Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 38 - 23 september 2015

26 – 27 september: ZESENTWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR
Donderdag 1 oktober: H. Theresia van Lisieux

"Wie niet tegen je is, is voor je"

Ik aanvaard je en ik hoop, dat je mij ook aanvaardt.
Een bloementuin is alleen maar mooi
Als er verschillende bloemen in staan.
Verschillen kunnen elkaar heel prachtig aanvullen.
Verschillen, die plaats geven aan elkaar, brengen iets moois tot stand.
Zien wij dat ?
Proberen wij dat te zien ?

(naar het blauwe bijbeldoosje)

17.30 u. Van Roey Simonne

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

OMHALING MEDIAZONDAG

Op 26-27 september is de collecte ten voordele van de media-initiatieven van de Vlaamse bisschoppen en voor de aanwezigheid van de Vlaamse kerkgemeenschap in de media. Zo gaat de opbrengst onder meer naar het nieuwe Kerknet (nieuw.kerknet.be) vanaf eind 2015 en de personeels- en werkingskosten van het Bisschoppelijk Comité voor de Media (BCM), dat het mediabeleid van de Vlaamse bisschoppen adviseert en interdiocesane initiatieven op mediavlakopzet.


HET KAPELLEKE 5

Wij zijn ondertussen toe aan editie vijf van onze wedstrijd.

Kapelleke nummer 4 stond  aan de Duinestraat in Bel en wij zijn ook nog de winnaar van Kapelleke 3 schuldig. Dat was Paul uit Rauwelkoven! Proficiat, hij won een mooie kaars.

Weet je waar de foto van vandaag genomen is, stuur dan zelf of via je kinderen of kleinkinderen als de bliksem een mailtje naar dirkvandenbroeck2@gmail.com. De eerste die weet te melden in welke straat of op de hoek van welke straat dit kapelletje zich bevindt, wint een leuke en bruikbare kleinigheid! Meld ook steeds bij je antwoord "Kapelleke en het nummer!" Vergeet zeker niet je eigen naam en adres te vermelden!

Veel succes!

 

DEKENALE ZANGAVOND IN HERENTALS

Ook dit werkjaar worden de dekenale zangavonden ingericht. De eerste gaat door in de begijnhofkerk van Herentals onder leiding van Bart Wuilmus en Jos Bielen op donderdag 22 oktober om 20.00 u.

Nu het steeds moeilijker wordt om orgelisten en dirigenten te vinden, is een avond waarop nieuwe liederen worden aangeleerd en oude liederen worden opgefrist een unieke kans. Daarom is iedereen van harte welkom.

Wie een zangboek van Zingt Jubilate heeft, mag dit meebrengen maar zoals gewoonlijk is er ook een voorraad zangboeken aanwezig. Om voldoende boeken te hebben, is het wenselijk dat u uw deelname aan deze zangavond meldt aan emilia.kuppens@skynet.be


NICK ONZE SEMINARIST

Regelmatig vragen mensen hoe het is met onze seminarist uit Geel. Voor hen die het nog niet wisten, Nick Hannes uit Larum, volgt zijn priesteropleiding aan het bisdom Antwerpen.

We laten hem zelf graag aan het woord.

"Ik ben Nick ( 24 jaar), en ben nu al 5 jaar seminarist voor het bisdom Antwerpen.

Sinds 2007 ben ik trouw aan mijn roeping die ik in Medjugorje mocht ontvangen van God. Het is een uitdaging om priester te worden in deze tijd maar gedragen door de vele respectvolle reacties voel ik mij gesteund. Priester worden is een droom voor mij die vele mogelijkheden biedt. Het is immers een taak die in alle dimensies van het menselijk leven voorkomt. Is er iets wat mooier kan zijn ?

Ik hoop dat er in de toekomst nog vele roepingen komen, want ze zijn groot nodig! Ik hoop dan ook over 3 jaar mijn studies te beëindigen om een goed gewijd priester te mogen zijn voor ieder die ik tegenkom. Dankbaar ben ik voor allen die bidden voor roepingen en die mij al gesteund hebben. Bedankt !"

En ook de broer van Nick zorgde voor nieuws

EXPEDITIE 100 TOT EEN GOED EINDE GEBRACHT!

Bart Hannes is broer van Nick en. Hij fietste 23 dagen over 4.100 km door Frankrijk en overwon 188 cols. Goed voor 70.000 hoogtemeters. De tocht werd maar door 10% van de deelnemers uitgereden. Bart zamelde met zijn stunt ook iets meer dan zesduizend euro in voor Congodorpen.

Op 1 augustus startte Bart  zijn grootste sportieve uitdaging ooit: de Honderd Cols Tocht. Een route door de grote gebergten van Frankrijk met 104 klassecols en 96 côtes: de zwaarste fietstocht ter wereld. De opbrengst van de sponsoring van zijn tocht schenkt Bart integraal aan Congodorpen.

Bart is gepassioneerd door fietsen en was al een tijdje op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging. Die heeft hij vorige maand zeker gevonden! Hij koppelde zijn project, dat ‘Expeditie 100’ werd gedoopt, graag aan een goed doel: Congodorpen.

Onder het motto ‘In groep kan je meer’ zet deze organisatie zich in voor de gezondheidszorg, het onderwijs en de lokale samenwerking op het Congolese platteland. De opbrengst van Expeditie 100 wordt integraal gebruikt om de mobiliteit van het personeel daar te verhogen, door de aankoop van fietsen en het voorzien in een technische vorming om deze fietsen te onderhouden. Een mooi passend doel dus! Jurgen Van den Broeck, Belgisch kampioen tijdrijden, nam het peterschap op zich en zorgde zo voor een moreel duwtje in de rug en flink wat extra promotie.

Dank aan de vele mensen uit de parochies van Geel die ons hebben gesteund, via welke weg dan ook! 


CONCERT IN DE KERK VAN STELEN

Op zondag 4 oktober om 15.00 u. nodigt de parochie Stelen en  het koor AMARILLO BEKOORT uit Geel ons uit voor een concert in de Sint-Apolloniakerk. Het koor zal zich dan van zijn beste kant laten zien en mensen vergasten op een hoogstaande muzikale namiddag.

Onder de enthousiaste leiding van Kris Geukens groeide het koor Amarillo Bekoort de laatste jaren uit tot een fijne vierstemmige zanggroep met een twintigtal leden. Het koor wordt begeleid op de piano door Jolien Teuwen. De groep probeert het publiek telkens te verrassen en vooral te beKO(O)Ren. Het repertoire is uitgebreid, soms met een vleugje romantiek, dan weer stevig ertegenaan.

De inkom bedraagt acht Euro inclusief één gratis drankje (kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis binnen). Kaarten zijn te verkrijgen via de koorleden of langs tickets@amarillo.be.

De Stelense parochiegemeenschap is heel blij en fier om haar kerk open te stellen voor een dit hoogstaand muzikaal evenement en wenst Amarillo Bekoort dan ook een maximaal succes. Dank ook aan het koor, om voor deze mooie kerk te kiezen.  


TE VOET NAAR SCHERPENHEUVEL ... EEN GETUIGENIS.

Daar sta ik dan - alleen - om 6 uur 's morgens aan de kerk van Ten Aard. Teleurgesteld, want het regende afzeggingen na de slechte weersvoorspelling. Ook een beetje kwaad op mezelf: "Waarom durf of kan ik nooit "neen" zeggen!" Toch vertrek ik, vastbesloten dat het voor mij de laatste bedevaart te voet wordt. In Holven loop ik even langs de kapel, daar zouden twee dames aanpikken. Niets! Gelukkig staat Luc aan het station op me te wachten en even verder op de Markt sluit Eddy aan. Met drieën vertrekken we voor onze federale bedevaart naar Scherpenheuvel. Halverwege de Koning-Albertstraat stopt er plots een auto en stappen Nieke en Anny uit. Het blijkt een organisatorische fout te zijn.  Wat een motivatie om toch na te komen en de tocht met ons mee te maken! Het wordt gezellig. Wij babbelen over koetjes en kalfjes, maar ook serieuze onderwerpen passeren de revue. Over het weer wordt er eveneens gesproken. Zo'n perfect wandelweer! We komen er wel niet uit wie daarvoor heeft gezorgd, de weergoden, Maria of de Clarissen! De thuisblijvers hebben altijd ongelijk!

Rond 12 uur komen we tevreden aan in Scherpenheuvel en beloven we elkaar volgend jaar iemand mee te brengen. Want één ding is zeker; zo'n mooie traditie als te voet naar Scherpenheuvel, mag niet verloren gaan!

In Scherpenheuvel sloten wij aan bij de meer dan 350 Gelenaars, die op de algemene Geelse oproep waren ingegaan.

Tot volgend jaar,
Dirk


Zondag 25 oktober: Doopzondag in Punt

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37

Externe Links