Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 33 - 16 augustus 2017

19 – 20 augustus: EUROPAFEESTEN IN gEEL

"Heer, Help mij"

Op dit internationale weekend spreekt het misformulier van de “hulp in de naam des Heren”. Laten wij bij deze feesten moedig zijn … én realist. Mensen van negen landen vinden vriendschap in Geel. “Alle mensen worden broeders (en zusters)” … Maar tussen broers en zusters is het ook niet immer koek en ei ! Laat ons allen overeen komen en gemeenschap zoeken, zonder de grenzen uit het oog te verliezen !

17.30 u  gebedsviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

EUROFEESTEN

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 augustus vindt in Geel een nieuwe editie van de Eurofeesten plaats. Delegaties uit negen Europese landen komen naar Geel om er kennis te maken met andere Europeanen en Europese culturen. Het verblijf van de deelnemers is volledig gratis en wordt georganiseerd met medewerking van gastgezinnen. De delegaties uit onze officiële partnersteden Xanten (Duitsland), Tydavnet (Ierland) en Slatina Timis (Roemenië) zullen zeker aanwezig zijn. Verder worden ook afvaardigingen verwacht uit Spanje (Villarrubia de los Ojos), Italië (Anguillara Sabazia), Portugal (Figueira da Foz), Oostenrijk (Linz), Frankrijk (Lézignan-Corbières) en Polen (Częstochowa). Alle info vindt men op de website van de stad https://bruisendgeel.be/eurofeesten.
Wij nodigen u heel speciaal uit op de internationale eucharistieviering op zondag 20 augustus om 11.00 in de kerk van Sint - Amands. Onder het thema 'God heet ons welkom in zijn huis', willen wij samen vieren met mensen uit heel Europa. Om 10.45 is er een klein orgelconcertje voor de viering omdat ons orgel 300 jaar viert! Van harte welkom!

Even kijken bij de buren

Mocht u voor de laatste zomerweken nog een leuk uitstapje willen plannen. We willen u graag doorverwijzen naar onze buren in Mol. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het team van de centrumparochie in Mol tijdens de zomermaanden in de Sint-Pieter en Pauwelkerk een tentoonstelling van religieuze kunst. De organisatie van deze tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de gemeentelijke dienst voor toerisme. Dit jaar tonen we werken van drie kunstenaars: Marie Odile Lafosse-Marin, Hugo Vereeck en Pol Hendrix. Deze drie kunstenaars verbeelden, ieder op hun eigen manier, Bijbelse taferelen. De tentoonstelling is geopend op dinsdag, zaterdag en zondag in de maanden juli en augustus van 10 tot 17 uur behalve tijdens de kerkdiensten. In het weekeinde van 5 en 6 augustus werken we mee aan de creatieve kunsthappening Mon Mol Martre, georganiseerd door de gemeentelijke dienst voor toerisme van de gemeente Mol. De Sint-Pieter en Pauwelkerk is gelegen aan de Markt in het centrum van Mol. Info: Norbert Wauters, Markt 2, 2400 Mol, tel. 014 31 27 29.


OUD-STRIJDERS (1)

Op 1 november 2017 wordt in het Ontmoetingscentrum van Winkelomheide een overzichtstentoonstelling gehouden over de oud-strijders van 1914 – 1918 die in Winkelomheide geboren zijn of er gewoond hebben. Ook laten we zien hoe de inwoners van Winkelomheide deze vier jaren hebben beleefd. We willen van elke soldaat een overzicht gegeven van zijn vier oorlogsjaren. Ondertussen hebben we al heel wat mooi materiaal gevonden

Maar we zijn nog steeds op zoek naar persoonlijke zaken van volgende soldaten.

Indien je in volgend lijstje uw vader, grootvader of een  familielid herkent en je bent in bezit van foto’s of documenten laat het me weten. Uw materiaal wordt na de tentoonstelling terug bezorgd. 

Lijstje(1)

Baelus Alexander (1890 – 1963).  x Elisabeth Peeters
Ouders: Henricus – Maria Coleta Verwimp

Boeckx Petrus (1894 - ? )
Ouders: Joannes en Rosalia Deboel

Boonen Frans (1894-1967)  x Theresia Belmans
Ouders: Adrianus Boonen en Theresia Schellens

Cares Jan Jozef (1892 – 1949).  x Hubertina Antonia De Groot en xx Maria Peters
Ouders: Franciscus Victor en Maria Leonia Cools

Foets Carolus Benedictus (1894 – 1974).  x Joanna Constantia Mols
Ouders: Joannes Franciscus en Regina Verheyen

Geyskens Petrus Franciscus (1893 – 1960).  x Roos Belmans
ouders: Amandus Gregorius en Anna-Maria Coleta Catharina Van Mol

Geysen Alfons Benedictus (1894 – 1915)
Ouders: Karel en Julia Bertels

Haeseldonckx Jozef Frans (1892 – 1951).  x 1951).  x Theresia Swolfs
Ouders: Jef en Dimphna Belmans

Hannes Jan Alfons (1883 – 1964).  x Josephina Sneyers en xx Maria Vanuytsel
Ouders: Franciscus en Theresia Ceusters

Hannes Alexander (1886 – 1969).  x Theresia Belmans
Ouders: Franciscus en Theresia Belmans

Contacteer: René Veraghtert
Gemeenteheide 39, 2440 Geel
Tel 014.581447
Email: m.verstrepen@telenet.be


Een kapelleke in zijn glorie hersteld

In ons vorige parochieblad kon u lezen hoe het kapelletje in Elsum van de boom was gevallen. Een persoon die anoniem wenst te blijven heeft dit kapelleke in zijn geheel terug hersteld. Hij kocht het nodige materiaal, onderzocht de boom en kwam tot de conclusie dat het kapelleke beter op een eigen paal stond daar de boom aan het rotten is. Zo geschiede en het resultaat is mooi. Wij zullen de persoon in kwestie een kleine attentie bezorgen. Dank namens de geloofsgemeenschap van Geel. In het kapelleke staat nu een klein beeldje van Lourdes!


Busbedevaart naar Scherpenheuvel

Op 2 september kan je nog inschrijven voor de busbedevaart naar Scherpenheuvel. Wie dit nog niet heeft gedaan moet dit dringend doen! Telefoneer zo snel mogelijk naar Dirk op 014/580666 of 0485/308219. De bus vertrekt om 10.00 aan de kerk van Ten Aard en stopt in Holven, Elsum, Stelen, Oosterlo en Zammel. Deelname is 12 euro (heen en terug). Wie een warm middagmaal wil (soep, vidé met frietjes, dessert en 1 drankje) betaalt 35 euro. De bus is dan ook inbegrepen. Aarzel niet en ga mee op bedevaart! We vertrekken om 17.00 terug in Scherpenheuvel en doen de haltes van de bus dan in omgekeerde volgorde aan.

Te voet
Op 2 september kan je ook mee met de voetbedevaart naar Scherpenheuvel. Graag geven wij het uur de plaatsen waar je kan aansluiten.
We vertrekken aan de kerk van Ten Aard om 06.30 u. Hoek Kapelstraat met Dokter Vandeperrestraat om 07.00 u. Station Geel om 07.15 u. Kerk Sint Amands om 07.30 u. O.P.Z. (Kruispunt Stelenbaan met Dr. Sanodreef) om 07.45 u. In Stelen (bushokje). Het is de bedoeling dat de bedevaarders bij iedere halte verder kunnen wandelen. Daarom vragen wij iedereen 10 minuten voor de vertrektijd aan de halte te zijn.
 


BEL WEERAL BEROEMD ...!

Tijdens het weekend van 15-16-17 september start het cultuurseizoen van De Werft in ... Bel !. 

Vrijdagavond 15 september wordt ingezet met een bijzonder concert in onze mooie kerk : "Psallentes" (Gregoriaans) en orgel (Arnoud Van de Cauter). Deze groep is zeer gekend in binnen- en buitenland. De uitvoering van het Gregoriaans is bijzonder afwisselend met oude orgelmuziek.. 

Na het concert is er nababbel en receptie in de parochiezaal. Van harte welkom !

Zaterdag en zondag krijg je een uitgebreid programma om van te snoepen en te genieten, een unieke gelegenheid, voor binnen- en 'buitenBellanders'.

Dit is een initiatief van Cultureel Centrum De Werft Geel. Meer info op hun website.


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32

Externe Links