Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 20 - 20 mei 2015

23 – 24 mei HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

"ONTVANG DE HEILIGE GEEST"

God van vrede en liefde,
zend ons Uw Geest van Pinksteren
die ons doet ophouden, bang te zijn.
Maak van ons durvers, die kiezen voor Uw rijk,
‘geest-driftige’ christenen,
die elkaar steunen en bemoedigen,
in daad, in woord en gebed.

(naar het blauwe bijbeldoosje)

17.30 u eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

GHEELAMANIA LOOPT ALS EEN TREIN

Na de Ommegang en de eucharistieviering lopen de opvoeringen van GheelaMania als een trein. Overvolle tenten, die elke keer de meest diverse weersomstandigheden moeten trotseren en een overenthousiaste meute van medewerkers, die volgende week met een enorme kater en vermoeide knoken zullen achter blijven. Volgende vrijdag bezoekt onze bisschop ook de avondvertoning. Wij beloven om volgende week een kleine balans op te maken.


BISSCHOP BONNY BEZOEKT GEEL

En nadat wij deze week onze bisschop ietwat informeel kunnen begroeten in de spektakeltent, bereiden heel wat mensen reeds zijn “officieel bezoek aan Geel voor”. Het ligt binnen het beleid van Johan Bonny, om maandelijks een stuk van zijn bisdom te bezoeken en volgende maand staat zo de parochiefederatie Geel op zijn programma. Zo’n bezoek is natuurlijk aan enkele regels gebonden, maar de organisatoren kozen er toch voor, om de bisschop te ontvangen op plaatsen en bij mensen, die hij nog niet bezocht. Er zijn ontmoetingen met de officiële structuren en ontmoetingen bij mensen van goede wil. Wij hopen volgende week het volledig programma van de dag te kunnen presenteren maar weten nu al:

Op donderdag 4 juni bezoekt de bisschop in de voormiddag Huis Perrekes in Oosterlo. Verder staan enkele ziekenbezoeken in zijn verlanglijstje en leiden wij hem binnen in Den Alleman in Elsum en bij de G-sporters – Paralympiërs. Het federatieteam staat op het programma en iedereen is welkom op de eucharistieviering om 19.00 u. in de St.-Amandskerk. Na een receptie in de St.-Amandszaal zal onze monseigneur om 21.00 u. naar huis rijden.

Volgende keer meer nieuws.


BEDEVAART NAAR BROEDER ISIDOOR

Al jaren trekken Geelse mensen op Tweede Pinksterdag op bedevaart naar Kortrijk  om aan broeder Isidoor  bijstand te vragen. Het is ieder jaar voor velen een deugddoende ervaring. Volgende maandag 25 mei gaat de bedevaart dus weer door. Wie wil meegaan kan inschrijven bij Wiza Mertens    Kemeldijk 24 op 014/58 17 88 

De prijs is 17 euro.

Vertrek om 8.00u. op het pleintje van Winkelomheide.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19        

Externe Links