Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 35 - 2 september 2015

5 – 6 september: DRIEËNTWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR
Maandag 7 september herdenken wij in de weekdagvieringen de wijding van bisschop Paul Van den Berghe
"HIJ LAAT DOVEN HOREN EN STOMMEN SPREKEN

In iedere Christen-gelovige zit iets – misschien wel veel – van een heiden: doof voor Gods woord en stom als het erom gaat  voor zijn of haar geloof uit te komen. Iedereen moet zich ervan laten genezen, zich laten raken om goed te horen en om volop te kunnen spreken.

En wij ? Welke inspanningen doen wij om Gods Woord of om Jezus’ oproep correct te beluisteren?
Waar en wanneer spreken wij voluit over ons Geloof ???

(naar het blauwe bijbeldoosje)

17.30 u. eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Tot zaterdag in Scherpenheuvel???

Volgende zaterdag zien wij elkaar rond het beeld van Maria. Reeds heel wat eeuwen trekken mensen van de Kempen en het Hageland naar het oude beeldje-aan-de-boom, dat er door een herder werd vereerd en toevlucht bood aan veel mensen in problemen.

Volgende zaterdag zal Scherpenheuvel een beetje GEEL kleuren. Enkele groepen trekken per fiets of te voet naar het heiligdom. Minstens drie bussen vertrekken in onze Barmhartige stede en veel auto’s van Geel zullen de parking vullen. Mensen die willen tonen dat ze van Geel zijn, kunnen een geel lintje aan hun antenne knopen … misschien vinden wij onze buren zo ???

En wij vinden elkaar zeker :

Om 14.00 u. aan de grote of de kleine kruisweg: Geel doet zijn beeweg

Om 15.00 u. in de Mariahal, waar Geelse voorgangers, Geelse zangers, Geelse collectanten en Geelse mensen samen zullen bidden en zingen, ‘Maria ter ere.’

Tot zaterdag !


Echo's van de vakantie

60.000 KIPPEN GAAN NIET OP VERLOF

Nu de vakantie voorbij is, vonden we het goed om enkele leuke herinneringen te publiceren. Lukraak trokken we er op uit om enkele zwevende gedachten te vangen.

"60.000 legkippen gaan niet op vakantie," zucht Raf, pluimveehouder in Geel. "Schrijf, maar Pluimveemanager, dat is zo officieel." Elke dag vroeg de stal in om eieren te rapen, stal uit te mesten, alles na te zien. "Zo'n bedrijf staat nooit stil. Vakantie nemen is niet zo vanzelfsprekend in de landbouwsector. Je kan wel iemand vragen om een week op het bedrijf te komen werken in jouw plaats, maar ten eerste moet je ze vinden, en ten tweede, je blijft toch met je hart op de boerderij."

Net hetzelfde verhaal hoorde ik enkele weken geleden op het melkveebedrijf een paar kilometer verder. "Eentje gaat een paar dagen op vakantie binnenkort, maar ik blijf hier op het bedrijf. Zo je beesten achterlaten, dat doe je niet zomaar. Net heeft er eentje gekalfd, dan moet er weer 1 naar het slachthuis, het zijn je dieren, je leeft ervoor he.... Gelukkig helpen de kinderen mee en er is zelfs een neefje op bezoek. Die heeft de week van zijn leven natuurlijk."

Terug naar de legkippen dan, waar de drie grote kinderen binnendruppelen. "Eigenlijk hebben wij geluk dat we zulke zonen hebben. Soms mort er wel eens eentje maar ze helpen alle drie enorm goed mee in de stallen als ze tijd hebben. De oudste doet vakantiewerk, hard werken maar natuurlijk ook wel een zakcentje verdienen."

De middelste van de drie komt even van achter z'n studieboeken uit. Dat doet mij er aan denken dat er inderdaad deze weken ook enorm veel studenten zijn die bang afwachten of hun tweede zit wel gelukt is. "Hij heeft er hard voor gewerkt," weet ma te vertellen. Tja vakantie heb je dan ook niet echt in die weken, maar toch kan er nog een glimlach af... Veel succes alvast.

"Ja, en onze jongste die kan uitslapen en eens naar een feestje gaan,..." weet broer te vertellen, waarop dat natuurlijk weer aanleiding geeft tot... en als de rust dan weerkeert, bevestigen pa en ma gelukkig nogmaals... "Nee wij hebben echt geen klagen van onze kinderen". Dat hoorde ik bij de melkveehouders ook al zeggen.

Het kan dus nog, ook bij ons in Geel. Gelukkige gezinnen die hard werken en tussendoor genieten van het samenzijn met elkaar. Dat zijn ook echo's uit de vakantie.

Ineens schiet me het liedje van Martine Bijl te binnen: "Hoe zou 't met Rosa zijn en met Jacoba. Hoe zou 't met Carla wezen en met Annie Twee. Ik dacht de hele dag maar aan de beesten. Ik liep te piekeren bij alles wat ik dee. Wat moeten boerenmensen op die latten in Tirol. Wij horen op de klompen in het land van Rodeschool. En voortaan zeg ik vast en zeker nee, want aan die malle fratsen doe ik nooit meer mee."

"Maar op ski-vakantie trekken we toch nog hoor”... hoor ik nog iemand denken!"


HET KAPELLEKE II

In het tv-programma "1000 zonnen" zien wij op het einde altijd het leuke item "de stoel". Mensen moeten de locatie raden waar de stoel te vinden is en met een bepaald voorwerp daar komen zitten. De snelste krijgt een reis!

Vorige week stond het Kapelleke in de Doornboomstraat. Wij kunnen nog geen winnaar aanduiden, maar komen toch al met een nieuwe opgave: Waar staat ons Kapelleke deze week ?

Weet je waar deze foto genomen is, stuur dan zelf of via je kinderen of kleinkinderen als de bliksem een mailtje naar pastoor Dirk. (dirkvandenbroeck2@gmail.com) De eerste die via mail weet te melden in welke straat of op de hoek van welke straat dit kapelletje zich bevindt, wint een leuke of bruikbare kleinigheid!

Vergeet zeker niet je eigen naam en adres te vermelden! We hopen op veel respons!

De tweede opdracht is een vluggertje !!!

Wij zijn al blij, als je één van de twee straten noemt, waar het kapelletje op uitkijkt.

Veel succes! 


bloemen voor onze lieve heer

Deze maand komt er in de Kempen een grote bloemententoonstelling in de kerk van Bouwel. Voor het tiende jaar op rij heeft dit evenement plaats en het krijgt internationale uitstraling. Waarom zouden ook wij het niet vermelden ? Bouwel ligt toch maar twee afritten verder op de autostrade.
In de parochie leefde ook enige tijd Felix Timmermand en daarom staat de tentoonstelling dit jaar helemaal in het teken van “de Fé”.
Liefhebbers kunnen in de kerk van Bouwel terecht op 20 september van 13.00 tot 18.00 u. en wij durven het hartelijk aanbevelen.
Ook van 21 tot 27 september is de “BLOEM-LEZING” nog open van 13.00 tot 17.00 u.


DE PREEKSTOEL – ACHT SPREKERS LATER

Wij trokken deze vakantie ook enkele keren naar Herentals en zijn dinsdagse preekstoelsprekers. Iedere keer ontmoetten wij er een hele schare Gelenaren, die kwamen genieten van een biertje, maar vooral van een schare interessante sprekers. Wie denkt, dat de Kempense gelovige geen meer-zoeker meer is, moet de dinsdagen van volgende zomervakantie al maar eens aanduiden om overtuigd te raken. Het hoeft niet steeds Antwerpen of Brussel te zijn, want vanuit verschillende hoeken kwam de boodschap tot ons in Herentals: een katholiek chirurg die hartelijk spreekt, bestaat dat nog ?

En een katholieke overtuigde advocaat, een bekend internationaal ontwikkelingshelper of een begeesterd onderwijsmens? Ja, ze waren er, samen met een moderne pastoor en een bisschop uit de Kempen, die vanuit Utrecht tot de hele wereld doordrong. Mensen, dit was fijn en wij hopen dat jullie de boodschap verder uitdragen.


GEDOOPT IN DE GEEST
Wil je iets meer weten over de Heilige Geest, de Geest van God die aan iedereen is toegezegd? Wil je Gods Geest als een vernieuwende, dynamische adem beter herkennen in je leven? Wil je meer voor Hem openstaan? Dan nodigen wij je van harte uit op een nieuwe vormingsavond die zal doorgaan op woensdag 16 september 19.30 uur in de kerk De Verrezen Heer, Berchemstadionstraat 8, Berchem.

We starten met een gebedsmoment. Daarna spreekt Marc Meirsman, eindverantwoordelijke van de Katholieke Charismatische Vernieuwing in Vlaanderen.
Einde voorzien rond 21.30 uur.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34      

Externe Links