Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 33 - 13 augustus 2014

16 – 17 augustus 20STE ZONDAG DOOR HET JAAR
Vrijdag 15 augustus: hoogfeest tenhemelopneming van Maria
Woensdag 20 augustus: H. Bernardus van Clairvaux (stichter van abdijen).

" VROUW, GIJ HEBT EEN GROOT GELOOF "


Ik sla mijn ogen op naar de bergen
Van waar komt mijn hulp ???
Mijn hulp komt van de Heer
Die hemel en aarde geschapen heeft.

(naar psalm 121)

08.00 u Maria Vanuytven en Fons Vannuffelen

08.00 u eucharistieviering

 Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Activiteiten voor het volgend werkjaar
Op 5 augustus trokken de pastores van de Geelse parochies zich voor één dag terug in de abdij van Postel. Zij bogen zich ter evaluatie over onze werking in het werkjaar 2013-2014 en maakten ook sterke plannen, om het volgend jaar (nog) beter te doen.
Om deze plannen over alle parochies aan te kondigen en iedereen te vragen zich mee onder meerdere initiatieven te zetten, zal op dinsdag 30 september een avondvergadering doorgaan met alle PT’s van de 12 parochies. …
Niet te missen voor iedereen die mee het beleid van onze parochies vorm wil geven !!!
U hoort er nog van.


VRIJWILLIGERS GEVRAAGD !

Dag lieve parochiebladlezer,

Precies een jaar geleden verscheen op deze plaats in het parochieblad een oproep aan u, lezer: de vraag om maandelijks op zondagvoormiddag de communie te brengen bij patiënten in het ziekenhuis, die erom gevraagd hebben, werd toen zeer rijkelijk beantwoord.

Intussen zijn we hiermee met een aantal zeer enthousiaste en betrokken vrijwilligers al meer dan tien maanden bezig, maar gezondheidsproblemen maken dat af en toe al eens een vrijwilliger dient af te haken.

Daarom wil ik vandaag opnieuw deze oproep doen: zou het niets voor u zijn om bijvoorbeeld één keer in de maand op zondagvoormiddag de communie te brengen bij patiënten? Mensen zitten er vaak echt op te wachten om in de kleine beperkte wereld die zich op dat moment afspeelt binnen de muren van de ziekenkamer, dan toch ‘hun’ zondag te kunnen houden. Het is een jarenlange ‘traditie’ in het ziekenhuis en tradities zijn er om in stand gehouden te worden, zeker als ze betekenisvol zijn! 

Voel je je aangesproken of zou je graag wat meer te weten komen, aarzel dan niet om me te contacteren. Je kan me telefonisch bereiken op het nummer 014-57.75.20 of via e-mail griet.wouters@azstdimpna.be.

Alvast heel hartelijk dank in naam van de patiënten en in mijn persoonlijke naam.

Griet Wouters,

ziekenhuispastor A.Z. Sint-Dimpna, Geel.


omhaling voor het midden Oosten
Via alle media bereiken ons de meest verschrikkelijke beelden over de toestand in het Midden Oosten. Vooral Christenen zijn in de machtsstrijd daar het slachtoffer van de twisten tussen de strijdende machten. Daarom vragen de Belgische bisschoppen onze solidariteit met deze mensen in de omhaling tijdens de viering van het feest van onze moeders: O.L.V.-Hemelvaart.
Wees mild en solidair a.u.b.


bedevaart

Op 6 september is het zo ver !!! Wij trekken voor het eerst “als Geelse parochies” naar Scherpenheuvel.
De Voetbedevaart vertrekt met pastoor Jan op Ten Aard en zal afspraken maken, zodat onderweg groepen van andere parochies bij de groep kunnen aansluiten.
Bij de Fietsbedevaart kozen we ervoor om de fietsers op eigen kracht en initiatief te laten rijden.
Mensen die met eigen wagen willen rijden, doen dit op eigen initiatief.
En voor de Busbedevaart: kijk nog eens bij je parochie, hoe het geregeld is. 

programma

13.00 u. Kleine vlakke kruisweg met samenkomst aan de ingang van de basiliek

13.00 u. Grote kruisweg op de berg met samenkomst aan de achterkant van de basiliek, onderaan de berg aan de eerste statie

14.00 u. federale Mariaviering in de Mariahal, opgeluisterd door mensen uit Geelse koren en met volkszang. Bedevaartboekjes zijn voorzien. We vragen aan onze verenigingen om hun vlaggen mee te brengen om samen processie te vormen. Na de viering is er voor de busbedevaarders nog voldoende vrije tijd om in Scherpenheuvel te vertoeven.


GEZINSDAG EN –WEEKEND IN POSTEL
Van vrijdag 19 september tot en met zondag 21 september organiseert de abdij van Postel een gezinsweekend. Op zaterdag 20 september is er de gezinsdag rond het thema "De heilige Johannes XXIII. Leven en levenslessen. De abt van de abdij zelf zal deze dagen begeleiden. Inschrijving en inlichtingen bij pater Benny, Abdijlaan 16 2400 Mol, 0496 50 15 23 gastenkwartier@abdijpostel.be


VZW KREATIEF GEEL , 2014-2015
Ben je op zoek naar een taalcursus? Of wil je aan de slag met naald en draad, bv je eigen rokje ontwerpen? Weet je met je creativiteit geen blijf of wil je met je groene vingers een pracht van een bloemstuk in elkaar toveren? Lekkere gerechtjes op tafel zetten?
Met andere woorden…
Wens je je vrije tijd op een zinvolle en kre-actieve manier in te vullen? In ons ruime cursus- en activiteitenaanbod voor de periode september 2014 tot juni 2015, vind je zeker een cursus die bij je past.
Neem gerust de tijd om op onze website www.vzwkreatief.be rond te kijken, klikken en scrollen,...
Kreatief biedt een gevarieerd aanbod, dicht bij huis én goedkoop…
Voor een folder, meer info of een inschrijving? kreatief.geel@skynet.be of 014 56 05 95


6 SEPTEMBER TE VOET NAAR SCHERPENHEUVEL
Op 6 september kan je ook te voet mee naar Scherpenheuvel. Dankjewel aan Dirk Leynen om uit te stippelen wie waar het best aansluit. Niets belet je natuurlijk om naar ten Aard te komen om 06.00 u. en heel de tocht mee te maken. Vertrek ten Aard 06.00 u. (parochie Ten Aard). Holven Kapelstraat 06.40 u. (parochie Holven). Markt 07.00 u. (parochie Sint Amands). Zonneke - Pas 07.10 u. (Sint Dimpna en Bel). Sanodreef 07.15 u. (Elsum en Larum). Stelen aankomst: 08.00 u. (Stelen, Punt en Winkelomheide). Picknick vertrek: 08.15 u. (Rust tussen de bruggen aan het bushokje). Oosterlo Berthoutdreef 08.30 u. (Oosterlo en Zammel). Best enkele minuutjes vroeger op de plaats van het vertrek aanwezig zijn. Aankomst in Scherpenheuvel is voorzien rond 12.15 u.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32

Externe Links