Parochienieuws

Week Nr. 1  2 januari 2002

NIEUWJAARSWENS

Af en toe krijg ik van mensen zo een kaart met een doordenkertje op. Ik hou die dan wel eens een tijdje bij omdat ze mij treffen. Vandaag wil ik alle parochianen van het Punt als nieuwjaarswens zo een doordenkertje aanbieden! “Er is maar één middel tegen grote zorgen: kleine vreugden.” Mogen zij een heel jaar lang jou vertroosten en sterken. Gelukkig Nieuwjaar.

 ANTWERPSEWEG VEILIGER

Het is ons aller wens wat hierboven staat! Daarom kwamen op 19 december 2001 een aantal bestuursleden van verenigingen en werkgroepen samen in de zaal om de verkeersveiligheid van de Antwerpseweg en de Herentalseweg te bespreken. Na de informatie van de stand van zaken besefte iedereen wel dat dit geen eenvoudige problemen zijn. Maar op vrij korte termijn zal de overheid toch beslissingen moeten nemen en zullen wij als betrokken Puntse gemeenschap onze stem moeten laten horen. Daarom werd een kerngroep opgericht die verder zal opvolgen wat kan en moet gebeuren en die zonodig breder informeert of oproept. Zij houden u allen op de hoogte van zodra ze nieuws hebben.

GOED NIEUWS

Heb jij de bus achteraan in het portaal al zien staan? De vormelingen hebben ze daar gezet om uw goed nieuws te vragen. Geef hen eens een berichtje door van een fijne ervaring, van hoopvolle dingen, … Want zij willen een goed nieuwskrant schrijven voor ons.

KERSTMIS

Voor het eerst heb ik Kerstmis op het Punt kunnen meevieren en ik mag zeggen dat het mij deugd gedaan heeft. De kerststallen, de versiering van de kerk, het zangkoor, de chiro, de gezinsviering, de gulle herders na de nachtmis die hun producten aanboden… het was allemaal verzorgd. Het heeft zeker ook veel mensen aangesproken  om hun christenzijn ernstig te nemen. Het vredeslicht van Betlehem moge onze wegen verder verlichten.

OMHALING

De kerkfabriek zal wel tevreden zijn met de opbrengst voor de verwarming van onze kerk. In totaal werd 19 000 BEF of € 471 ingezameld, waarvoor dank. Maar zondag zullen we weer beroep doen op uw mildheid. De zondag van Driekoningen of Openbaring des Heren aan alle volkeren is traditioneel een zondag waardoor we sterk verbonden worden met de Afrikaanse kerk. En wie het nieuws volgt, weet dat er over Afrika en de kerk daar twee  dingen zijn te vertellen: enerzijds grote noden en problemen, anderzijds een enthousiaste kerk die daar heel veel aan doet. En wij moeten hen helpen. Daarom die omhaling zondag!

KBG

KBG wenst aan al haar leden een zalig en gelukkig nieuwjaar en vooral een goede gezondheid. Hiermee willen we ook pastoor Jos Verslissen danken voor de degelijke berichtgeving van KBG in het parochieblad gedurende de voorbije jaren. Maandag 7 januari 2002 is er een bestuursvergadering voorzien om 13.30 u. in het klein zaaltje. Op 14 januari 2002 gaan we wandelen: het vertrek is voorzien aan de kerk om 13.30 u.

SNEEUWKLAS 2002

En in onze basisschool TOPPUNT liggen ze al nachten wakker, want op woensdag 9 januari 2002 moeten ze héél vroeg uit de veren om op sneeuwklas te vertrekken. Voor tien dagen gaan onze oudste leerlingen dan naar Oostenrijk om sportieve pret te beleven. Het zal weer een onvergetelijke belevenis worden met juf Inez en monitor Dave als begeleiders. Laat je van ginder ook iets weten voor het parochienieuws?

MEDEDELING

Puntse verenigingen kunnen hun wekelijkse nieuws versturen via E-mail op het volgende adres: Walter.Vermeulen@Belgacom.net. Insturen uiterlijk dinsdagavond.

Interne Links

Deze Week

Externe Links

Kerk en Leven

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke: Walter Vermeulen, Antwerpseweg 82,  2440  Geel
Tel. 014/58 87 52       E-mail: Walter.Vermeulen@Belgacom.net