Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 32 - 12 augustus 2015

15 – 16 augustus: TWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR
Zaterdag 15 augustus: Hoogfeest van Maria Hemelvaart.
Donderdag 20 augustus: H. Bernardus van Clervaux

"MIJN VLEES IS WAARLIJK VOEDSEL"


Bij de communie krijgen wij te horen:”Lichaam van Christus”. Niet toevallig blijkt een lidwoord te ontbreken. Natuurlijk ontvangen wij HET lichaam van Christus maar tegelijkertijd worden wij aangesproken als “lichaam van Christus”. Christus “ontvangen” en Christus “worden” horen dus samen. Door Hem zijn wij deelgenoot aan Zijn verrijzenis en opstanding …

(naar het blauwe bijbeldoosje)

17.30 u. eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Federatie Geel gaat naar Scherpenheuvel

Op zaterdag 5 september gaan we met onze federatie weer op bedevaart naar Scherpenheuvel. Zoals pastoor Jan vorig jaar opriep, hopen we dat iedereen die vorig jaar is meegegaan een ander aanspreekt om mee te komen! Er zijn verschillende mogelijkheden om te gaan!

We bidden om 14.00 u. de grote of de kleine kruisweg en om 15.00 u. vieren we samen eucharistie in de Mariahal.

Goede vrienden, het wordt tijd om te gaan "verzamelen" voor onze bedevaart  !

* De voetbedevaart vertrekt in Ten Aard en er zijn diverse aansluitpunten. Er is een volgwagen voorzien. Je dient met eigen vervoer terug naar huis te komen maar er zijn zeker bekenden, die met de auto nog een plaatsje vrij hebben. Afspreken dus !!!

Alle info voor de voetbedevaart kan je bekomen bij Jan Verheyden op 014 / 58 49 65. Graag vooraf je deelname melden!

* Wie met de fiets of eigen wagen wil gaan dient zelf voor vervoer te zorgen. Samen in groep rijden kan fijn zijn! Spreek met elkaar af ! Ook hier kan je je deelname melden aan een PT-lid van onze parochies

* Voor onze busbedevaarten is inschrijven écht wel noodzakelijk en wel voor 30 augustus! Er is ook dit jaar een federatiebus. De rit kost 10 euro heen en terug en je kan daarbij nog inschrijven zolang er plaatsen zijn. De bus vertrekt om 10.00 in Ten Aard en heeft afhankelijk van het aantal inschrijvingen opstapplaatsen in Holven, Elsum, Punt, Stelen, Oosterlo en Zammel. De bus vertrekt in Scherpenheuvel terug om 17.00 en doet dezelfde haltes aan op de terugweg. Inschrijven is noodzakelijk! Alle info bij Dirk Van den Broeck 014 / 58 06 66.

Nieuw  is dit jaar de busbedevaart met warme dagschotel en drankje 's middags! Voor 25 euro heb je busvervoer heen en terug en 's middags een warme dagschotel met drankje naar keuze. De plaatsen zijn vooraf gereserveerd, zo dien je niet aan te schuiven. Inschrijven is hier zeker noodzakelijk. Alle info bij Dirk Van den Broeck op 014 / 58 06 66.

In de loop van de volgende weken kan je in de kerken folders vinden om in te schrijven! Alle inschrijvingen kan je binnenbrengen via het parochiesecretariaat. Mogen we vragen om duidelijk te vermelden "Bedevaart Scherpenheuvel", de gekozen formule en gepast geld!

Wij hopen op een mooie bedevaart met een massa deelnemers!


dank na een fijne viering

Goede vrienden,

Op 28 juni mocht ik in dankbaarheid mijn gouden jubileum als priester vieren. Het was een warme viering, waaraan ik veel deugd beleefd heb. Alle parochieteams van de federatie waren aanwezig of vertegenwoordigd. Mijn bijzonder woord van dank aan de zangkoren van Elsum, Holven en Larum, aan organist en dirigenten, aan de misdienaars en vooral aan het parochieteam van Elsum, dat alles zo fijn verzorgd heeft.

Maar mijn dank gaat naar iedereen: Dank voor je aanwezigheid, voor je kaartje, voor je mail of telefoontje, voor je milde bijdrage, voor je gebed, maar vooral voor je sympathie en vriendschap. Op het einde van de viering zongen wij : Dat  het licht in ons mag blijven branden, het laaiend vuur, het dove niet…

Dat is mijn wens en mijn gebed voor onze federatie.

Rik Aegten


GEZINSWEEKEND IN POSTEL

Van vrijdag 18 september tot zondag 20 september organiseert de abdij van Postel een gezinsweekend. Op zaterdag 19 september is er de gezinsdag rond het thema "De kern van ons geloof". Mgr. Rob Mutsaerts, hulpbisschop van het bisdom Den Bosch, zal zaterdagvoormiddag een conferentie geven en de H. Mis celebreren. Erwin en Nicky Verslype, een katholiek echtpaar met vier opgroeiende tieners, verzorgen de catechese in de voormiddag en zullen ’s namiddags de tweede conferentie verzorgen.

Voor een weekend met jonge gezinnen, gebed en aanbidding en gezellig napraten, neem je best contact op met pater Benny, Abdijlaan 16, 2400 Mol-Postel (0496 50 15 23) gastenkwartier@abdijpostel.be.

Van harte aanbevolen


VZW KREATIEF GEEL , WERKJAAR 2015-2016

Ben je op zoek naar een taalcursus? Of wil je aan de slag met naald en draad, je eigen rokje ontwerpen? Weet je met je creativiteit geen blijf of wil je met je groene vingers een pracht van een bloemstuk in elkaar toveren? Lekkere gerechtjes op tafel zetten? 

Met andere woorden…
Wens je je vrije tijd op een zinvolle en kre-actieve manier in te vullen? In ons ruime cursus- en activiteitenaanbod voor de periode september 2015 tot juni 2016, vind je zeker een cursus die bij je past.
Neem gerust de tijd om op
www.vzwkreatief.be rond te kijken, klikken en scrollen,...

Voor een folder, meer info of inschrijving? kreatief.geel@skynet.be of 014 / 56 05 95


GOSTERRAS OPEN

GOS – Geelse Ontwikkelingssamenwerking -  steunt 8 projecten van Gelenaars in het Zuiden.
Op zaterdag 22 augustus  is er weer ons ZOMER-GOS-TERRAS in de Kollegestraat 20 – voor de Wereldwinkel. 
Iedereen Welkom voor een (h)eerlijk verfrissend drankje, een tas koffie of thee…
Je kan er kennismaken met de GOS-medewerkers en hun projecten een steuntje geven !


de preekstoel in herentals

Ook volgende weken “draait” de preekstoel in Herentals op volle toeren in de hoofdkerk van Herentals. De volgende weken verwelkomen we nog:

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31  

Externe Links