Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 36 - 9 september 2015

12 – 13 september: VIERENTWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR

Maandag 14 september: Kruisverheffing in Jerusalem

"DE MENSENZOON MOET VEEL LIJDEN"

Een vraag aan ieder van ons: wie mag Jezus voor ons zijn: een profeet? een mensenvriend? een Godsgezant? Gods liefde voor elkeen maar vooral voor kleine mensen? de lijdende maar opgestane Heer? Wie durft dit voor zichzelf in te vullen vanuit eigen beleving?

(naar het blauwe bijbeldoosje)

17.30 u. eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

De pastorale eenheid Geel

Het is de bedoeling van de beleidsmensen in het bisdom Antwerpen, dat onze regio stilaan zal ingedeeld worden in “pastorale eenheden”. Parochies moeten niet noodzakelijk afgeschaft worden en zeker niet verdwijnen, maar ook scholen en instellingen zullen in de toekomst in een zelfde organisatie gaan werken: de pastorale eenheid.

Het “hoe en wat” daarvan zal uitgebreid aan bod komen op een open avond in de parochiezaal van St.-Amands op de Werft op 23 september.
Volgende week schrijven wij meer, maar hou de datum toch al maar vrij! Iedereen welkom.


HET KAPELLEKE III

Onze wekelijkse wedstrijd gaat over de tong. Groot en klein praat erover en sommigen nemen initiatief. De winnaar van Kapelleke 1 was Yvonne uit de Winkelomseheide. Proficiat zij won een lekkere fles wijn.

Ondertussen kregen wij de voorbije week ook al enkele reacties op de tweede opgave binnen. De juiste oplossing voor Kapelleke 2 was natuurlijk de hoek van de Eikenstraat en de Drijhoek in Elsum. Zag je ook, dat wij een kapelletje konden fotograferen, maar geen beeldje ???

Hierbij staat dan Kapelleke 3 Weet je waar deze foto genomen is, stuur dan zelf of via je kinderen of kleinkinderen als de bliksem een mailtje naar dirkvandenbroeck2@gmail.com. De eerste die via mail weet te melden in welke straat of op de hoek van welke straat dit kapelletje zich bevindt, wint een leuke en bruikbare kleinigheid! Meld ook bij je antwoord "Kapelleke 3!" Vergeet zeker niet je eigen naam en adres te vermelden! Veel succes!


DE EERSTE SCHOOLDAG!

"Wij mogen bij juf Charlotte leren lezen, schrijven, rekenen en nog zoveel meer!" Zo klonk het vorige week dinsdag. Wij waren er bij om het allereerste moment vast te leggen van het eerste leerjaar in de Toverboom in Bel! Hiermee wensen wij alle leerkrachten, leerlingen, ouders, directies, secretariaatsmedewerkers, onderhoudspersoneel... een heel fijn nieuw schooljaar toe... Een jaar waarin je net zoals de kindjes van Juf Charlotte, je dromen kan waarmaken. Van de kleinste kleuterklas tot de hoogste groep in Thomas More: “Gelukkig Nieuwjaar”.


OKRA GEEL IN ALLE PAROCHIES

Op donderdag 10 september organiseert Okra Geel een fietslus. Inschrijven kan van 13.00 u. tot 14.00 u. in het PC van Larum, St.-Corneliusstraat 9.  Iedere 55-plusser, die van een ontspannend fietstochtje houdt, is ten zeerste welkom op de dubbele fietslus van OKRA, zonder fout.

Er is een rit van ongeveer 25 km uitgestippeld langs rustige wegen. Wees gerust, ge komt er aardige mensen tegen. Onderweg worden er verschillende spellekes gepland. Hapjes en drankjes zijn voorzien naar ieders tand. Deelnemen kost je niets; je moet enkel inschrijven en op het einde van de rit kun je nog een prijsje binnenrijven. Een pechdienst is voorzien met alles erop en eraan.

Kom tiptop in orde aan de start. De rest komt spontaan. Wie niet fietst, is eveneens van de partij. Een versnapering en een babbeltje horen er bij.
Inlichtingen en opmerkingen: Piet Van Der Wilt, 014 / 58 77 01


HERFSTCONCERT VAN DUO GeBaK

Op zondag 27 september geeft het duo “GeBaK” een herfstconcert in het parochiecentrum van St.-Amands op de Werft. Het concert begint om 14.30 u. De deuren staan reeds open vanaf 13.45 u. Kaarten in voorverkoop aan 9 euro kan je bekomen bij Paula (014 / 58 60 29) of Mart (014 / 58 86 24). Kaarten aan de kassa kosten 10 euro. Kom samen genieten van dit concert bij een hapje en een drankje. Iedereen van harte welkom!

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35    

Externe Links