Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 42 - 15 oktober 2014

18 – 19 oktober 29STE ZONDAG DOOR HET JAAR
"GEEF AAN GOD, WAT AAN GOD TOEKOMT!"


Aan de staat, aan de keizer geven wat de keizer toekomt,
dat is niet zo moeilijk.
Die komt zijn deel wel opeisen.
Maar wat doen we als er geen eis of geen vordering is,
als er slechts een uitnodiging is ?
Want zo is God werkzaam aanwezig:
Hij nodigt uit en doet een beroep op onze vrijheid.
Wat vinden wij overigens dat aan God toebehoort ?
Zijn wij bereid dit in volle vrijheid en overgave
aan Hem ter beschikking te stellen ???

(naar het rode bijbeldoosje)

17.30 u gebedsviering; Jgt Ludo en Jozef Geukens, Philomena Vanreusel, Melanie Knaepen

 Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

17 oktober, dag van de jeugdbewegingen

Vrijdag 17 oktober fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Zo vieren ze het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.

MET STIP IN DE AGENDA!
Elk jaar staat de Dag van de Jeugdbeweging met stip aangeduid in agenda’s van vele jongeren, leiding, (oud-)leden, scholen, jeugddiensten … Ze zetten die dag steeds een typisch aspect van de jeugdbeweging in de kijker. Daarnaast vinden ze het belangrijk om op deze feestdag ook het engagement van onze vele vrijwilligers in de schijnwerpers te zetten. Jaar in jaar uit zetten zij zich in om meer dan 240.000 kinderen en jongeren de tijd van hun leven te bezorgen. Ook dit jaar belooft het opnieuw een jeugdige dag vol plezier en lekkers te worden en dat in een héél avontuurlijk jasje! Het thema ‘Jeugdbeweging in Trek’ focust onder andere op samen avonturen beleven, veilig het land doorkruisen en doorzetten tot de eindstreep. Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD, Jeugd Rode Kruis, JNM, KLJ, KSJ-KSA-VKSJ en Scouts en Gidsen Vlaanderen bieden jongeren een uniek speelterrein waar ze zich volop kunnen uitleven en waar ze vooral zichzelf kunnen zijn.

IN GEEL!
Ook in Geel is er aandacht voor de jeugdbewegingen! Van 09.00 tot 12.00 u. zijn er flitsteams op pad die aan de basissscholen aan alle kinderen in uniform leuke gadgets uitdelen! 's Avonds van 21.00 tot 03.00 u. is er voor de jongeren een heuse fuif op 'de Bogaard' onder de titel "Nacht van de jeugdbeweging". Ook in verschillende scholen zijn er nog extra activiteiten. Zo krijgen studenten in uniform op Thomas More een gratis ontbijtje.

DE PROEF OP DE SOM!
Om toch al even de proef op de som te nemen, stapten we de afgelopen week het zesde leerjaar van Meester Stef binnen op De Regenboog in Holven met de vraag "Wie is er bij een jeugdbeweging en wat is daar zo fijn?" Na enige aarzeling schoten de vingers in de lucht. "Wij zijn kwiks van chiro Brani en vinden alles keileuk. Het samenzijn met vrienden en spelletjes doen is enorm fijn." "Ik ben bij KSA Berkven," zegt Joppe. "Ik kan me daar echt uitleven bij m'n vrienden en me lekker vuil maken." Dan steekt Lars zijn vinger op: "Ik ben bij de jeugdharmonie, samen liedjes spelen en muziek maken is enorm tof." Van de jeugdharmonie springen we dan maar over naar de sportclubs, want ondanks het feit dat dit strikt gezien geen jeugdbewegingen zijn, zie ik toch af en toe wel op zo'n dag van de jeugdbeweging iemand heel fier met zijn sportoutfit rondlopen. Maaike speelt volleybal in Geel en vindt daar alles even leuk, vooral samen spelen met vrienden. Merel kan zich helemaal uitleven in de turnkring en Arne is enorm behendig met zijn handen in de ping-pongclub. Dries vindt het zalig om wedstrijden te lopen bij de atletiek en Frederik speelt tennis: "Het samenspelen met vrienden is hier enorm tof," vertelt hij. Ik ben 1 naam vergeten uit de klas, maar er was ook nog iemand die heel enthousiast over het voetbal heeft verteld! Super is dat! "En jij meester Stef," vragen we dan nog op het einde."Ik was bij de KSJ en vond ravotten in de bossen, samen lol maken en onnozel doen en op kamp gaan heel leuk." "Meester Stef, kan jij echt onnozel doen?" Op die vraag bleef hij het antwoord schuldig, ... maar zoals beloofd komt de foto van de zesde klassers in de krant!
Via deze weg wensen wij al onze leden en leiding van de jeugdbewegingen in Geel een schitterende dag toe.


REGIONALE STARTAVOND VAN WELZIJSZORG
De advent lijkt nog ver weg maar op 7 oktober kwamen de verantwoordelijken van Welzijszorg van ons bisdom weer samen in Oostmalle. Op de regionale startavond brachten ze ons meteen in de juiste sfeer om met veel goesting aan de nieuwe campagne te beginnen. Welzijnszorg wil ons allen prikkelen om zelf aan de slag te gaan in de strijd tegen sociale onderbescherming. Op een originele manier presenteerde men allerhande voorbeelden, bemoedigende getuigenissen en beklijvende verhalen. Ook de campagnepartners waren aanwezig en je kon mogelijkheden verkennen om lokaal aan de slag te gaan. Ook met onze parochies zullen we weer aandacht besteden aan Welzijnszorg in de vieringen tijdens de Advent. U leest er binnenkort meer over.


VOLGENDE ZONDAG: MISSIEZONDAG
Volgende zondag houden wij de voorgeschreven omhaling voor de wereldkerk in de Derde Wereld. Dank voor uw bijdrage op “Missiezondag”!


FIETSEN IN SPANJE
Steeds meer Vlamingen stippen fietsen aan als hun favoriete vrijetijdsbesteding en sportbeoefening.
Na een lange winter kijken recreatieve en sportieve fietsers uit naar een zonnige en groene vakantiebestemming om hun conditie aan te scherpen en voluit te genieten van het fietsplezier. Wel ook voor deze mensen is er de grote organisatie KWB met verschillende afdelingen in de Geelse parochies. Govaka&Pasar bundelt de initiatieven en heeft het hele jaar en in vrijwel elke Vlaamse gemeente, een aanbod van voorjaarsfietsen op het Spaanse eiland Mallorca of aan de Costa Brava (Rosas). Deze fietsreizen zijn geschikt voor zowel recreatieve fietsers als wielertoeristen. De vrijwilligers-begeleiders hebben zeer veel ervaring en staan garant voor een uitstekende begeleiding op maat en op het door de deelnemer zelf gekozen sportief- of fietsniveau. Na 20 jaar hebben ze ervaring in de keuze van hotels en fietsverhuurders ter plaatse. Ook elektrische fietsen zijn beschikbaar voor de recreantenfietsers.
Het aanbod 2015 van fietsvakanties in het voorjaar in Spanje is klaar en wordt voorgesteld in een vrijblijvende informatiebijeenkomst op woensdag 22 oktober in Hof van ’ t Rauw , Kiezelweg 181 in Mol. Afspraak: 19.30 u.
Meer info op www.govaka.be


ZELF UW KIND LEREN AUTORIJDEN
Uw eigen dochter of zoon leren autorijden is nog steeds de goedkoopste wijze om een rijbewijs te behalen. De begeleiders maken gebruik van hun eigen kennis en ervaring. Om deze kennis te koppelen aan de wettelijke voorschriften en verkeersreglementen, organiseert KWB lesavonden.
De inhoud van de lessen: de (nieuwe) verkeersregels, technische kennis van de auto, begeleiden van de leerling, parcours in Geel – Oevel – Olen en Herentals, valkuilen, praktische informatie …
Een gezin betaalt slechts voor een persoon. De andere leden mogen gratis meekomen, maar inschrijven is verplicht. via rijbewijs-kwb-geel@hotmail.com of via 0475 / 85 62 29 (Bart). Elke inschrijving ontvangt een bevestiging. Zorg zeker dat je er tijdig bij bent:
Dinsdagavonden 17 en 24 november om 19.30 u. in de Feestzaal van Elsum, Dr Peetersstraat 90.
Deelnemen kost 18 euro en KWB-leden krijgen 5 euro afslag. Meer info bij KWB Punt.


PAROCHIESECRETARIAAT WIJZIGING CONTACTMOMENTEN
Daar de weekendvieringen gewijzigd zijn volgt er ook een wijziging aan de contactmomenten van het secretariaat.


Zondag 26 oktober
Doopzondag in Punt

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41  

Externe Links