Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 50 - 13 december 2017

16 – 17 december: derde zondag van de advent
Wij houden de eerste collecte voor “WELZIJNSZORG”

" Midden onder U staat Hij, die gij niet kent "

Wij leven in een wereld, waar het geroep van vele stemmen tot ons klinkt. Horen wij nog die stem in de woestijn? En reageren wij nog op dat “gehoor”? Zijn wij écht op weg naar Kerstmis, naar de nieuwe geboorte van “het goede” diep in ons ?

Naar het blauwe bijbeldoosje

17.30 u. gebedsviering, Vanuytsel Fons, jgt Roger Vanlommel, Fam Dauwen-Vanneylen, Fam. Heylen

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Enkele weken geleden kon u in de plaatselijke krant lezen dat de leerlingen van 2B hout uit het Sint-Aloysius, kruisjes maakten voor de school. Sinds begin dit schooljaar zitten alle leerlingen van de eerste graad van de katholieke scholen in Geel immers samen in 1 nieuw schoolgebouw. "Van Latijn tot Bouw, we ontmoeten elkaar allemaal op een zelfde speelplaats," hoorde ik een leerling al lachend zeggen.

Achter het "kruisjesverhaal zit een sterke getuigenis en ervaring van leraar houtbewerking Tom Verwimp, een verhaal van het zoeken naar evenwicht om de K binnen de scholengemeenschap een eigentijdse plaats te geven. We laten hem graag aan het woord.

"Twee jaar geleden trok een leerling uit 2B decoratiehout mijn aandacht. Hij droeg namelijk een bijzonder kruisje rond zijn hals. Uit nieuwsgierigheid informeerde ik bij hem naar de betekenis van dit prachtige kruisje. Met trots vertelde hij dat hij dit had gekregen met zijn Vormsel. Tijdens het gesprek hierover, kwamen nog meer leerlingen ons spontaan vervoegen en vertelden zij enthousiast over hun prachtexemplaar, hun herinnering aan een grote dag. Dit gebeuren inspireerde mij om een uitvergroot exemplaar te maken dat kon opgehangen worden in mijn lokaal, houtbewerking. De leerlingen waren laaiend enthousiast over dit idee en samen gingen we aan de slag om een aantal houten kruisjes te vervaardigen. Van een levensecht, eigentijds en duurzaam project gesproken. Ook andere klassen merkten dit bijzondere project op en ook zij raakten geïnteresseerd in en geïnspireerd door dit gebeuren. Ook zij wilden zo’n kruisje maken… Naar aanleiding van de bezinning voor de tweedejaars die eind december zal doorgaan in de St. Amandskerk, zijn we ook dit jaar reeds gestart met het realiseren van het kruis van Christus. De bedoeling is dus dat elke leerling een houten kruisje maakt. Niet zo maar een kruisje, maar een levensecht, eigentijds kruisje. Een kruisje met een eigenheid, met inhoud, met een persoonlijk verhaal. Een kruisje dat wederzijds respect uitspreekt. Respect voor ieders mening, respect voor ieders gedachtegang. Een duurzaam kruisje dus, dat past binnen ons pedagogisch beleid.

Het productieproces begon op volle toeren te komen en op een gegeven moment voelde ik mij als leerkracht als Christus tussen zijn leerlingen. Nu komt de parochiepriester samen met de leerlingen een exemplaar mee vervaardigen en als kers op de taart wil zelfs onze burgemeester Vera Celis een exemplaar op haar kantoor. Dit is voor mij als leraar houtbewerking, als mens onder de mensen, een hele eer. Ook mijn leerlingen vinden dit geweldig. Wat ik persoonlijk ook heel waardevol en duurzaam vind, is dat we in de nieuwe eerstegraads school (het vernieuwde Sint-Aloysius Geel) binnenkort een waaier van prachtige kruisjes zullen hebben. Allemaal kruisjes met een eigen verhaal die een plaats krijgen in de prachtige nieuwbouw. De leerlingen mogen bovendien kiezen in welke kleur zij hun kruisje schilderen, waardoor de volledige nieuwe huisstijl van KOGEKA te zien is in onze school."


maria brengt rust en troost

Gustav en Leopoldina bij hun mooie beeld van Maria! Maria zorgt mee voor wat evenwicht, dat hoor ik toch wel eens zeggen. Met hulp van haar kan je alles wat meer op een rijtje zetten. Gustav en Leopoldina uit Winkelomheide zijn de trotse bezitters van een mooi beeld van O.L.Vrouw van Scherpenheuvel. "Zes jaar geleden heb ik het beeld gekocht in de winkel daar. Sindsdien staat het bij ons thuis op een mooie plaats in de woonkamer, vertelt Gustav. We hebben pas het beeld laten wijden. We vinden dit heel belangrijk voor ons. Gustav vertelt verder dat hij en zijn zus de verering van Maria al van kindsbeen af hebben meegekregen van thuis. Vader hield ook heel veel van O.L.Vrouw. Daarom versieren we het beeld van O.L.Vrouw ook altijd heel mooi."


3DE zondag van de advent

Omhaling voor welzijnszorg

Dit weekend vieren we de derde zondag van de advent. In dit weekend doet Welzijnszorg traditioneel beroep op uw milde gift. Met deze giften steunen zij diverse projecten die helpen om ook in onze streek de armoede uit de wereld te helpen! In het evangelie horen we dit weekend het verhaal van Johannes de Doper. Johannes de Doper is zelf niet het Licht dat in de wereld komt. Zijn taak is het te getuigen van het Licht. Willen wij dit Licht zien dan dienen wij zijn wegen recht te maken, dan dienen wij te werken aan een wereld van gerechtigheid, opdat iedereen de meet zou bereiken. We willen u via deze weg ook van harte uitnodigen op de adventswake vanavond 13 december in Larum. Om 19.00 u. bidden we samen en nadien steunen we de actie Soep op de Stoep! Maandag 18 december om 19.00 u. nodigen wij u uit voor de boeteviering in de kerk van Elsum. Wij wensen u een fijne voorbereiding, de laatste rechte lijn naar Kerstmis! 


ABONNEMENT PAROCHIEBLAD

Uw (her)abonnering op Kerk&Leven nog niet geregeld? Doe het dan nu want het is vijf na twaalf.
Maak 37 euro over op BE81 3200 1472 9724 van “Kerk en Leven Geel Zuid”.of op BE51 8335 3019 2162 van “Parochiefederatie Geel Noord” met je adresvermelding in de mededeling.
Of steek 37 euro in een briefomslag met daarbij uw naam en adres en deponeer die dan in de brievenbus je parochie, van het pastoraal huis, Kapelstraat 30 of Marcel De Vries, Rozendaal 130.

PAROCHIENIEUWS

 


Zondag 17 december

Doopzondag in Punt


 


 

 

Archief

 


Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41 Week 42
Week 43 Week 44 Week 45 Week 46 Week 47
Week 48 Week 49      

Externe Links