een flinke wandeling en een bezoek aan het bosmuseum. Wil je uitwaaien? Bel dan vandaag nog naar de voorzitster.

En dinsdag 12 februari is er om 13.30 u. bloemschikken met kinderen. Kinderen vanaf het 1ste leerjaar kunnen inschrijven bij de bestuursleden. Het is dan toch carnavalverlof! Bij inschrijven geef je uw keuze op: 2 kadertjes of bolletje in pot.

ONDERTROUWERS

Wie er aan denkt dit jaar kerkelijk te huwen, neemt best zes maanden op voorhand contact op met onze pastoor. Je kunt Jan Mertens bereiken op de pastorie dinsdagavond tussen 18 en 19 uur of bij hem thuis 014/58.40.62. In een eerste telefonisch contact wordt verder afgesproken. Wie gaat trouwen moet aan veel dingen denken die moeten geregeld worden: huis, muziek, bloemen, feesttaart, uitnodigingen,…! En tussen dat alles zou er best ook wat aandacht zijn voor de vraag: “Hoe gaan we samen een heel leven verder gaan”? De verloofdenwerking van  de dekenij Geel biedt aan alle toekomstige trouwers een gratis pakket aan: relatie in geschenkvorm. De eerstvolgende avond is op vrijdag 22 februari om 19.30 u. in het jeugdcentrum De Logen, Logen 104.

GEZINSVIERING

De werkgroep “gezinsviering” komt donderdag 24 januari om 20 u. samen in de pastorie. We bereiden de gezinsviering van 3 februari met de dopelingen van 2001 voor en ook die van zondag 10 februari.

PAROCHIETEAM

Ons P.T. kwam op 15 januari samen voor zijn eerste vergadering van het jaar. Na de prosit -bezinning en het verslag deden we een eerste evaluatie van het parochieblad nieuwe stijl. Er zijn vele goede reacties, maar het kan nog beter. Er zijn mogelijkheden die we nog moeten leren gebruiken: foto’s plaatsen, teksten over twee kolommen enz. Sommige verenigingen zenden rechtstreeks hun tekst naar Walter Vermeulen per e-mail. Dat kan! Op de modelberichten voor het parochieblad die we aan de verenigingen zullen bezorgen, zal het e-mail adres van Walter Vermeulen vermeld staan. Na een korte terugblik op Kerstmis kwamen we bij de buurtwerking. Eén van de dagen bezorgen ze iedereen het nieuwe boek “Zo is en leeft ’t Punt”. De buurtwerking is een knappe ploeg die de samenhorigheid in onze parochie sterk bevordert. Bedankt allemaal!

Op 5 februari komt de decanale raad naar ’t Punt en we zullen gastheer of –vrouw spelen. En dan kwam het grote nieuws! Op 18 februari beginnen de vernieuwingswerken aan onze school door de firma Crebo. Het worden enkele maanden van meten en passen en veel geduld. Volgende keer op 19 februari stellen we ons actieplan voor de federatiewerking op.

KWB-KOOKLESSEN

KWB richt een lessenreeks koken voor mannen in. De lessen starten op vrijdag 25 januari om 19.30 u.

De volgende lessen gaan telkens door op:

Heb je zin om mee te doen? Neem dan snel contact op met Jan Buyens, Leeks 54  tel. 014/59.02.27. Wie wil deelnemen betaalt € 25 voor de 4 lessen.

DATA PAPIERSLAGEN IN 2002

Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)kalender:

LANDELIJKE GILDE

Onze Landelijke Gilde zal op zaterdag 26 januari 2002 haar leden uitnodigen voor een gezellig samenzijn. Het ledenfeest begint om 19.30 u. met een heerlijke aperitief en een feestmaal om duimen en vingers af te likken. Daarna wordt er verder gebabbeld bij pot en pint als in de beste café! Je moet je wel reppen om erbij te zijn want inschrijven is noodzaak!

KVLV

Dinsdag 22 januari 2002 om 19 u. vervolg cursus bloemschikken. Formulier benodigdheden wordt bezorgd aan de ingeschrevenen.

Dinsdag 29 januari 2002 om 19.30 u. “Ledenvergadering” met Lourdestrekking. Wie zal de gelukkige zijn?

Ook reeds inschrijven bij uw bestuurslid voor de uitwaaidag op dinsdag 5 februari 2002. Wij gaan naar de abdij van Averbode en daarna uitwaaien tijdens een wandeling in de natuur met een bezoek aan het bosmuseum.

Voor alle muziek- en operettenliefhebbers

Op zondag 3 maart 2002 om 14.30 u. kun je in het Cultureel Centrum “De Werft” in Geel een voorstelling bijwonen, gebracht door het muziektheater Brasschaat. Dat aan de democratische prijs van € 8,68 (350 BEF) als er genoeg liefhebbers zijn.

Anders is de prijs  € 13,63  (550 BEF). Ben je geïnteresseerd, bestel dan vlug je kaarten bij Maria tel 014/58.78.79 (na 17 uur) of 014/58.76.06 (werk). Graag dringend een seintje!

GOED OM WETEN

KWB-voorzitter Johan Jacobs heeft zopas een website gemaakt voor de parochie Geel-Punt. Die site is te vinden op het adres http://www.go.to/geelpunt. Daar kun je o.a. de inhoud van het parochieblad vinden. De bedoeling is om toekomstgericht ook plaats te voorzien voor wie vragen of opmerkingen heeft. Wie goede ideeën heeft voor die website kan altijd contact opnemen met Johan , Sint-Kristoffelstraat 21  tel. 014/58.48.15 of op zijn E-mail adres johan.jacobs@advalvas.be.

KBG

Ledenvergadering woensdag 23 januari 2002 vanaf half een (12.30 u.) voor de vlugsten.

Nekka-retro “Houden van”: de mooiste Nederlandstalige liedjes uit de jaren ’50, ’60 en ’70 in het Sportpaleis van Antwerpen op donderdagnamiddag 18 april 2002. Prijs voor inkom + autocar bedraagt € 15 per persoon. Er wordt ingeschreven op de ledenvergadering van 23 januari 2002.

GOEDE AFSPRAKEN

Berichten voor het parochieblad kunnen gewoon in een omslag in de brievenbus van de pastorie gestoken worden. Maar dan wel ten laatste dinsdag vóór 18 u. voor de verschijningsdatum d.i. woensdag van de week daarop. Vermeld wel de verantwoordelijke afzender!

Berichten kunnen ook rechtstreeks verzonden worden naar Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82 onder dezelfde voorwaarden. Je kunt ook steeds uw berichten versturen via E-mail op het adres Walter.Vermeulen@Belgacom.net.

De verenigingen kunnen of zullen langs Herman Driesen vanwege het parochieteam een modelbrief ontvangen om hun berichten door te geven. Dit is een kwestie van eenvormigheid. Best is dat de verenigingen of werkgroepen iemand aanduiden die daarvoor verantwoordelijk is.

Interne Links

Deze Week

Week 3

Week 2

Week 1

Externe Links

Kerk en Leven

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel
Tel. 014/58 87 52       E-mail: Walter.Vermeulen@Belgacom.net

ABONNEMENT PAROCHIEBLAD

Jef Proost, Ploegstraat 6   tel. 014/86.77.05
320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: Jef.Proost@skynet.be