Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 07 - 15 februari 2017

18 – 19 FEBRUARI: 7DE ZONDAG DOOR HET JAAR
woensdag 22 februari : St.-Petrus’ stoel
zaterdag 25 februari : H. Walburgis, patrones van boeren en vroedvrouwen

" Bemint Uw vijanden "


Beter terecht met een lichaamsdeel minder, dan helemaal verloren !!! Jezus is streng. Vorige week nog hoorden we dat Jezus verduidelijkte ‘ik kom de Tora niet afschaffen, ik kom ze terugbrengen tot wat ze op het oog heeft’.
Onrecht en wandaad moeten bestraft, en wel ‘met een straf die in verhouding is tot het gepleegde onrecht’. Maar nog veel belangrijker is het weg te blijven of weg te gaan uit onrecht. …

Uit het rode Bijbeldoosje

17.30 u. gebedsviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

26STE ROEMENIË RESTAURANT

Op zondag 19 februari 2017 nodigt het Geels Roemenië comité u van harte uit op haar jaarlijkse restaurant ten voordele van Slatina-Timis, de streek die je op bijgevoegde foto ziet. Het restaurant gaat door op een nieuwe locatie: de parochiezaal van St.-Amands. Je bent welkom van 11.30 tot 14u en van 17 tot 19u.

Er is een aperitief, soep, warmbuffet met saladebar en een dessert tegen de prijs van 20 euro, kinderen betalen 10 euro en met een vrijetijdspas krijgt u 50 procent korting.

Inschrijven kan tot en met donderdag 16/2/2017 bij Jozef Goebels op 014/587197 of jozef.goebels@skynet.be.
Tevens kan dit bij Paul Helsen op 014/723529 of paul.helsen@pandora.be  


Davidsfonds bezoekt mpi oosterlo

Van Mariadal tot MPI Oosterlo: dat is in een notendop het verhaal dat de ervaren stadsgids Magda Boons op zaterdag 25 februari om 14.00 u. brengt op uitnodiging van Davidsfonds Geel. Het dienstverleningscentrum voor personen met een verstandelijke handicap is immers ontstaan uit een pensionaat voor burgermeisjes dat door kloosterzusters werd opgericht. Het MPI Oosterlo – het vroegere Mariadal dus – vind je aan de Eindhoutseweg 25..

Als érgens buiten de “kolonie” geschiedenis geschreven is in Geel dan is het wel in de school van Oosterlo. Streng klooster / eliteschool / brand dienstencentrum / lekenorganisatie en dat allemaal op enkele aren Geelse bodem. Daar moet iedereen toch wel IETS van weten. En het bezoek wordt met een lekkere koffie afgerond…

Afspraak: Wanneer: zaterdag 25 februari om 14.00 u.
MPI Oosterlo, Eindhoutseweg 25
Organisatie: Davidsfonds Geel
Toegang: 6 euro (3 euro voor Davidsfondsleden)
Inschrijven bij Jeannine Geukens (014 / 72 02 85 of jeanninegeukens@hotmail.com
)


FILM IN MEERHOUT: Les Intouchables - De moeite waard!

Onze buren nodigen ons uit! De parochies Van Meerhout – Laakdal presenteren ook dit jaar weer een bijzondere film met de prent Les Intouchables ! De filmavond gaat door op dinsdag 21 februari om 20 uur in parochiecentrum Turkenhof te Meerhout-Gestel. 

Les Intouchables schoot in 2012 vanuit het niets naar de nummer 1 in de Franse ‘boxoffice’. Tien weken lang bleef het de meest bekeken film. 

Het op waarheid gebaseerde verhaal concentreert zich op de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de fysiek volledig verlamde miljonair Philippe en zijn verzorger, de Senegalese Driss die is opgegroeid in de Parijse banlieus en net enige gevangenistijd achter de rug heeft.

De eerste ontmoeting tussen de twee zet al direct de toon: de wachtkamer van Philippe zit vol met ervaren verzorgers die op sollicitatiegesprek komen, maar Philippe zet zijn zinnen op de onervaren Driss, die enkel langskomt voor een krabbeltje zodat hij geen gedoe krijgt met de sociale dienst. Philippes keuze voor Driss is even simpel als oprecht: Driss is de enige die hem niet met medelijden behandelt maar hem gewoon als volwaardig mens aanziet. 

Twee wildvreemden zijn op weg om echte vrienden te worden. Driss en Philippe voelen zich onafscheidelijk. Van de opmerkingen van anderen trekken ze zich niets aan. Wat hebben ze te verliezen? Niets. Apart een hoopje ellende genieten ze samen van de kleine, leuke dingen van het leven. Dat gevoel maakt hen … intouchables! 

Les Intouchables is een wake-up call voor al wie met al te veel serieux door het leven gaat, en daardoor veel moois als water door de vingers laat glippen

Inkom volwassenen = 3 EUR, -20 jarigen gratis.  


BIJBEL IN FEBRUARI!

Op donderdag 23 februari is er de volgende "5 broden en 2 vissen" bijbelavond in het pastoraal huis in Holven (Kapelstraat 20). We starten stipt om 19.30 en eindigen om 21.30. Deze avond bekijken we verhalen rond de stad Nineve. Na een boeiende getuigenis gaan we met elkaar in gesprek. Van harte welkom!

Op zaterdagvoormiddag 25 februari is er bijbelactiviteit voor kinderen, van 10.00 tot 11.30, tevens in het pastoraal huis.


HET KAPELLEKE (34)

De winnaar van kapelleke 32 is Paul uit Opglabbeek. Proficiat! U ziet het parochieblad gaat tot ver buiten de grenzen van Geel. Het kapelleke 33 kon je vinden op de Gooreind. De winnaar vinden jullie volgende week in ons parochieblad. Ons Kapelleke 34 is heel klein en staat op het terrein van een school! Wij vragen de naam van de school waar we dit kapelleke vinden! Zoeken jullie weer mee? Uw antwoord graag voor zondag naar dirkvandenbroeck2@gmail.com! Veel succes!


 


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06    
         

Externe Links