Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 35 - 30 augustus 2017

26 – 27 augustus : 21STE ZONDAG DOOR HET JAAR

Maandag 25 augustus: St.-Augustinus (kerkleraar)
" Ik geef je de sleutels van het rijk der hemelen "

Voortdurend staan  wij in ons leven voor keuzes. Meestal zijn het eenvoudige beslissingen, maar soms gaat het over beslissingen, die ons eigen leven en dat van de anderen ingrijpend kunnen beïnvloeden.

Er is soms moed nodig om ook “Gods wil” te laten meespreken bij het beslissen, maar dat kan dan toch écht bevrijdend zijn … “Wat zou Jezus hiermee nu doen ?”

17.30 u  eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Inschrijving voor eerste communie en vormsel

Met het nieuwe werkjaar in het vooruitzicht, starten wij ook met een nieuw jaar in onze catechesewerkingen. In de eerste of tweede week van september krijgen alle leerlingen uit het tweede en zesde leerjaar een folder mee met de data van de eerste communie en het vormsel. In de loop van volgende weken publiceren wij deze data zeker nog eens in het parochieblad. Je kan ze nu al vinden op www.parochiesgeel.be (doorklikken naar communie). In dit artikeltje geven wij de data door van de inschrijvingsavonden per parochie. Mocht u kinderen, kleinkinderen, kinderen van buren hebben die hun communie doen, knip dit zeker uit en geef het hen door!

Inschrijvingsavonden eerste communie

Inschrijvingsavonden vormsel 


OUD-STRIJDERS (3de lijstje)

Op 1 november 2017 wordt in het Ontmoetingscentrum van Winkelomheide een overzichtstentoonstelling gehouden over de oud-strijders van 1914 – 1918 die in Winkelomheide geboren zijn of er gewoond hebben. Ook laten we zien hoe de inwoners van Winkelomheide deze vier jaren hebben beleefd. We willen van elke soldaat een overzicht gegeven van zijn vier oorlogsjaren. Ondertussen hebben we al heel wat mooi materiaal gevonden

Maar we zijn nog steeds op zoek naar persoonlijke zaken van volgende soldaten.

Indien je in volgend lijstje uw vader, grootvader of een  familielid herkent en je bent in bezit van foto’s of documenten laat het me weten. Uw materiaal wordt na de tentoonstelling terug bezorgd. 

3DE LIJSTJE

Contacteer: René Veraghtert
Gemeenteheide 39, 2440 Geel
Tel 014.581447
Email: m.verstrepen@telenet.be


vakantie loopt ten einde

"Vriendschap is niet zomaar iets dat je zelf eens even maakt. Want het wonder groeit vanzelf als iemand je heel diep raakt." Dit citaat mocht hopelijk voor ieder van u weer van toepassing zijn de afgelopen zomermaanden. Hopelijk hebt u allen kunnen genieten van een mooie vakantie, enkele dagen, of weken waarin je de batterijen kon opladen, waar je mooie ontmoetingen had met naasten of vreemden, waar je mensen weer op een andere of diepere manier hebt leren kennen. Was het op een kamp of thuis, in het verre buitenland of in je eigen tuin, het maakt niets uit, want mensen ontmoet je overal. Geel kleurde de afgelopen weken weer divers dankzij de eurofeesten. Ook dat waren prachtige dagen van ontmoeting en uitwisseling. We kijken al uit naar de volgende editie! Via deze weg wuiven we de vakantie uit en wensen iedereen een fijne start met het nieuwe school- en werkjaar! 


Ga mee naar scherpenheuvel

Niet vergeten! Nu zaterdag 2 september vertrekken we met onze parochies uit Geel naar Scherpenheuvel! Wie nog snel in wil schrijven kan nog even contact opnemen met pastoor Dirk of er nog plaats is in de bus. Voor voetgangers die nog meewillen gaan vragen we om contact op te nemen met pastoor Jan. We vieren eucharistie in de Mariahal om 15.00 en vooraf is er de kruisweg om 14.00 Aarzel niet en kom met ons mee naar Maria! Wij hopen weer met velen te zijn!


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34      

Externe Links