Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 51 - 17 december 2014

20 – 21 december VIERDE ZONDAG IN DE ADVENT
DONDERDAG 25 december : HOOGFEEST VAN KERSTMIS
 "ZIE, GIJ ZULT ZWANGER WORDEN"

Adventswoord: BELOFTE
Campagnewoord: ARMOEDEBESTRIJDING

In de laatste rechte lijn naar Kerstmis, naar een wereld waarin Jezus telkens opnieuw kan geboren
worden, staan we niet alleen. Wij krijgen de belofte dat God via mensen, via menswording bij ons zal
zijn. Wij willen samen met Welzijnszorg geloven in de belofte van een samenleving waar ieder krijgt
waar hij recht op heeft. Want armoedebestrijding is meer dan kruimels geven aan mensen. Zijn wij de
mensen waarin God zijn belofte kan waarmaken? Is onze JA krachtig genoeg voor een grote paraplu
die iedereen beschermt?

In deze rechte lijn naar Kerstmis willen wij ons ook bewust worden van onze fouten en tekorten. We willen aan God en elkaar vergeving vragen en schenken, ons ervan bewust zijnde dat God ook ons vergeeft. Wij nodigen u heel graag uit op de boeteviering op maandag 22 december om 19.00. in de kerk van Elsum.
(DVDB)

17.30 u gebedsviering jgt Roger Van Lommel, familie Van Lommel-Dauwen

17.30 u jgt Vandenbussche Lou; August Nevelsteen

 Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Kerstvieringen in Geel!


Het feest van Kersmis nadert nu snel. In de donkere nacht schijnt een heldere ster die ons de weg wijst naar de stal en het pasgeboren kind. God is mens geworden, niet in de pracht en praal van het paleis van Herodes, maar hij heeft zich het eerst laten kennen aan de herders, de mensen aan de rand. Zij gingen de Blijde Boodschap verder vertellen aan iedereen.
Kerstmis, kadootjes kiezen, lekker eten, boom en stal staan klaar, licht in de straten en gezelligheid... het mag er allemaal bij, het hoort er allemaal bij! Toch willen wij ook hen niet vergeten die het niet zo goed hebben, laten we van Kerstmis ook een feest maken om even stil te staan bij datgene waar het eigenlijk om draait!
Wij nodigen u graag uit op 1 van onze kerstvieringen in Geel. Samen met onze parochies willen wij vieren... U hebt keuze te over.
Wij wensen u deugddoende kerstdagen toe!
De pastoresploeg van Geel

Kerstavond 24 december

Kerstdag 25 december


VOEDSELINZAMELING MIN
Het is winter, het is koud buiten. We zetten de verwarming een graadje hoger. De feestperiode (Kerstmis en Nieuwjaar) komt er aan. We doen onze inkopen voor het feestelijke kerstmaal of het oudejaarsdiner en we kopen kadootjes voor wie ons dierbaar zijn. De normaalste zaak van de wereld, toch? Echter niet voor iedereen. De armoede in Vlaanderen neemt alsmaar toe, steeds meer en meer gezinnen leven in armoede. Ook in Geel is dit zo. MIN (Mensen In Nood) krijgt steeds meer oproepen van mensen die het moeilijk hebben om rond te komen, die in de armoede terecht komen. De vrijwilligers van MIN houden daarom naar jaarlijkse gewoonte een voedselinzameling en stellen met het ingezamelde voedsel pakketten samen voor de meer dan 100 gezinnen die zij volgen. Zo krijgt de kerstperiode voor deze gezinnen ook een feestelijk tintje. De voedselinzameling gaat door op vrijdag 19 en zaterdag 20 december aan de Delhaize (op de Logen, aan het Sint-Dimpnaplein). Jij komt toch ook langs? Een klein gebaar van ieder van ons betekent immers een groot kado voor wie het moeilijk heeft!
Johan


VZW GEEL-KREATIEF
Om onze "reservelijsten" wat weg te werken, zijn we dringend op zoek naar mensen die goed overweg kunnen met naald en draad.
Het betreft een 14-daagse avondcursus op donderdagavond, of een wekelijkse cursus op dinsdagnamiddag.
Samen met een collega-naaister, sta je in voor een gloednieuwe cursus. De deelnemers beginnen met een zeer gemakkelijk eerste stukje zoals een rokje, schort, tafelkleedje enz.. en jullie leggen hen uit hoe ze een patroontje kunnen overnemen, je helpt mee de stof leggen, aanpassen, enz...
Had je graag wat meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met Chris of Leen, 014 / 56 05 95 of via Kreatief.geel@skynet.be.
Meer info over vzw Kreatief: www.vzwkreatief.be


ACW-QUIZ wordt BEWEGING.NET
Samen met de nationale naamsverandering moest het er in Geel ook van komen. BEWEGING.NET staat dit jaar voor de ontmoetingsquiz voor het goede doel. Wij gaan dus op vrijdag 19 december quizzen voor het goede doel!!!
Er werd dit jaar weer teruggekeerd naar het parochiecentrum van St.-Amands.
Deze quizavond wil een ontmoeting zijn tussen alle Geelse medeburgers die een hart hebben voor een vrijwillige, solidaire en sociale inzet.
We spelen met maximum 30 teams. De deelnameprijs bedraagt 12 euro per team. De quiz begint om 20.00 u in het parochiecentrum
Graag inschrijven voor 16 december 2014 op dit adres : acwgeel@hotmail.com.
Meer info bij Ria Caers op 0494 406 352


Zondag 28 december
Doopzondag in Punt

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41 Week 42
Week 43 Week 44 Week 45 Week 46 Week 47
Week 48 Week 49 Week 50    

Externe Links