Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 43 - 28 oktober 2015

31 oktober – 1 november : HOOGFEEST VAN ALLERHEILIGEN
Maandag 2 november: feest van Allerzielen
Dinsdag 3 november: Sint-Hubertus (patroonheilige van Ten Aard en aanroepen tegen hondsdolheid, bezetenheid en watervrees)


"Zalig zijn zij allen, wie door Jezus vernoemd worden …"

Dit is een dag om ons hart te zuiveren:
Ons ontdoen van wat beklemt en verleidt,
Verhult en bezoedelt.
Naakt voor God staan en ervaren:
De eeuwige ziet mij zoals ik ben
En bemint mij om wie ik ben …

Dat is zalig
Dan zijn wij zalig
Zeker niet zielig !!!
(naar het blauwe bijbeldoosje)

17.30 u. Geukens Arthur; Van Roey Simonne; Maria Vanuytven en Fons Vannuffelen; Familie Versmissen-Cuypers en Julia Versmissen; familie Bellemans-Taels en overleden familie; André Van Loy, familie Anna Dens – Henri Van Loy, Theodoor Gebreurs, Alfons Wouters, familie Rozalieke Taels, Jozef Belmans, Josephine en Maria Belmans

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

 

Alle heiligen, ons voorgegaan …

Wie gaat ze tellen, wie gaat ze evenaren? De grote heiligen van het St.-Pietersplein in Rome, tot de kleine heiligen, die ons schoorsteenmantels sieren. Ieder heeft ze wel, bij leven en welzijn, de mensen, die hen een voorbeeld zijn. Iedere generatie heeft zijn eigen woorden, om de mensen te benoemen, naar wie wordt opgekeken. Men durft spreken van idolen en men heeft het over “fanclubs”. Het zijn andere woorden uit andere tijden. Ooit werd de naam van een baby in de eerste plaats gekozen naar de naam van opa, oma, nonkel of tante. Het was een wens, om de familie-eer te behouden. Heiligen kijken “uit de hemel” op hun kinderen en wij (her)denken hen op de meest eenvoudige en meest plechtige manieren. Fijn om te zien, hoe veel kerkverlaters toch in de ban blijven van hun overleden vrienden en familieleden. Een plaats aan tafel blijft leeg. Een laatste telefoonboodschap wordt gekoesterd. Een foto wordt bewaard en meegedragen, want er zit toch iets blijvends in.

Heilig ben je met vallen en opstaan en ons grote voorbeeld blijft Jezus, God tussen de mensen. … en dan mogen er veel van zijn volgelingen zijn, die vele steken laten vallen. Er is er één die overeind blijft in ons geloof.

En tot Hem bidden wij …

Gij, verrezen Man van Emmaüs, begeleidt Gij ons met uw genade en uw milde steun, stap na stap. Maar wij willen er al zijn. Wij willen het einde zien, de weg beheersen. Wij willen leren in Uw Geest, dat Gij de Weg zijt, onbeheersbaar, dat het volstaat dat wij U volgen. Met velen meegaan en in uw stappen treden, in de wetenschap en de zekerheid, dat er een Vader is, de Uwe en de onze, die uitziet en wacht en er is, zal zijn, ons richt en samenhoudt.


een abonnement OP UW PAROCHIEBLAD

Het parochieblad bestaat al héél  lang. Zelfs toen kranten en tijdschriften nog ‘raar’ waren, droegen kinderen en parochianen het parochieblaadje al uit in onze parochies. Haast iedereen had het parochieblad. Later, na de oorlogsjaren, kreeg het de benaming Kerk en Leven en door de jaren heen kreeg het steeds een mooiere vorm. Tot in de meest uiterste hoekjes van Vlaanderen wordt een eigen editie gebracht. Ieder jaar opnieuw horen wij dat het parochieblad het grootste weekblad van Vlaanderen is. Ook nu is het blad ruim verspreid met bijna  één miljoen lezers. Je hebt de neiging om te denken dat het blad bij jan en alleman gekend is.

In alle parochies komen nu stilaan de werkzaamheden op gang, om een abonnement voor de komende maanden te nemen. Onze vertrouwde abonnees in de parochies zullen bediend worden door hun eigen parochie en zij delen in hun parochierubriek ook wel het nummer mee, waarop je voor jou parochie kan storten. Heb je moeilijkheden, om er door te raken? Klopt het nummer niet ???  Neem contact op! Heb je half november nog geen brief ontvangen, dan is er duidelijk wel iets mis gelopen en dan moet je “plan B” inschakelen: kijk na, waar je kan storten en breng de zaak in orde, want de post wil en kan niet wachten tot Nieuwjaar om je abonnement helemaal rond te hebben. Dat moet eerder gebeuren.

Nog een beetje geduld, volg de aanwijzingen van je eigen parochie en alles komt in orde, maar … zie, dat wij elkaar niet verliezen, want dan verliezen wij ook het nieuws over elkaar.

Wij vinden het zelf prachtig, dat wij, ons blad aan de spotprijs van 36,- euro tot 48 keer in het jaar kunnen afleveren. Wij moeten er wel een offer voor brengen, maar ja, wij zijn ook allemaal vrijwilligers ondereen en dan steekt het niet op een inspanning meer of minder. Zo leven parochies nu eenmaal verder.

Nu al dank. 


HET KAPELLEKE (10)

Je vraagt je af:”Waar blijven ze ze vinden, maar kijk eens rond, beste lezer: ’t is nog oktober en dat is de rozenkransmaand bij uitstek, een moment om Maria centraal te stellen.

Ons kapelleke van vorige week (9) stond natuurlijk in Zammel bij het Hutteke en ’t Putteke, maar klopte de straat wel? Wij konden enkel “Veestraat’ goedkeuren of ‘St.-Gerebernusstraat’

De winnaar van Kapelleke 8 was Jos van Het Punt! Proficiat, hij won een lekkere Duvel, want zoals Jos altijd zegt: als ik een Duvel drink is er weeral ene minder.

Bij dit artikel vind je kapelleke nummer 10. Graag het juiste antwoord naar het gekende mailadres: dirkvandenbroeck2@gmail.com. Veel succes!

Wij zijn benieuwd wie er eerst door geraakt!


 TWEEDEHANDSBEURS

De vzw Kreatief weet ook, dat de winter er aan komt en dat kledij veel geld kost, hoewel kasten vol steken met amper gedragen kledij … te groot, te klein, een miskoop … Op  zaterdag 14 november kan je in de parochiezaal van St.-Amands terecht met en voor kleding, accessoires, handtassen, schoenen, stoffen, boeken, dvd’s en cd’s

Van 11.00 tot 16.00 u. verkopen cursisten en sympathisanten van vzw Kreatief alles wat in goede staat is, maar zelf niet meer gebruikt wordt.  Met deze tweedehandsbeurs willen we iedereen helpen om tegen een zacht prijsje deze waren aan te kopen.

Sandwiches, koffiekoeken en dranken zijn verkrijgbaar tegen zeer democratische prijzen.

Iedereen van harte welkom !!  


JE KIND ZELF LEREN AUTORIJDEN

Ouders die hun kinderen zelf willen leren autorijden, bereiden zich beter goed voor op het examen. Uw eigen kind leren autorijden, is nog steeds de goedkoopste wijze om een rijbewijs te behalen. Dat kan tot 1.200 euro besparing opleveren. Bovendien behoren deze autorijders bij de betere bestuurders.

Wanneer je met een leerling-bestuurder de weg op gaat, is een opfrisbeurt over de wegcode geen overbodige luxe. KWB heeft voor deze begeleiders een aangepast lespakket van twee lesavonden. Ook voor wie al aan het oefenen is, hebben deze avonden een meerwaarde. Een geïnformeerd team verhoogt de slaagkansen. Tijdens twee avonden worden de begeleiders theoretisch en praktisch bijgeschoold.

Kan je je vrij maken op maandag 16 en dinsdag 17 november tegen 19.30 u., schrijf je dan in voor het opfrissen van de nieuwe verkeersregels, technische kennis van de auto, begeleiden van de leerling, de parcours in Geel – Oevel – Olen en Herentals, manoeuvres, voorbereiding op het examen, valkuilen en praktische tips.

Afspraak in Feestzaal Elsum, Dr Peetersstraat 90.

Inschrijven is verplicht: rijbewijs-kwb-geel@hotmail.com of 0475 85 62 29

KWB-Leden betalen 13,- euro, niet-leden 18,- euro

Kinderen en tweede begeleider nemen gratis deel.


OP REIS MET BROEDERLIJK DELEN?

Zin om eens te reizen op een andere, solidaire manier?
Kom dan naar het eerste Reiscafé van Broederlijk Delen!

Bij een frisse pint krijg je informatie over de sportieve en inleefreizen van Broederlijk Delen op donderdag 12 november om 20.00 u. in Via Via café, Wolstraat 43, 2000 Antwerpen.

Meer informatie vind je op www.broederlijkdelen.be en via Els Verheyen op 03 / 217 24 95.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41 Week 42

Externe Links