Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 34 - 26 augustus 2015

29 – 30 augustus: TWEEËNTWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR

"GIJ LAAT GODS GEBOD VAREN"

Omgaan met regels, het toepassen van wetten … levert mensen veel voordeel op. Het is van alle tijden! Verkeersregels bevorderen onze veiligheid, maar het verkeer evolueert en het reglement moet mee! Elke godsdienst, elke kerk kent zijn wetten en regels. Ze geven ons een kader, om het leven van God en mens te respecteren. Maar altijd moet er een vraag open blijven: Mogen wij het herbekijken? Is dit nog wat de wetgever bedoelde? Dikwijls bekruipt ons de “bekoring”: ’t was goed, laat het maar zo !!! Zowel de kerk als de regering worden uitgenodigd, om moedig te bekijken of bestaande wetten en regels bijdragen tot “het goede” van de mensen.

(naar het blauwe bijbeldoosje)

17.30 u. eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Ann, ’t ga je goed !!!

 

Vanaf 1 september is de Geelse pastoresploeg alweer een oog kwijt, of een oor ??? Of een hoofd ??? Nee veel meer! Een serieuze handicap betekent de benoeming van onze parochie-assistente Ann De Ceulaerde in de federatie Herentals voor onze Geelse ploeg. Samen met pastoor Dirk werd Ann een kleine drie jaar geleden benoemd als parochie-assistente in de federatie Geel. Wij vertrouwden haar vooral de zorg toe voor de parochies van het Zuiden (Zammel, Oosterlo), waar pastoor Marcel Daems toen aan zijn laatste dienstjaren bezig was. Ondertussen boog Ann zich ook over de pastorale processen, die zowel in Geel als in het bisdom hun weg probeerden te maken. Ook DE PREEKSTOEL en de HEILIGE HUISJES in Herentals lieten haar niet los. Het was niet altijd makkelijk, om die job te combineren met een werkplek in het onderwijs, die dan ook nog eens vol avonturen en wisselingen zat. Wij houden aan Ann een hartelijke herinnering over en zeker de mensen van Zammel en Oosterlo herinneren haar als diegene, die ervoor zorgde, dat die kant van onze federatie “niet vergeten” werd.
Dank Ann voor je inzet, je inbreng en je vriendschap en ’t ga je goed in je nieuwe werkomgeving !


HET KAPELLEKE

In het tv-programma "1000 zonnen" zien wij op het einde altijd het leuke item "de stoel". Mensen moeten de locatie raden waar de stoel te vinden is en met een bepaald voorwerp daar komen zitten. De snelste krijgt een reis!

Geïnspireerd door dit programma, willen wij dit werkjaar in ons parochieblad ook iets nieuws proberen: een leuke wedstrijd die in één zwaai ook de wegkapelletjes in Geel in de kijker brengen.

Je ziet vanaf nu regelmatig een foto van een kapelletje van Geel.
Weet je waar deze foto genomen is, stuur dan zelf of via je kinderen of kleinkinderen als de bliksem een mailtje naar pastoor Dirk.
(dirkvandenbroeck2@gmail.com)
De eerste die via mail weet te melden in welke straat of op de hoek van welke straat dit kapelletje zich bevindt, wint een leuke of bruikbare kleinigheid!

Vergeet zeker niet je eigen naam en adres te vermelden! We hopen op veel respons! De eerste opdracht kan je hier al vinden!
In welke straat haalde onze reporter zijn fototoestel boven ?

Veel succes!


bedevaart naar onze lieve vrouw

Onze tweede bedevaart op zaterdag 5 september  naar Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel komt nu heel dicht bij. Wij ontmoeten elkaar op de berg !!! te voet, met de fiets, met de auto of met de bus. Beslis wel snel en spreek af!


SAMEN OP WEG MET DE BIJBEL ALS BRON

‘5 broden en 2 vissen’ had de kleine jongen bij en gaf ze aan Jezus als voedsel voor duizenden mensen. Toch veel te weinig zouden wij denken, maar nadat ze deelden was er genoeg  voor iedereen. Er was zelfs overvloed. Ieder van ons heeft zo vijf broden en twee vissen om aan te bieden aan elkaar en te delen.

Onze reeks bijbelavonden van vorig jaar was een succes en dat smaakt naar meer.

Van oktober tot april willen we zes "bijbel"-avonden samenkomen rond een bijbeltekst. We kozen voor onze tweede jaargang het thema 'Mens en dier in de bijbel'.

Het dier is soms maar de aanleiding tot een verhaal, maar soms staat het ook sterk als symbool.

De avonden gaan door in het Ontmoetingscentrum, de kleine zaal van Elsum (naast de kerk). Ze starten om 19.30 u. stipt en eindigen om 21.30 u. Deelname is gratis. Wie wil kan op het einde van de avond een vrije gift doen als bijdrage in de onkosten.

Inschrijven kan voor elke avond apart of voor het hele programma bij pastoor Dirk op 0485 / 30 82 19 of dirkvandenbroeck2@gmail.com.  
We vragen u om ten laatste twee dagen voor de bijbelavond te laten weten of u kan komen. We hopen op een talrijke opkomst! Tot dan!


ECHO'S VAN OP KAMP

Nu de vakantie ten einde loopt, vonden we het goed om enkele leuke herinneringen te melden. Lukraak gekozen trokken we er op uit om enkele zwevende gedachten te vangen en op papier te zetten. 

* De Chiro van Punt was op kamp in Bilzen.

De kookouders daar hebben genoten van een heel leuk kamp. "Wij moeien ons niet met wat er gebeurt op kamp, de keuken dat is ons terrein. Soms komen ze wel eens om goede raad vragen, soms moet je eens iemand troosten. Soms moet je als kookouder ook de lippen op elkaar houden, dat is de kunst. Het is natuurlijk de leiding die de verantwoordelijkheid heeft over de groep," vertelt de uitgebreide kookploeg. "Sommigen komen een heel kamp meekoken, anderen komen een deel van het kamp." Blijkbaar is Ivo de grote "chef" in de keuken, maar als we even gaan polsen bij de chiroleden, dan is het een schitterende chef, want het eten op kamp was prima. "Dat is toch eigen aan de chiro, zo kookouders mee op kamp. Anders dan bij de scouts," weet een lid te vertellen. Het was blijkbaar een heel fijn en tof kamp, waar ze als groep sterker zijn uitgekomen.

* De Chiro van Zammel was op kamp in Poppel.
Daar vonden we Brecht, twaalf jaar. Hij ging voor de zesde keer mee op chirokamp. "De zesde keer als ik me niet vergis tenminste. Ik ga al mee vanaf het moment dat ik bij de chiro ben! Als ik moet vertellen wat de leukste herinnering is, moet ik niet ver zoeken. Dat is natuurlijk het kampvuur. We deden sketches en toneeltjes. Wij speelden een sketch over twee bomma's die met de auto van de baan gereden waren en terechtgekomen waren op een festival. Voor de rest was gewoon de hele sfeer op kamp leuk!." Ga je verder nog iets doen in de vakantie? "Ik heb niet direct plannen, maar er is natuurlijk nog Zammelkermis! Daarna nog genieten om in september naar school te gaan in Westerlo! Een goede school denk ik!"

* De Chiro van St. Dimpna was op kamp in Frankrijk.
"Het was een super kamp met super toffe mensen! We hebben ons super geamuseerd."
Via een mama hebben wij gehoord dat de Tour de France gepasseerd is langs hun kamphuis en dat ze allemaal supporterden voor de gele trui! Kortom heel wat leuke goede echo's!

Nog een paar dagen genieten van het verlof en dan... een nieuw werkjaar!!!

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33        

Externe Links