Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 24 - 13 juni 2017

17 – 18 juni 2017: elfde ZONDAG DOOR HET JAAR

Woensdag 21 juni: St.-Aloysius, patroonheilige van onze lagere cyclus.

Vrijdag 23 juni: feest van het H. Hart, patroon van de parochie Winkelomheide.

" de oogst is groot, maar arbeiders zijn er weinig "

Mensen die zich geroepen voelen om zich te engageren voor het koninkrijk Gods, zijn heel gewone mensen. Je komt ze vandaag nog tegen. Jezus gooit ze ineens in het diepe: ”Ga maar en reageer met een eerlijk en zuiver hart op de dingen, die je tegen komt !!!”

(Naar het rode bijbeldoosje)

17.30 u  Gebedsviering
 

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Ons parochieblad in de vakantie
In het zomerverlof moeten wij erg snel zijn, om de actualiteit te volgen, want de drukkerij Halewijn (uitgever van ons blad) heeft ook haar jaarlijks verlof.
Onze correspondenten moeten hier rekening mee houden, want misintenties en berichten over activiteiten moeten natuurlijk NOG vroeger toekomen bij onze tekstverantwoordelijken van elke parochie.

Wij geven ons bijgewerkt overzicht voor onze tekstverantwoordelijken:
Jullie moeten natuurlijk spaarzaam zijn met de nieuwsruimte bij nummers 26 en 29.

* Nummer 26, dat verschijnt op woensdag 28 juni heeft ineens de teksten en de misintenties nodig tot 21 juli, omvat dus eigenlijk nummers 26-27 en 28. Dus zorg dat alles bij de redactie is voor 21 juni.

EN LET NU OP !!!

* Het nummer 29 wordt al afgedrukt voor hun verlofperiode, dat dan een paar weken postklaar blijft liggen. DUS DE TEKSTEN VOOR NUMMER 29, DAT VERSCHIJNT OP WOENSDAG 19 JULI met informatie en misintenties tot 11 augustus, omvat eigenlijk nummers 29,30 en 31, MOETEN BIJ DE REDACTIE BINNEN ZIJN VOOR 28 JUNI (en dat wordt met een “N”geschreven en niet met een “L” !!!).

* Wij verwachten weer iedereen monter en fris terug bij de redactie voor 02 augustus zodat nummer 32 tijdig klaar is voor verschijning op woensdag 09 augustus

De redactie Marcel en Jef


Basisschool Kompas uit Geel brengt twee kindermusicals

De musical ‘Bingo’ wordt door de kleuters van het centrum samen met die van Stelen gebracht op 21 juni om 18.00u. Een oma wint met het spel ‘bingo’ een cruise naar een tropisch eiland. Een spannend avontuur wordt verduidelijkt door de kleuters waarbij de juffrouw of de meester mee acteert ter ondersteuning. Een prachtig geheel waarin heel wat herkenbare liedjes voor komen. De samenhang en de manier waarop deze worden gebracht overtreft alle verbeelding.

De tweede musical ‘Herrie op het eiland’ wordt door de kinderen van de lagere school (centrum en Stelen) gebracht en gaat door op 20 en 22 juni, telkens om 13.30u en om 19.00u.
Deze bevat liedjes die voor de toeschouwers - behalve dan misschien voor de ouders van de deelnemers - nieuw zijn.  Enkele boeven zijn met een gestolen bootje op een tropisch eiland aangekomen. Ze hebben na hun rooftocht een erg waardevolle schat buit gemaakt. Ze menen hier op dit eiland voor een tijdje veilig te zijn. Tot hun grote ergernis meert er een groot cruiseschip aan.  Vlug wordt de schat verstopt. Ze doen natuurlijk al het mogelijke om de toeristen van het eiland te krijgen. Lukt dit wel? De passagiers zijn toevallig erg verschillend en hebben zo allemaal hun kwaliteiten en gebreken. Wat volgt is een spannende klucht waaruit iedereen  - ook de toeschouwer - toch wel wat levenswijsheid mee krijgt. Niet alleen voor de deelnemers, ook voor het publiek worden dit momenten om te koesteren.
Momenteel zijn voor alle voorstellingen waarschijnlijk nog kaarten te bekomen. Voor de erg democratische prijs van € 5 geniet u van bijna 2 uur spektakel. Kaarten kunt u bekomen tijdens de kantooruren op het secretariaat van Kompas: 014 56 26 56.
Als kers op de taart krijgen alle kinderen die aan deze musical meedoen een extra leerrijke schoolreis gratis (dankzij de opbrengst) aangeboden naar… een eiland.


HET KAPELLEKE (41)

Vandaag weer een nieuwe foto voor onze kapellekes puzzel.
Zoals u weet zoeken wij een woord deze keer.
Het woord heeft zeven letters die in de juiste volgorde worden gegeven.
Elke week komt er dus een nieuwe letter bij.
Deze week krijgt u de vijfde letter van het woord!
We zoeken deze keer de eerste letter van de parochie waar dit kapelletje
prijkt op de oude pastorij.  Veel zoekplezier!


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
         

Externe Links